Ahojte,rada by som sa opytala na vase nazory ohladne depresie.Da sa tato hnusna choroba vobec prekonat?Ake mate skusenosti s AD? Uživam Paretin 4 den,nedavno som 2 tyzdne brala Citalon ale nebolo mi zneho dobre.Budem rada ak niekdo napise,nemam vela kamaradou aspon ze ten internet existuje :D
Da sa prekonat depresia?
Nika dakujem za odpoved, ešte by som sa asi spýtala aj vy máte stále pocitu hrče v krku že vás ide zadusiť hocikedy.. ah či si to už ozaj aj namýšlam..:-(
ešte napíšem spred vianoc môj zážitok pre Ingu 2: ja som sa sama vybrala že pôjdem k psychiatričke lebo som už bola v koncoch s toho všetkého hnusného krútenia strachu prejst a všetkého okolo mojej choroby a neboj že ťa vysmiala no mne sestrička pri dverách rovno povedala či sa cítim biť debilná že sem potrebujem ísť :-O a sa spýtala prečo teda chcem k nim ísť som jej opýsala môj stav a poslala ma k psichologičke že tá mi pomôže .. super čo? tak sa nevzdávaj choj inde sú aj taký... aj ja idem už k inej aj psichologičke a potom zvážim od neurologičky čo mi ona navrhne či aj k psychiatrovi...ak by mi nezabral ten cipralex...
Xirenka teda s vami sa doktori riadne zahrali. Oxazepam poznam, no asi tak, ze moja matka ho uzivala miesto 2 tyzdnov asi 7 rokov. Skoncila na odvykacke medzi drogovo zavislymi s velmi silnou koprivkou po celom tele. Vyzerala ako keby ju niekto hodil do prhlavy. Bolo to hrozne. Takze odporucane davkovanie a celkovu dobu uzivania by som urcite respektovala. Ale pokial sa tym len vykriva obdobie nastupu ucinku antidepresiv tak si myslim ze to problem nie je. Mna na Xanax tiez kazdy upozornoval aky je navykovy, ale nikdy mi neublizil. Aj teraz ho sem tam uzivam, ked mi je neznesitelne alebo ked nespim..
Krútička. No ono by sa lieky asi same vysadit nemali, ale ja som ich vysadila asi po roku a pol. Isty cas bol pokoj a potom som sa ku nim musla znova vratit, lebo som mala pocit ze sa mi to vracia. Ale to asi aj preto ze v tom obdobi som sa rozadzala. Negativne ucinky mi nezmizli pocas celeho uzivania. Ale netreba ist do uzivania s tym ze co sa ide teraz somnou diat. Ak spozorujete neziaduce ucinky ktore vam budu naozaj vadit, vtedy treba konzultovat vymenu. Ale predsa kazde lieky maju neziaduce ucinky. Niekedy sa prejavia a niekedy nie
Ja som povedal doktorke, ze mam depresie a ona na to: to je len prechodne:D Je to normalne, aby ma takto odkurovala?
ja som tiež dostala k tym AD aj po polke lexaurinu a myslim,že je to tiež nato aby sa lepsie ten začaiatok zvladal.jednak AD nastupuju neskor až po nejakych 2-3 týždnoch a jednak trochu asi na ukludnenie pred tym kym zaberu.
ja mam problem že už mi je celkom dobre ,len v noci sa stale ešte budim.
Kruticka: mne cipralex pomohol hned,bolo mi lepsie o dost ale potom asi o tyzden som sa citila horsie ale to bolo asi tym,ze neviem ci sa pomylili v lekarni alebo doktorka,proste bol mi predpisany cipralex a v lekarni mi dali citalon,isla som na kontrolu a doktorkmi zas napisala davku na mesiac a uz mi bol spravne dany cipralex,vsimla som si to az doma ze tie krabicky su ine,tak som kukla do karty a podla toho som presla s citalonu na cipralex a to mi asi neurobilo dobre,takze som to zavolala doktorke ze preco mam rozdielne lieky,hned mi ich zobrala a dala mi Pareti,takze podla mna liecba antidepresivami je individualna a kzdemu zabera nieco ine a taktiez aj tie vedlajsie ucinky su ine,mne sa tiez zmensilo sexualne libido,chut do jedla a tak...
Nika:takze myslis ze by som mala brat aj ten oxazepam kym mi nezabebu antidepresiva? problem je v tom,ze sa asi moc sledujem,ked som akoze viac utlmena liekmi,tak uz sa citim zle alebo mimo mne to vadi alebo sa toho asi bojim a pritom asi nemam coho lebo mam bit doma a v klude odpocivat a uzdravit sa
Aha takže to môže mať aj taký negatívny účinnok, hm a vysadila si ho sama alebo na odporúčanie dr. a asi za kolko ti pomohol a kedy zmyzli tie negatívnejšie účinky teda ak boli , viem že sa veľa vypytujem ale potom mám strach ich brať ked neviem čo vlastne to je ...dakujem za odpoved