Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

Ahojte všetky známe aj neznáme :))
Po 100 rokoch som sem opäť zavítala a všimla som si že sa tu spomínalo také niečo, že na Slovensku nič ohľadne pomoci dievčatám s ppp nie je.. Už tomu ale tak dlho nebude :))
V BA začnú svojpomocné skpiny vedené odborníkmi a sprostredkúvava to Liga za duševné zdravie a česká Anabell.. Tiež je možnosť účasti na arteterapiách.
Takže každý kto má chuť a odhodlanie sa môže zapojiť. Sama ešte neviem kedy presne to začína a kde, ale ako náhle sa dozviem bližšie informácie, dám vám vedieť :)
A ako ďalšie moje odporúčanie je typ na knižku od Franitiška Davida Krcha - Mentálni anorexie. Je to taká príručka, sprievodca, pomocník a psychológ v jednom, naozaj skvelá knižka. Existuje v istom prevedení aj mentální bulimie. Takže šup všetky do kníhkupectiev :-))
Tak sa tu všetci držte a bojujte, papa :-)

Alternativa

Ahoj dievcata,
vsimnite si, co u Kiky krasne "yabera": pravidelne jedenie 5-6x denne a ma vyvazenu stravu. A netrepit sa v zmysle "co nesmiem". Telo nam hovori, co potrebuje, treba ho pocuvat. Ale zase nesmie si robit co chce, lebo aj to je extrem. Takze den plny usmevov, dievcata

kiky

avinka:tá ryža sa volá Uncle Ben´s a je tam napísané že celozrnná...normálne sme ju kúpili v poluse v Carefoure...

kiky

igris: ďakujem..aj za rady aj za všetkonejaké tabletky na črevá si asi kúpim a už som si zaradila do stravy acidko...tak dúfam že to pomôže..ale to trávenie sa mi dosť zlepšilo..už..nie je ešte uplne ok ale da sa to vydržať

avinka

ahoj kiky a prosim ta,kde ste kupili tu ryzu? pretoze (neviem ci som slepa)ale v hypermarketoch ju moc nevidno.aj ja chcem ryzu nelupanu(hnedu) ..niekedy najdem aspon pololupanu (bielu nemam moc rada).tak oco kupuje aspon taku ryzu Parboiled-je to nieco podobne ako normalna hneda ryza natural.To fakt uz asi len v tych bio obchodoch..:)

igris

ahoj kika,
neviem preco sa tak vsetky branite vymenit ranajky a desiatu / myslim tym zjest ovocie a potom asi za hodinku zvycajne ranajky/ , nemusis byt cele doobedie na ovoci , mne to tiez trvalo niaky ten cas kym som sa to naucila. Altine banany su rano uplne idealne, jeden, dva bananiky a telicku to velmi ulahodi :).
tie tabletky sa volaju tak ako som ti napisala , len byva rozny vyrobca. Vobec ich nemusis brat cely zivot, ludia si dokazu aj bez pomoci tabletiek udrzat creva v kondicii, len to chce cas, namahu a odvahu :). Ja osobne mam poruchu stitnej zlazy tak pre mna a moje decka je to taka barlicka, ale aj ta sa da raz odhodit. Robis veeeelke pokroky a verim ze to dokazes :) Drzim palce

kiky

misha:no už som dopapala čínske mäso s ryžou(celozrnnou) a zeleninou dusenou lebo surovú ešte nemôžem kvôli črevám..idem kuknúť mail a potom si bežím umyť hlavu