stale sa tu opakuju temy o manzelskej nevere. zeny sa pytaju, preco su muzi neverni, nechapu to, nechcu to nejako stravit. lenze pravda je zial taka - nic take ako verny muz neexistuje. a nic take, ako muz, ktoreho na zene zaujima nieco ine ako sex, tiez na zemeguli nenajdete.zeny toto nechcu prijat, preto ustavicne robia chyby vo vztahoch s muzmi. a je tu este jeden neprijemny fakt: keby neboli zeny, ktore su ochotne spavat s muzmi inych zien, neboli by ani neverni muzi. to je to stare zname: ked suka neda, pes neskoci. ved v prirode je to tak isto. a muzi su prilis primitivni na to, aby si mysleli, ze su nieco viac ako zvierata. im sice stale z papule visi uslintany jazyk a snoria na vsetky strany kde je ta akuratna suka, ktora roztiahne, ale pokym ju nenajdu, dovtedy si nevrznu. take je to jednoduche. takze sa nemozno divit manzelkam, ze na tie suky nadavaju, ved bez nich by ich ko-ko-ti sedeli doma pri telke alebo si lestili vtaka niekde v hajzli.
a teraz ma mozete chlapi poriadne zdrbat, ale ti, ktori ste zenati a myslite si, ze kecam, si najskor dobre zacrite do svedomia.
Neexistujú verní muži
pred rokom som bola tiez manzelkou, ktoru manzel podvadzal. bola som na pokraji zrutenia. ale neisla som do poradne, ale obratila som sa na dr. lubu albertovu, ktoru viaceri z tohto fora poznate, alebo ste o nej aspon poculi. neviem, ako by som dopadla, keby som isla do poradne a moj problem by zobrala do ruk napr. A-Z-ka.
albertova je citlivy a skvely clovek, psycholog par excellence. nie je to manzelsky poradca, takze by vlastne mala byt menej fundovana ako A-Z-ka. napriek tomu mi zachranila manzelstvo a dnes je nas vztah s muzom lepsi nez bol kedykolvek predtym. neradila mi akceptovat muzovu neveru a brat ho takeho, aky je. skor ma naucila pozriet sa na nase manzelstvo aj ocami mojho muza. uvidiet samu seba, svoje spravanie a svoje chyby. a to iste naucila aj mojho manzela. az u nej sme si obaja dokazali povedat o nasich vzajomnych ocakavaniach a tuzbach, ktore sme nikdy nedokazali naplnit.
keby som bola isla do poradne a dnes by som napr. bola rozvedena alebo by som "akceptovala" muzove zalety, aky vyznam by to malo pre nase deti? ja netvrdim, ze kazdy manzelsky poradca ma taky isty pohlad na muzov ako A-Z-ka. a netvrdim ani to, ze muzi nie su zaletni. urcite su a urcite si netreba robit v tomto smere iluzie. ale aj muzi maju nejake predstavy o manzelstve a zeny im ich nie vzdy su ochotne plnit. ved kolko zien napr. tresta muzov odopieranim sexu? ak nieco ocakavam, mala by som aj sama plnit ocakavania inych. manzelstvo je institucia dvoch rovnocennych bytosti. a ak ma fungovat, nevyhnutna je otvorena komunikacia.
a este jednu vec som sa u albertovej naucila: muzi radi pozeraju po peknych zenach, ale nam predsa nic nebrani, aby sme peknymi ostali aj my same. naozaj by sme pred svojimi manzelmi nemali behat v starych roztahanych teplakoch a s natackami na hlave. ak chceme ostat objektami ich zaujmu, mali by sme pre to nieco urobit. ved ani nam sa nepaci spoteny umasteny pupkaty osol, ktoremu pachne z ust a grga od piva. vzajomne mozeme jeden druheho viest k tomu, aby sme boli pre seba stale pritazlivi.
xdanielax: takych zien, ako ty, by malo byt viac
Vemeno: je tu na to extra sekcia, vyhradena pre presne tieto problemy, ak ta to obtazuje, tak ich necitaj a nevyjadruj sa k nim, ale ty si vzdy prides rypnut a tvoja averzia voci zenam,ktore vsetky hadzes do jedneho vreca, bez vynimky, razi z kazdeho prispevku
Maoam,
ja sem o svojich problemoch vo vztahoch nepisem, preto si nemam , ake chyby priznavat. Nepovazujem za vhodne na forum o zdravi, kam by mali predovsetkym chodit ludia s vaznymi zdravotnymi problemami, vypisovat blblosti o svojich pocitoch a sklamaniach v laske. Pripada mi to velmi sebecke a dokonca sa snazim ostatnych od toho odradit.
a aby ste si nemysleli, tiez mam svoje chyby, ktore si priznam (ak treba)
ale.. neda sa jednoznacne povedat co je koho chyba. Skor by som povedala, ze kazdy z nas ma svoj pohlad a ine preferencie.
Sejla - nehadz vsetky do jedneho vreca. Ja taka nie som, odmietam byt pipka, ale nie som siva mys. Zlatokopka tiez nie som /ani by som to nevedela/ nie som typ "kam ma posadis tam budem" a viem si povedat svoj nazor ked sa mi nieco paci aj nepaci. Neleziem niekomu do zadku len preto, aby som s niekym bola a aby som sa mu zapacila, nekyvem na kazdu vetu, ktoru povie. A toto vacsinou muzi nehladaju. Alebo sa mylim?? Ved naco by im to bolo, ked mozu byt obdivovani, ma im kto hladkat EGO ...a ine, a potom to odkopnu a idu rozsievat inde.
Sejla,
vobec mi to tak nepripada.
neviem, ci neviem citat, ale ak sa nemylim, viacere si tu priznali svoju chybu, aj svoju naivitu a hlupost a davno olutovali, ze boli take blbe
Vemeno, ty si priznavas svoje chyby? otvorene? zatial som to tu nikdy nevidela.