Da sa prekonat depresia?

43

ja zaspim pri tv,možno keby som ležala len v posteli tak by som nezaspala,to ja musim aspon čitat pred tym.ale ja byvam večer nenormalne unavena,ja som neni schopna už po 20.tej hod nič robiť,ked teda nemusim pracivne niečo.a som schopna aj o tej 8 zaspat,ale stači mi asi tak hodina dve a som hor euž a je jedno kedy idem spat,ked sme vonku a prideme domov aj po pol noci alebo o 3-4 rano tak ja už nemožem spat.
to je už ine zaspavanie.to s aprehadzujem lebo som si prešvihla ten moj termin na spanie.mne pomohlo trochu na to spanie to magne b6.
ale ako som spominala už viac krat ,normalne som nespala ani nepamatam.kolkokrat som totalne unavena,že cely den sme lyžovali a,alebo robim na zahrade,alebo zase chaos v robote a druhi keby bol taki unaveni už by spal ako zabity a ja este horsie,vtedy spim katastrofalne možno hodinu za celu noc.
ale vraj je to dalsi z priznakov depresie,uzkosti a panickej poruchy.
ale mne ked nie je zle,tak ja to neriešim teraz,ja som štatsna,že nemam uzkost ked sa zobudim alebo atak nejaky panicky......

keri27

43,ano uz mi to prislo,no mam co studovat.tak to sme dve,aj ja som mala spanok na figu.dnes si dam tabl.na spanie.a zajtra sa idem objednat na ocne.inac je super,ze zaspis bez tabl.,ja som si vcera dala len stvrtku,ale hroza.dnes dam polku.

keri27

43,ano uz mi to prislo,no mam co studovat.tak to sme dve,aj ja som mala spanok na figu.dnes si dam tabl.na spanie.a zajtra sa idem objednat na ocne.inac je super,ze zaspis bez tabl.,ja som si vcera dala len stvrtku,ale hroza.dnes dam polku.

43

xirenka tak super,držim palce nech ti aj ta uzkost prejde.
neviem sice ako ju ty pocituješ ale pre mna to boli strašne stavy.
tak sa drž a nech lieky dobre učinkuju!

xirenka1

Ahojte ludi,nechcem to zakriknut ale uz mi je lepsie po tom paretine brala som teda asi 3 tyzdne polku a vcera mi zvisila doktorka davku na celu,som troska dost sfetovana ale stastna :D ostali mi vecsinou tie uzkostne stavy

43

tak som to poslala,snad ti to pride.

a spala som na figu dneska do rana.
ale oproti tomu,že som niekedy nespala ani minutu ,to je uplna bomba:::::::::

43

tak idem vyskušat ti to ešte raz poslať.
dostala si len jeden mail odo mna s tym auto.tre.?nič viac?
v prilohe som ti poslala celu tu knižku v lelktronickej podobe.
ale idem vyskušat este raz.
a ako som spala.na figu skoro ako vždy za posledny už skoro rok.ale dneska to bolo o čosi horšie.lebo sa budilaj moj muž a to som s apotom aj ja budila častejsie.
ja zaspim večer pri tv uplne v pohode ale potom ked sa prebudim,tak zaspim este v spalni na hodinu a potom som o 3 už hore ale boli časy ked som nespala kompletne celu noc,čiže pre mna je už toto uspech.

keri27

43,no ako tak premyslam,tak bolo to aj pred AD,ale nie az tak,ale zas to neni az take na nevydrzanie,neni problem navarit,popratat a vsetko co k tomu patri.pomali si asi zacinam zvykat.a spoznavat samu seba.aspon myslim.a ty si dnes spala dobre?hrozne s tym spankom.len ten autogenny tr.som dostala od teba.dakujem,velmi si to vazim.

43

ahoj keri a dostala si aj tu brožurku odo mna? ta j etiež dobra,škoda ž eti nemožem takto poslat aj ostatne,ja mam velmi dobre knihy ako zvladať depresiu a pod.

ak si nemala pre uživanim AD tieto priznaky ako je davenie a rozmazane videnie,tak by si si ich mala dat vymenit.lebo mmna na to lekar hned upozornil,že ak by som vracala a do 3 dni to neprejde alebo bolesti hlavy,zavrate a pod tak budeme musiet vymenit lieky.
ja som mala len mierne bolesti hlavy na začiatku ale inak nič take,akurat že som sa stale pozorovala a bola som z nich viac nervozna a to mi povedal,že je tiež z nich a preto mi dal na začiatok pol toho lexaurinu k tym AD,ten som uživala 2 týždne a potom som ho už vysadila.ale povedal mi,že ak by som zase pocitila nejaku uzkosť že si ho skludom možem dat a ked som sa ho opytala na tu zavislot tak mi to tak vysvetlil ako som nižšie pisala.