...stale je toho viac a viac,prave dnes pochovali jednu moju znamu,ktora podlahla tejto zakernej chorobe,dalsia pani,ktoru poznam ma tiez tu hnusobu rakovinu...viem,ze premyslanim nic nevyriesim,ale poslednu dobu je toho tak strasne vela,ze som z toho uplne nanic...bojim sa cim dalej,tym viac...ze nebudem pri tom,ako moje deti vyrastaju,ze to aj mna postretne...viem,ze si poviete,ze som paranoidna,asi aj naozaj som...ale zacala som mat z tejto hroznej choroby strasny strach...
Strach z rakoviny
mmlk ja ti pisem:Ukaz mi jedneho cloveka,co nieco vo svojom zivote nerobi zle.
Vies,rozpravala som sa s jednou kockou,ktorej zistili nador v malej panve,ktory jej rozozieral tkanivo.Bola po oziaroch,myslela si,ze je OK.A povedala mi doslova ze sa stala posadnuta zdravym zivotnym stylom.Zacala jest makrobioticku stravu,sportovala,myslela pozitivne,nestresovala sa.A?Rakovina sa po 2 rokoch vratila
Este stale si svojho nazoru?
Laurina,
je jednoduché sa vyhovoriť na to, že choroby si nevyberajú. Človek sa potom zbaví zodpovednosti za to, čo ho postretlo. Ale takto to nefunguje. Človek je zodpovedný za svoj život a choroby sú len následky jeho činov.
mmlk nie nemyslim si to.Ale pokial nerobis na onkologii,nemas okolo seba pripady onko pacientov,tak budes tvrdit,ze rakovina je o zdravom zivotnom style.
Chod sa s tymi ludmi na onko porozpravat.A potom trep to co trepes.
Milujem taketo reci,klapky na ociach a tvrdite si svoje dristy.
Ukaz mi jedneho cloveka na tomto svete,co nieco ZLE nerobi
Potom ti zatlieskam
ahoj laurinka...veruze pravdu mas :)
Laurina.
Ty si myslíš, že len šport a zdravá strava je to, o čom je život?
Choroba jej chcela povedať, že niečo robí zle.
nie je pravda, že tá choroba si nevyberá. Ako písali zuzulko a Pepo02, je to odpoveď organizmu na zlý životný štýl. Choroba chce povedať človeku, že niečo robí zle. A naša medicína nerieši príčinu, ale rieši následky. Potom niet divu, že človeku sa choroba po pár rokoch vráti.
Hviezda mne zomrel kamarat na osteosarkom,dedko na osteosarkom,babka na kolorektalny karcinom,dalsi clen rodiny detto,teta ma momentalne nador prsnika s metastazami na peceni,priatelka ma kolorektalny karcinom s metastazami lymfatickych uzlin,uterus plus oblicka.Kamaratova zena porodila dieta v 6.mesiaci gravidity nakolko jej zistili nador v zaludka s pridruzenymi metastazami.
Plus ja som hypochonder.
Ale musim sa snazit mysliet pozitivne.Inak to nejde.
ahoj lauri,jasne,ze si pamatam..:-)..viem,ze mas pravdu,co sa ma stat sa stane aj tak...len ma vcera pochytil prosto taky strach,pred pol rokom zomrela na rakovinu byvala ucitelka,pred par rokmi teta a potom moj krstny otec...aj manzel mi hovori,ze sa zbytocne zozieram niecim,co neni..vraj...riesit sa to bude az ked to pride,ja len dufam,ze to nikdy nebudem musiet riesit..dakujem vsetkym za podporu