Da sa prekonat depresia?

keri27

Asi by som naozaj potrebovala toho psichiatra.ja sa najviac bojim svojich myslienok,vtedy ked mi pride nieco do hlavy,tak sa rozklepem,je to normalne?a ta uzkost!som si vedoma,ze sa prilis pozorujem.to je asi velka chyba!neviem sa od toho odputat.43,som velmi rada,ze ti je dobre,drz sa.

43

ja mam pocit,že som už celkom v pohode,aspon s atak citim.ja uživam AD a aj nejeke pomocne ako je lexaurin ale tie už vysadzam to siuž davam len 1x štvrtku,tiež som s bala aj tych AD aj ostatnych a nosila som ich najprv v kabelke ale už ked som dosatla ku vsetkemu aj panicke atakay,tak som si ich nakoniec nasadila.ja ich uživam 3 týžden ale mne najviac pomohla psychologicka,ktora mi dala nejake materialy a porozpravala sa so mnou o pričinach,ktore ma dostali tam kde som.
ale chcem ti povedať,že ja som už taketo stavy mala pred 12 rokmi a vtedy som neuživala nič,dostala som sa tiež pomocou psycholgičky z toho a preto som tak dlho vahala či ich teraz brat,len teraz som mala ovela horsiu situaciu a musela som sa postarat aj okolo seba o ludi,tak som s abala ,že to nezvladnem.
vedela som presne že je to v hlave len,len..........
a s tym spankom je to tak,že pokial nebudes v pohode tak spanok bud ena figu,pretože vsetky myslienky,ktore ta trapia cez den s ati prenašaju do noci a nemas ich vyriešene tak v podvedome nad nimi rozmyšlaš a to sa neda spat.ako nahle ti začnu zaberat AD tak s ato zlepši,uvidiš.nerob si s tym starosti.
ja som nespavala kompletne celu noc ani minutu.
bolo by dobre keby si sa naučila nejaky autogenny trening na relaxaciu aby sa ti skludnili myšlienky.vela ludi si mysli,že je to kravina ale mne to osobne velmi pomohlo.
asi je to vsetko individualne.ja ked som pochopila čo j emojim problemom a naučila som sa chapat seba aj svoje myslienky,tak som zostala v pohode.
ja nechcem tvrdiť že už sa to nikdy nevrati a že som vyliečena,to neviem.
ale podla toho,že ako som zvladala pred rokmi ten stav a teraz,je tisic a jedno.preto si myslim,že ked to už pozna človek,tak si to skor uvedomi a skor začne so sebou pracovat a skor sa toho aj zbavi alebo to neprejde do takej formy aby to musel riešit.

fidorka 2

mne psychiatrička povedala, že v prvom rade musím odstrániť príčinu, ktorá depresiu vyvoláva a až potom sa jej zbavím...
no ale príčina sa niekedy nedá odstrániť, hlavne keď ich je viac neodstrániteľných

keri27

43,ani si nedokazes predstavit aka som ti vdacna,si uzasna zena.ja niesom zly clovek,milujem,pomaham druhym a predsa si poviem;preco ja.stale hladam podstatu,no teraz som ako vygumovana.mozno,ze preto to tak prezivam,lebo ako mala som bola ockov maznacik a teraz je zo mna citlivka.predtym som chodila aj ja do fitka,sauna,perlickovy atd,no teraz ma k tomu nevedie nic.je hrozne ako musime trpiet.ja chcem ziiiit,ale v tom pravom zmysle.neviem si utriedit myslienky.nic mi nedava zmysel,to je najhorsie.a tie myslienky sa mi vtieraju do hlavy same.pravda-pre mna nepoznane.pytala si sa co este uzivam;len Prozac 1denne.a na noc zopiclone pol tabletky.to akoze budem spat cely zivot len na tabletkach?ja sa snazim nedat si ju,skusam zaspat,zrazu sa pozriem na hodiny a su 3.tak nakoniec si ju aj tak dam.ked si tak spomeniem,ze este pred mesiacom som bola spachtos.ten krasny pocit,ked som si lahla k manzelovi a zaspala ako babetko.zazijem to este?chcem sa ta spytat,ty si co uzivala a po akom case si citila zmenu?mna to chytilo len tu v zahranici,takze tu sa to riesi tak,ze obvodny ti vypise AD.ale porobil mi aj vysetrenia,ako som pisala.povedal;vsetko je len v hlave.stale si len davam do hlavy,ze to prejde,ze to musi prejst.som rada,ze tu si a ze mi pomahas.a ozaj aj oci ma velmi bolia v kutikoch ma to s tym suvis?a ty si teraz na tom uz dobre?prajem si,aby sa vsetci ludiaz toho dostali,nech zijeme ako predtym.

43

keri hladaj na nete ked maš čas,počitaj o tom kolko sa da,človek ak niečo nepozna a nevie to ovladať ,tak ma z toho strach ,ako nahle to spozna už to nie je až taky veky strašiak pre neho.
napr aj tu na tej červenejlište hore maš
Poradňa a tam je kategoria psychologia a pribehy,ked nan kliknes ,tak sa ti objavi aj odpoved od toho psychloga,alebo mu napiš a on ti poradi.
myslim,že nie si este v takom stave,že by si si nevedela pomoct aj sama,lebo depresia aj uzkost maju niekolko štadii.
tebe kde diagnostikovali ,že mas depresiu?este na slovensku či už v zahraniči?ake lieky est euživaš?
napr s tym spankom to mam aj ja stale na figu,ale už ma to ani nejako netrapi,lebo už pri tom nepocitujem take tie panicke prejavy,ale ty musis byt unavena ked sa musis cez den starat o dve male deti a nevyspata.
ja zase zaspavam potom nad pc pri robote.
ale verim,že aj to pominie,nemožem chciet vsetko naraz.

43

keri,čo ta najviac trapi alebo obťažuje na tej chorobe?tie uzkostne pocity alebo to že si apaticka?
no je to ťažke v zahraniči bez ovladania jazyka,to ti verim.
ale nevadi,zvladneš to aj bez toho.musis si utriedit myšlienky čo ta vlastne najviac trapi aj ked len malinko.su veci,ktore si ani nechceme pripustit a su v nas atrapia nas.
ak sa ti chce trochu pohrat s tym tak mna naviedla jedna velmi dobra kniha na to aby som si pisala tie moje trapenia vnutorne a ked som na ten papier pozerala,tak som mala na začiatku pocit,že ma ani nič moc momentalne netrapi ale potom mi nestačili papiere,ked som isla do minulosti aj blizkej.musis si vediet vsetko pomenovat apripustit,lebo to čo zostane vo vnutri,to ta bude zožierat ani nebudes vediet ako.a ver aj liekom,tie nastupuju trochu neskor ,ale určite ti dodaju hormon,ktory z achvilu pocitiš .
ak chces pytaj sa ,ja ti budem skušat odpovedat.lebo pre mna tym že som bola na sk to bolo jednoduchsie,ako napr s tym psychologom,s masažami,plavanim,pohybom.
tu nejde len o nejak epozitivne myslenie,to s av takom stave strašne ťažko ovlada,že myslim pozitivne,ale s tym ovladanim spisovanim myšlienok,to napr.mne velmi pomohlo a ked sa ti bude dat tak si ich pospominaj do detailov aak s ati bude chciet plakat pri tom tak plač a ked budes moct kričat,že budes sama doma,tak krič,vyzera to trochu n ahlavu ale napr to kričanie a ahalvne vonku niekde v prirode užasne uvolnuje vnutorne napatie.neviem napada ma este spusta veci,ale asi by som tu vypisovala km fraz,ktore možno pomohli len mne.

keri27,dakuj

43,dakujem ti za povzbudenie,ale ja si fakt pripadam ako pometena a to mam 3-oj rocneho synceka,ktori ma potrebuje.boze ja uz nevladzem...som ako duchom nepritomna.manzel ma velmi podporuje a lubi,ale ja neviem ako to vydrzim s tymito pocitmi.co mam robit?som v zahranici,takze psichologa by som moc nerozumela,lebo po anglicky viem asi 10viet....pomoz mi.ako si to zvladla ty.a velke DIIK zaodpoved.

43

keri,neboj naozaj nas je veľa takych.
ja som najprv ani nikomu nechcela povedať o svojich problemoch,len tu na tejto stranke som komunikovala,lebo ked som sa zdvôverila jednej kamaratke ta na mna pozrela jak na totalneho deba s otazkou: a prosim ťa z čoho ty možeš mat depresiu alebo taketo stavy?sa nesleduj tolko a prejde ti to aj same.takže som hned vedela že cestou vyrozpravania sa kamaratkam to nepojde.tak som si našla dobreho psychologa a tam som sa do syta vyrozpravala a vyplakala a naučila sa kopec veci.ale začiatky boli ťažke,to musel zo mna tahat každe slovo.......liekom hovorim teraz pomocne barličky ale v mysleni je podla mna aspon 75% uspešnosti.