Odchod z domu - oznam rodine

Príspevok v téme: Odchod z domu - oznam rodine
DzanaFX

Ahojte, o dva dni by som sa mala odsťahovať konečne z domu (vôbec tu nie je iné východisko, s rodinou nevychádzam)...Popíšem to bližšie. Rodina mi veľmi ubližovala, už som to tu raz písala www.zdravie.sk

a tiež aj tu

www.zdravie.sk

No a vlastne...Moja rodina to ani len netuší, ja utekám z domu...Najprv som im to nechcela povedať vôbec, ale teraz vlastne rozmýšľam, že by to nebolo asi fér, tak im to chcem oznámiť tesne pred odchodom, lenže asi začnú so mnou robiť cirkus a nadávať mi a obrátia ma za tú, čo sa vykašľala na rodinu...Neviem či sa im ironicky poďakovať za to utrpenie, čo spôsobili a vytknúť im všetko, prečo ma vyštvali z domu, alebo len bezdôvodne ohlásiť, že idem preč, žiť nový život, alebo čo im vlastne povedať?? Lebo oni ma úplne odvrhnú a tým, že ja opustím tento dom, spôsobím, že už nebudem mať žiadny domov :-) hmmm?

DzanaFX

bingham, jesť mi nedali, lebo som si nezaplatila, ja viem, že sa treba osamostatniť, ale v dome sa to nedá, práve preto idem preč, finančne je to to isté, keď nestačím s peniazmi na dr., tak keď ostanem doma, aj tak mi nik nepomôže...Takže je to jedno...Čo som prežívala?
Denne tyraniu, najprv od otca alkoholika, potom od matky alkoholičky, potom od brata, keď zistil, že neprispievam a on hej, potom od sestry ktorá naviedla brata na to, aby ma bral ako parazita...ešte počas maturitného ročníka...Od kedy pamäť mi slúži od otca si pamätám, že mi nadával aká som pi**, kur**, špina, žobrák a tak podobne a stále ma zhadzoval... Mama keď je triezva, je to ok, ale keď vypije, je to to, čo pri otcovi... Mama nechce pracovať a sedí doma a pýta odo mňa peniaze. (Včera jej prišli peniaze na účet nejakých 400eur, a odo mňa pýtala na cigarety? Nie ďakujem...Opitá rozbila záchod a ja ho mám zaplatiť? Nie ďakujem...) Nepamätám si jeden pekný "triezvy" sviatok...Cez Vianoce u nás lietali hrnce a facky...A čo je najhoršie, môj vlastný otec nás chcel vyhodiť do vzduchu plynom...A pre toto mám ostať doma? je to už dosť bližšie? Denne, keď sa vraciam domov, tak je to odpor...Inde budem pokojnejšia...Pre svoju rodinu som sa takmer zabila a čím viac ma vidia na dne, tým viac ma ničia, normálne ich to teší...Brat na moju otázku, prečo mi tak ubližuje mi odpovedal citujem: Lebo si zaslúžiš aj Ty facku od života, preto...

Tak pre toto všetko idem preč... :-((

Ver mi som zodpovedná, možno to neviem úplne najlepšie s peniazmi, ale život ma naučí, tak ako doposiaľ...

AdamKrt

Normalne im povedz, ze sa stahujes, ze uz mas nieco odvezene.

Nenadavaj. Podakuj im, za vsetko co bolo, nenadavaj a nenechaj sa zatiahnut do hadok. Mozno a ak vobec bude trochu kriku, ale to sa utrasie a im bude mozno tiez lepsie a mozno si po case k sebe najdete este lepsiu cestu.

bingham

Neviem co prezivas, lebo si to pisala dost nejasne, neviem ci si pred tym davala domov nejake peniaze a vobec aky bol dovod toho ze ti nechceli dat najest a pod....

zodpovedna uplne nie si, pretoze robis vsetko nadoraz...a to ti raz moze urobit nemale problemy :)

k tvojmu otcovi...si dospely clovek a mas sa vediet starat sama o seba, aj ked uznavam ze by ti mohol pomoct...predsa si len jeho dcera

DzanaFX

veves ďakujem, ja som sa len nechcela inak s nimi rozlúčiť v zlom,a by sme si v hneve nepovedali niečo, čo by sme ľutovali, preto som chcela odísť potichu, ale pri tom mojom ozname si na seba asi vypočujem všelijaké veci, budem sa tváriť, že nič nepočujem, dúfam, že z toho nebude veľký bordel doma...

veves

Preco sa im zrovna dakovat?
Si dospela zena, robis vlastne rozhodnutia. Normalne si zbal veci, pred odchodom sa rozluc, ak budes mat dobru naladu potras si s nimi rukami a dovidenia. Na tom nie je nic zlozite.

A aký bratov krik? Mu pricvikni gulky stikatkom na nechty a nech je ticho.

Vobec z toho nerob nejaku vaznu vec, je to normalne a pre teba dobry krok do buducna. Nic sa neboj.

DzanaFX

Pre lost - odvrhne ma brat a sestra, lebo ma budú brať za tú, čo sa vykašľala na rodinu.

pre bingham - na moju obhajobu, je to trošku starší článok, mám prácu, trocha sa zadarilo, mám dokonca dve roboty, pomaly platím dlhy a idem len do izby (dom aplatím 60e el. +70cestovné) bez stravy, izba ma výjde 130, cestovné v meste na 18 mesačne, všetko som asi milionkrát prepočítala, na škole som, aby som sa mala čo najskôr dobre a externe preto, aby som po škole nevyšla bez praxe a tiež preto, že denné štúdium by mi nikto neplatil, sama som sa rozhodla drieť, ide to, všetko je OK..možno niekedy potrebujem požičať, ale vraciam to...Nie som vôbec stratená a som dosť zodpovedná. Čo sa týka tých otcových 2000eur, viem, nie je to veľa, ale keď sa prestal o mňa starať na 18, a sporí si na pohreb.....???????

S plačom domov neprídem, poistila som sa, na ulici neskončím, pomôže mi rodina, ale tá vzdialenejšia..

Je vidieť, že nechápeš, čo prežívam, radšej budem o hlade, ako byť doma :-(

Pre annonymkalocett - ďakujem Ti veľmi pekne, snáď bude všetko tak ako vravíš, neľutuj ma, veľa ma to naučilo :-)...ešte raz ďakujem :-)

bingham

DzanaFX:

tak cital som si tie tvoje predosle temy...a neviem neviem teda...ked nemas peniaze tak si nemala ist na skolu - nechapem co ta k tomu viedlo, ale to je uz asi pase... :)

a to ze chces odist z domu by si urcite mala rodine oznamit...bolo by to dost velke Chrapunstvo keby si to neurobila...(a neskor by ta to mohlo trapit)

a aby sa ti nestalo ze sa raz este domov vratis s placom...kedze nevies narabat s peniazmi.., lebo neviem si dost dobre predstavit ako sa clovek - co si musi poziciavat peniaze na lieky...dokaze sam uzivit, ale tak budis :)

a este nieco...pisala si ze tvoj otec ma na ucte 2000euro - no toto keby som mal na ucte tak by sa mi tazko spavalo - veruze to nieje vela :)

trochu zodpovednosti musis mat a urcit si priority, lebo to budes mat v zivote velmi tazke...na mna posobis tak trosku strateno :)

anonymkacolett

Ahoj, čítala som si všetky tvoje príspevky. Povedz im to pred odchodom, že sa sťahuješ a je. Alebo napíš len oznam, aby vedeli, že už nedokážeš ďalej s nimi žiť.
Je mi ťa strašne ľúto, dúfam, že keď sa odsťahuješ budeš to mať v živote ľahšie

lost

"mama oco, idem caute"
alebo
"mama oco, stahujem sa, caute"

mala by si to oznamit, pretoze potom budu zbytocne volat policu atd.. ze si nezvestna.

a btw urcite ta nebudu chciet pustit len tak, ako nemaju pravo ta zadrziavat, ale budu chciet vediet kam ides, preco ides, s kym ides a ako budes pre boha sama zit ??

asi tieto otazky ta cakaju :P

a to ze nebudes mat ziadny domov je RELATIVNE !! je sanca, ze ta budu volat spat, minimalne na navstevy atd :) nemyslim si ze by ta odvrhli len tak navzdy macnutim ruky.. nepravdepodobne..

nj a gl

DzanaFX

Tak som to aj plánovala, že budem už mať odvezené všetky veci, lebo polovica je už preč, nikto si to nevšimol :-D...No a asi ma aj počká kamoš v aute pred domov a len nasadnem a odídem...Sestra ani nebude doma, jedine brat a mama...Budem musieť prekonať asi mamin plač a bratov krik...Tak mám to len oznámiť? Jasné ozvem sa už z nového bytíku :-)