Odchod z domu - oznam rodine

Príspevok v téme: Odchod z domu - oznam rodine
DzanaFX

Ahojte, o dva dni by som sa mala odsťahovať konečne z domu (vôbec tu nie je iné východisko, s rodinou nevychádzam)...Popíšem to bližšie. Rodina mi veľmi ubližovala, už som to tu raz písala www.zdravie.sk

a tiež aj tu

www.zdravie.sk

No a vlastne...Moja rodina to ani len netuší, ja utekám z domu...Najprv som im to nechcela povedať vôbec, ale teraz vlastne rozmýšľam, že by to nebolo asi fér, tak im to chcem oznámiť tesne pred odchodom, lenže asi začnú so mnou robiť cirkus a nadávať mi a obrátia ma za tú, čo sa vykašľala na rodinu...Neviem či sa im ironicky poďakovať za to utrpenie, čo spôsobili a vytknúť im všetko, prečo ma vyštvali z domu, alebo len bezdôvodne ohlásiť, že idem preč, žiť nový život, alebo čo im vlastne povedať?? Lebo oni ma úplne odvrhnú a tým, že ja opustím tento dom, spôsobím, že už nebudem mať žiadny domov :-) hmmm?

DzanaFX

Začínam sa strašne báť, čím bližšie je tá chvíľa, kedy im to poviem (cca dnes o 17:30), tak tým viac sa bojím...:-(

DzanaFX

Carie a odchod z domu, ja im to poviem ...Tak tesnučko pred, no a ďakujem Vám za podporu zajtra sa ozvem už z bytu :-)))))) Asi zomriem od stresu, ja som taký stresant..:-))) Ale aj sa teším ...:-))

Carie

V prvom rade bud na seba hrda - napriek vsetkym problemom a studiu na VS sa osamostatnujes. Urcite chod, mas na to narok zit v normalnom prostredi. Ak nechces okolo svojho odchodu cirkus, tak proste odid a oznam im to dodatocne, cez telefon. Ale urcite im to oznam, aby po tebe nevyhlasili patranie. Alebo im nechaj doma list. Ono je docela mozne, ze ked budes dlhsie z domu tak sa tvoje vztahy s rodinou zlepsia, ale isto to samozrejme nie je.

odchod z dom

Treba zájsť aj na policiu a oznámiť, že na vlastnú žiadosť odchádzaš z domu - to pre prípad, že by po tebe rodina vyhlásila pátranie ako po nezvestnej - aby sa nerozpútal okolo tvojho odchodu neželaný cirkus.

DzanaFX

Úplne najviac pre mňa je, keď brat má na výplatu dvakrát viac ako ja, a ja sa stravujem sama (lebo držím kvôli chorobe diétu) no a mama príde, nech ja dám do stravy im, lebo brat nechce dať...Tak a keď odmietnem, je cirkus...Ja fakt som z toho mimo doma už...

DzanaFX

AdamKrt, presne o tej závisti tu to je, ani školu mi nechcú dovoliť študovať, nedajbože aby som niečo dosiahla ja už to tu vôbec nechápem, chcem ísť odtiaľ preč, je to len stres, nič viac pre mňa...

bingham, tak vieš napr, počas maturity, som to ešte nevedela nijako ovplyvniť, tak som za to nemohla, že neprispievam, keď som ale zarobila, snažila som sa prispieť, teraz mi bolo povedané, že ak neprispejem, vyhodia ma z domu a tak podobne...napríklad sa aj kúpilo drevo na zimu, ale mňa sa nikto neopýtal, no zaplatiť ho musím, ja to už vôbec nechápem, peniaze na zvýš nemám, na také veci, ako je drevo...Vieš, keby to aspoň prediskutovali so mnou, ale ja som len prišla domov a drevo na dvore, a to nie je 10 eurový špás, rozumieš...Proste tu je na mňa množstvo výdavkov, podľa mňa nepotrebných...A ja som veľmi pracovitá a veľmi cieľavedomá, skoro vôbec už nespím, lebo sa chcem z toho vyhrabať, no doma žiadne uznanie, len kritika...Stále na mňa kričia, že veľa pracujem. Môj deň vyzerá asi tak, že prídem domov z roboty o 5 poobede, a len sa najem a idem pracovať do druhej roboty (tú mám našťastie na doma), potom sa ešte učím, teraz počas skúškového je to trošku ťažké, ale tak ide to nejako...Síce som sa dlho poriadne nevyspala, ale aspoň mám nejaký cieľ a idem za tým...:-) To, že to doma nechápu, a nepodržia ma ani v najťažšom, tak to už som z toho paf trochu...Idem odtiaľ preč, fakt tu je toho na mňa veľa...Chápeš, ja doma preplácam ešte, nie žeby som si čo to ušetrila...

bingham

DzanaFX

Vies ako to je..."Bez peněz do hospody nelez"..ja keby som nemal peniaze tiez by som nemal co jest...to uz tak raz je :)

prave z toho nedostatku penazi boli aj tie problemy co si mala...ono nieje moc dobre ked brat prispieval a ty nie..., ale jasne stat sa to moze kazdemu...a pokial si pracovita a je vidiet ze nechces byt dobrovolne bez roboty, tak ta mali podrzat a nie ti robit zle

a k mame...pokial prispievas do bytu dohodnutou sumou...tak jej nemas co kupovat cigarety - to je jasne :)

Ano mas pravdu zivot ta nauci, len si davaj pozor aby to nebolo drahe ucenie :))