Ahojte,rada by som sa opytala na vase nazory ohladne depresie.Da sa tato hnusna choroba vobec prekonat?Ake mate skusenosti s AD? Uživam Paretin 4 den,nedavno som 2 tyzdne brala Citalon ale nebolo mi zneho dobre.Budem rada ak niekdo napise,nemam vela kamaradou aspon ze ten internet existuje :D
Da sa prekonat depresia?
Januar akoze nieco natom je, ale co radis ludom, ktori vdaka depresii uz nezvladaju kazdodenny zivot a maju problem si uvarit aj caj, co im je tak zle? Neni toto umieranie zaziva? Myslis, ze prehadzka, alebo vyborna knizka a priatelia im v tomto tazkom stave pomoze? Asi nevies, co je to naozajstna depresia, aj ta moze cloveka doviest az k smrti /dobrovolnej/..
Vsetkym ktori uzivaju AD odporucam precitat knihu
John Virapen “Nežiadúci účinok: Smrť”
Okoloidúci, dakujem za podporu, brala som raz aj xanax ale len asi 3mesiace ten nalslabší s toho mi nič nebolo ani som nič necítala žeby zlepšenie ale to asi pred rokom a pol a preto mi ho vysadila že to nemusím brať..a teraz ked sa mi pohoršilo tak mi dala tento cipralex. A operácia.. nič nerobia nič s tým iba sa to má sledovať nič iné liek na krútenie mám betaserc 24 ale aj tak sa mi mi hlava krúti..tak musím len bojovať.....
ahojte,
ja uživam tiež AD zoloft a mam k tomu este aj lexaurin aj na noc xanaxSR.
nosila som tie lieky v kabelke a neuveritelne som sa ich bala nasadit,trpela som niekolkokrat za den panickymi atakmi,cele noci som nespavala.ta uzkosť bola taka silna,že som sa bala,že už to je infarkt a nie len nejaka uzkost.
lieky som nakoniec začala uživat,bojim sa ich nadalej, ale este viac sa bojim toho,že mi ta uzkost a panika neprejdu ba dokonca sa to zhorši -tak,že som s aprekonala a začala popri psychoterapii užvat aj lieky.
pre Krútičku.
Ty to od nás máš asi pravdepodobne , od tej neurologickej chyby - tej cysty. Máš to o to ťažšie od nás že je to aj organického povodu. Hmmm nejaka operácia asi neprichadza do úvahy na odstránenie tej cysty?
V prvom rade sa nezlosti na to že vždy niekoho musis otravovat ber to ako samozrejmú vec a nezatazuj si s tym hlavu zbytočne Ťa to dáva dole...musis sa s tým zmierit zatial...a čo sa týka tých liekov Káždý liek má nejaké vedlajsie ucinky, aj psychofarmaká...preto : Kto sa bojí nech nechodí do lesa.)...treba to skúsiť jednoznačne...ked ti nesadne tento iný snáď hej je toho na kilá čo možeš skúsiť...ja bereiem teraz AD a xanax , seká to dobrotu , verím že do jesene budem fit a robím všetko preto...je pravda aj to že Cipralex je AD hrubého kalibru ale nie najsilnejšie...ja beriem slabšie...ALE TREBA TO SKÚŠAŤ...aj farmakoterapiou...TAK držím prsty
macik a ty mas na cele napisane, ze beries lieky a chodis k psychiatrovi? Nikto okrem teba to nemusi vediet. A dopraj si terapiu, evidentne ti chyba v blizkosti clovek, ktory by ta neodsudil a porozumel.
A este otazocka, keby si mal alergiu, tiez by si sa hanbil, ze beries lieky? Ci to je uz ine? Za chorobu sa netreba hanbit, tu si nevyberas. Tak nevymyslaj.
Vsetky lieky maju neziaduce ucinky. Tiez som sa liekom dlhoooo branila, moja terapeutka uz nevedela co so mnou, ale nakoniec ma k psychiatricke dokopala, za co jej budem vdacna este velmi dlho. Spominam si, ako mi srdce kvarila obrovska pichlava bolest a pocit 150 kilovej cinky na hrudi. Nechcem to uz nikdy zazit, to budem radsej tie lieky uzivat cely zivot.
krútička a preco si nenajdes ineho terapeuta? Ved to je bezne, ze ho zmenis. A co na to hovori tvoj manzel? Ako tvoju depresiu vnima on?
xirenka1
Este beriem lieky, ale do leta sme sa dohodli ich vysadit, ak to pojde ako ma. Ale priznam sa, ze sa trocha bojim, ze sa to vrati. Spitomin som mala aj ja, ale to nie je AD. Je jedno, ake som uzivala, kazdy potrebuje aj tak indivindi pristup ;) Ale skusali sme dlhsie, hlavne mnozstvo. No vyslo to :) Kazdopadne ak sa clovek lieci, je to na dobrej ceste. Skus aj psychoterapiu, mozno ked sa budes mat s kym o svojich problemoch rozpravat, tak ti to dobre padne. Myslim si, ze farmakoterapia je velmi dolezita. A na depresiu nepomaha ani pohyb, ani priatelia. Opak trvdia len ti, co tomu nerozumeju. Dufam, ze ti lieky pomozu vratit sa do prace a casom ich mozno po dohode s lekarom vysadite.
Ďakujem, musím bojovať ved mám dve deti manžela...
Najhoršie je to s nimi prejsť ráno do školy škôlky..ale aj to sa učím prekonať len psichologička ma sklamala chodila som k nech rok a pol a zrazu mi povie už netreba ako chcem ved stále neprejdem tak prečo ved treba len pozitívne myslieť a trénovať , taktiež som nedostala ani polovičný invalidný , že ved mám na to lieky mám sa s tým naučiť žiť..smutné kruté ale je to tak..preto je to hrozne ťažké..a ubíjajúce....