Prečo chcu muži robiť gynekologov? Veď je kopa inych odborov v medicine tak prečo je toľko chlapov gynekologov? Nemali by tuto profesiu prenechať iba ženam? :-)
Čo vedie muža k tomu, aby robil gynekologa?
Gynekolog je v prvom rade lekar, ktory najprv vystudoval medicinu a potom sa rozhodol pre urcity odbor. Gynekologia ako medicinsky odbor nema s erotikou ci co ja viem cim nic spolocne. Je to odbor, kde sa lekar specialuzuje na ochorenia zenskych organov. Ak to niekto robi poriadne, tak je to narocny odbor, ako ostatne vsetko co je v medicine. Vacsina z laikov nema realnu predstavu, co vsetko gynekologia ako odbor obnasa. Zuzit problematiku gynekologie na nejake eroticke veci ci biznis je ozaj len dokaz toho, ako povrchne su veci vnimane. No a preco je tam viac muzov-lebo gynekologia je odbor, kde velku cast prace predstavuju operacie a niekedy su to dlhotrvajuce narocne operacne vykony. Ale vsetko sa meni, medicina sa feminizuje a feminizuje sa aj gynekologia.
Este som u muza gynekologa nikdy nebola. Je pravda, ze som ku gynekologovi sla uz riadne "stara", ale nikdy som nemala ziadne problemy tohto charakteru. A ked som uz sla, tak som zamerne hladala zenu. A odvtedy som u mojej lekarky. Sice sa uz prestahovala dalej, ale tak mam auto, sadnem a idem. Som s nou spokojna. Ma dobre referencie. Pocula som uz vela zien hovorit, ze muzi su vraj lepsi jemnejsi citlivejsi. Ale ja mam dobre skusenosti s nou, nemozem jej nic vytknut, takze nemam dovod ju menit. Na preventivky chodim poctivo.
A k otazke z prispevku. Myslim si, ze je to aj slusny biznis. Poznam vela lekarov a maju krasne vyhody z toho, ze predpisuju urcite lieky ai (provizie dovolenky ai). Ved budme realisti. Zbrane farmaceutika drogy sex ai su najvynosnejsim biznisom
Daj si tuto otazku po anglicky do www.google.com a zistis to :D
Vies co Filip, si s tvojim prispevkom nechutny. Na co to tu pises? A ved si predsa krestan, preco ta zaujimaju taketo veci...
Samu Lko-hlavne ze pri sexe tam nieco pchas... Vtedy ti vytok nevadi?
Tak to je vazne gol ak si nejaka sprostana s pocitom strebodu vesmiru mysli ze ktosi vystudoval medicinu lebo ho vzrusuje sa sparat v jej diere na smradlave infekcne vytoky:D ja sa skor cudujem ze ma na to niekto vobec zaludok, ja by som sa tych tlstych smradlavych nakazenych individui nedotkol ani dvojmetrovou palicou:D zeby ste radsej boli rady ze sa vobec ktosi najde komu sa chce zaoberat tymi vasimi hnusmi
Stal sa aj takýto prípad:
Jednadvacetiletou dívku z Mostu začal její gynekolog obtěžovat v únoru 2009, kdy jí při vyšetření olízl přirození. Sice se jí za to omluvil a slíbil, že se to nebude opakovat, přesto dívka uvažovala o změně lékaře. Mezitím se však u ní objevily bolesti v podbřišku, a proto lékaře vyhledala znovu v červnu 2009, neboť byla přesvědčená, že je dobrý lékař.
Ten den přišla na řadu jako poslední a v době, kdy byla zdravotní sestra na odchodu. Lékař jí při vyšetření prsou nejprve olízl bradavku, na to dívka nebyla schopná nijak reagovat. Následně ji vyšetřoval na lůžku a vyzval ji, aby zkřížila ruce a dívala se do stropu. Pak ucítila tlak mezi nohama. Lékař byl obnažený a pronikl do ní penisem. Seskočila a začala na lékaře křičet. Ten jí nejprve nabízel peníze, ale poté co mu řekla, že to tak nenechá, jí sdělil, že jí nikdo neuvěří. Dívka odešla domů a řekla svému příteli a matce, co se stalo. Ti ji přinutili jít na policii.
vedu ich k tomu rozne pohnutky: 1. maju otcov gynekologov a je vzdy vyhodnejsie prevzat zezlo, ambulancia nie je lacna zalezitost.
2. maju vztah k operative, ale nebavilo by ich stale stat na operacke, chcu mat aj ambulantnu buducnost, takych chirurgickych odborov je malo, kde sa clovek moze velmi dobre uplatnit aj mimo operacne saly
3. maju radi variabilitu: operacie od najmensich zakrokov ako su plastiky, po velke operacne vykony, otvorene brucha aj velka laparoskopicka operativa. k tomu kus adrenalinu v porodnictve. k tomu ambulancia. starostlivost o tehotne + tehotenske patologie. onkogynekologia. 4. nevedia po skole presne, ci radsej chirurgicky alebo internisticky smer a gynda v sebe spaja chirurgiu s diagnostikou a preventivnou starostlivostou.
nik po studiu mediciny nerobi veci pre taketo prizemne dovody, ako si laici myslia a ak aj zacne, velmi rychlo ho to prejde, kedze praca v spitali je sakra narocna, v gynekologii obzvlast aj po fyzickej stranke. prirodzenia su posledna vec, ktora lekara zaujima, kedze ich denne vidi desiatky a vacsina z nich nema prave prijemnu vonu alebo ani len nie je zdrava.
Ja som uz bola aj u gynekologicky aj u gynekologa....obaja boli velmi mili ale mojho gynekologa sympataka by som nemenila za nic na svete...je v mojom veku ale vobec mi to nevadi...pravda je taka ze je mi uplne jedno co mi tam dole robi a uz teraz sa neviem dockat dalsej navstevy u neho...nikdy nepochopim a pytam sa samej seba ako to moze robit ale pri nom sa citim tak bezpecne a dobre ze by som tam bola aj cele dni...:)
Silesia, pozistuj si. je to individualne, a najma na sukromnych ambulanciach ;)
dnes uz nic neni zadarmo a z "lasky k bliznemu, moja"...