Strach z rakoviny

Príspevok v téme: Strach z rakoviny
hviezda01

...stale je toho viac a viac,prave dnes pochovali jednu moju znamu,ktora podlahla tejto zakernej chorobe,dalsia pani,ktoru poznam ma tiez tu hnusobu rakovinu...viem,ze premyslanim nic nevyriesim,ale poslednu dobu je toho tak strasne vela,ze som z toho uplne nanic...bojim sa cim dalej,tym viac...ze nebudem pri tom,ako moje deti vyrastaju,ze to aj mna postretne...viem,ze si poviete,ze som paranoidna,asi aj naozaj som...ale zacala som mat z tejto hroznej choroby strasny strach...

RNG

Rakovinu netreba "vcas podchycovat" ale cistenim tela, zvysovanim imunity a branim protirakovinnych doplnkov uplne zo zivota vylucit.
To vsak vyzaduje zmenit stravny rezim a brat spravne potravinove doplnky cely zivot, nie vyckavat az sa telo natolko zamori alebo infikuje mikrobami a parazitmi, co maju karcinogenne vylucky, az tu rakovinu dostaneme a potom sa ju snazit potlacit.

.

U mňa ten šok z C-diagnózy trval asi 3týždne.Potom,keď som videl plnú čakáreň podobne postihnutých som sa s tým zmieril.Každý musí raz zomrieť...niekto skôr,niekto neskôr.Neriešim to,zatiaľ som sa z každej narkózy prebral.A keď sa nepreberiem(ako môj sused),bude to aspoň bezbolestné ukončenie tohto trápenia.
A podanie sťažnosti na Úrade pre dohľad ma neuzdraví..

natusa42

ed68 mas uplnu pravdu ..aj moja teta to iste az nakoniec umrela na rakovinu ..nemam na to slov ...

ja sa bojím,že to privolam,tak sa snazim nemysliet velmi na to,ale nejde m ito ,vzdy,ked pocujem nieco taketo,o tej chorobe,tak zacinam uplne saliet ...
mnohokrat som mala take zdravotne problemy,ze som si myslela,ze ju uz mam,ale nemala som...

Ed68

Je fakt ze doba pokrocila a vcasnym odhalenim sa rakovina da vcas podchytit.No pri dnesnom zdravotnictve sa o prevencii a vcasnom podchyteni neda hovorit.Sam mam problemy - chodim od februara po vysetreniach a este som sa nejak zvlast nepohol.Dlhe cakania v cakarnach u lekarov a nekonecne dlhe doby /objednanie na odborne vysetrenie/ ved kym na pacienta dojde rad - aj ho vystrie...Ako ma potom pacient dojst vcas ????

arman

Ja poznam niekolkych, ktori vyviazli.
Vsetci ale bojovali, a v urcitej faze pochopili, ze museli zmenit samych seba. To ako mysleli, ako sa pozerali na svet... atd.
A hlavne, nasli silu viery. Vela vyliecenych hovori o viere. Ono, kde nieje viera, je strach, takze tym strachom ju vlastne iba pritahujes.
Vlastne, ty uz tu rakovinu mas... strach z nej. To je zaciatok rakoviny, to myslenie, a nedostatok viery. Fyzicka choroba je uz len dosledok.
Choroba sa ti len snazi ukazat, ze robis nieco zle, niekto ta oklamal... povedal ti, ze zit sa ma takto, ale ono zit sa ma inak, aby choroby nevznikali.

Mozes sa zacat liecit z rakoviny uz teraz... tym, ze nahradis strach za vieru.

jumbák

Je pravda, že na rakovinu sa najčastejšie umiera....lenže to nie je dôvod, aby si človek skazil život myslením na túto chorobu. Navyše, ak sa rakovina odhalí včas, nie je všetko stratené.

natusa42

aj ja z nej mam strach a obrovsky,lebo ju istotne budem raz mať ..dufam vsak,ze dovtedy vymyslia nejaky ucinny a rychly liek,lebo ked vidim ,co sa deje ,tak mam chut zabit sa skor,ako ju dostanem ..ja ju istotne budem mat ,nechcem ni privolavat ,ale traja starki zomreli mi na to,myslím starí rodičia,traja z nich,potom teta,z dedkovej rodiny polovica ,a najma z otcovej rodiny má rakovinu tam každý zo surodencov,ktorých je 6 --takze ja mam mat naozaj vazne obavy,ale nie ty,ak to nemas v rodine a budes sa stranit blbych veci a potravin ...
a to nevravim o tisicke znamych co ju maju,kazdy mi pride,ze uz ju ma :(:(
ja naozaj sa klepem pri tom pomysleni,ze raz budem odsudena k smrti takymto prisernym sposobom,lebo nepoznam ani jedneho cloveka,co vyviazol z tejto choroby a ked si na toto pomyslím,tak uplne salime :(:(:(:(