Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Alternativa

Dievcatka,
co sa tu deje? Ja tomu nerozumiem. Viem, ze pridu krizy a ak nemate nikoho nablizku, napiste sem, mozno ktosi tu aj v tej chvili bude. A ak nie v ten moment, casom urcite. Nerobte nerozvazne veci, pls.
Nikolka,
urcite sa ohlas, musis byt predsa v poriadku. Presla si uz kus cesty, nevzdavaj sa moja.
Z-uzka,
ak budes mat spravu od Nikolky, daj nam vediet, prosim.
Tiny,
ano, viem o suvise PPP a rakovine. Uz som to pisala v teme an., bul. 4.9., prekopirujem Vam to sem:
Hmm, je tu otazka, preco pri bulimii je mozna rakovina. Ano, je mozna, lebo tato diagnoza sa spusta, ak organizmus nie je v rovnovahe - akejkolvek. A porucha prijmu potravy znamena totalnu nerovnovahu pre cely organizmus. Zvracanim sa porusuje rovnovaha telovych tekutin a soli, nadmerne sa zatazuje srdce, ladviny, pecen. Dostavi sa nizka hladina draslika = srdecna arytmia. Tiez krce, zavraty, az bezvedomie. Zaludocne stavy v nerovnovahe vyvolavaju vredy traviacej sustavy a eroziu /porusenie/ zubnej skloviny. Ak toto tu napisane nestaci ako zaklad pre rozhadzany organizmus, mozem pridat konretne psychicke a spolocenske problemy bulimie. Jasne, ze lekar toto vsetko vie a je treba, aby si to uvedomil kazdy, kto pod slovom stihlost nevidi aj nevyhnutne slovo zdravie.

tiny

Ahoj , prave som sa docitala na nete,ze bulimia moze vyvolat niektore druhy rakoviny..?!..poculi ste to uz?..ake typy?..

kiky

...: myslím že nikomu na tomto fóre nepomôže ak napíšem svoju hmotnosť a nikoho to ani nezaujíma..nemyslím že by to k niečomu bolo..

kiky

V pondelok ma čaká nábor na dobové tance..už som si kúpila tričk,tepláky aj cvičky..už sa tam teším tak mi držte palce nech sa mi to zapáči..
pekný deň

kiky

Baby ja len potvrdzujem slova alternativy..keď som mala viacej kíl bola som tá najveselšia bytosť na svete...stále som sa len smiala..a teraz čo?som vychrtla a nedokážem sa už od srdca zasmiať,stále som len smutná a kričím na každého..už to nechcem lebo to vôbec nie som ja..to je niekto iny..
Dneska aj včera som mala krásny deň,prekonávala som sa a začala som robiť to čo mi radila psychologička aby som sa uvoľnila pred ľudmi..už mi to zopár krát vyšlo a som na seba hrdá.za takú pol hodinku mi vychladne puding..tak na zdravie:)
Alternativa: dneska som spala len 5 hodiniek aj to bol len taký ľahší spánok..začala som brať ten B-komplex tak dúfam že mi to pomôže..

nikolka: však si ešte tu medzi nami? neodišla si..nemohla si..

zuju

baby: 19.januara2005 sa mi zrutil svet, zobrala som uz nepamatam kolko tabletiek Lexaurinu 4-6 a sama sa prihlasila na psychiatriu vecer. Nehrozilo by mi nic len zaspanie, bola to vzbura proti niektorym ludom a mojej chorobe, normalne som nechcela umriet. Dali ma na uzavrete oddelenie psychiatrie, s najhorsim rezimom. Nemohla som ani pipnut. Vedla mna osoby, ktore nevedeli o sebe nic, boli nepricetne, rzpravali o nejakych ufonoch, stale hladali zeleznicnu stanicu, ci zbierali maslo pre zidoch. Oni B ckovy rezim, ja ostrazitost sestriciek. Okrem toho kedze mam bulimiu, jedla som tam len tri krat denne, a dve hodiny po jedle som musela ostat pri sestricke. Namiesto toho aby som sa mohla zasit v izbe, kde neboli klucky na oknach, som bola s tymi divnymi osobami. Nemohla som ani ceknut sestricke, prostestovat, lebo som dostala silnejsie lieky / ktore sa mi darilo vypluvat do umyvadla, alebo mi hrozili ze ma daju do sietky. Nastastie som tam bola, len dva tyzdne, znami mi vybavil Pezinok. Neprajem to nikomu.