Da sa prekonat depresia?

nika2511

Krútička, z Cipralexu si myslim obavy nemusite mat. Da sa s nim uplne v pohode fungovat. Samozrejme je to individualne a toto je moja skusenost. Moj pozorovany vedlajsi ucinok. Totalne zastavenie emocii. Mala som pocit ze chcem plakat ale nedalo sa mi a ani slzy mi netiekli. Taktiez mi to urobilo problemy v intimnom zivote.

krútička

Ahojte môžem sa vás spýtať na ten cipralex ja mám brať raz večer polku alebo ak chcem aj ráno polku miesto večera, či ste nemali nejaké hrozné vedlajšie účinky či len nejaké miernešie čo sa dali zvládnuť a kedy asi začal zaberať. Pýtam sa preto lebo mám malé deti s ktorými potrebujem fungovať ráno hlavne nejako prejsť do školy a škôlky čo mi spôsobuje s tým mojím krútením problémy či mi to aspoň v tom trochu pomôže prekonať ten strach z toho krútenia ved vlastne mi to doktorka dala na to... dakujem za odpovede a držte sa

nika2511

Xirenka, presne viem co prezivas. S liekami maj trpezlivost, vravim ze nastup ucinku trosku trva..Ja som uzivala xanax aby som preklenula obdobie kym mi nastupil ucinok normalnych antidepresiv. Ale doktor mi povedal na xanax ze je to ako vodka v prasku. Strasny oblbovak. Asentra mi nepomohla a tiez som bola zufala..Potom mi dal ten Cipralex a pomaly som sa davala doporiadku. Poviem ti ze ludia ktory ta poznaju si na tebe vsimnu zmeny. No za taketo tazkosti sa nesmie nikto hambit. Nie sme v stredoveku kde by sme uz boli zatvoreny za mrezami alebo paleny na hraniciach. Dnesna uponahlana stresujuca doba zanechava na kazdom nasledky. Len ich kazdy vnima, riesi a citi inak. Niekto pije, niekto droguje, niekto sportom dokaze preklenut zle obdobie. No su ludia ktory si nedokazu sami pomoct. Ja momentalne tiez prezivam zle obdobie a rozmyslam nad opatovnou navstevou psychiatra. Ak chces precitaj si temu Extremne zmeny nalad...Tam som rozpisala to, s cim bojujem ja teraz.

inga2

xirenka a už spavaš dobre po tych liekoch?
lebo teda ja by som spala večer jak medved ale v noci sa budim stale a nemožem spat.
ja sa tešim,že už mi aspon zle neni,ale rada by som sa už aj vyspala v noci.

xirenka1

nika:ja chodim k psychiatricke.Chodievala som aj predtym ale to som mala skor uzkostne stavy,potom som to zanechala s tym ze sa s toho dostanem sama.no teraz sa mi to vratilo aj s velkymi depresiami,spustilo sa to u mna v praci kde bol velky stres.Schudla som 8 kilo za dva mesiace,teraz som na marodke a snazim sa liecit.Najprv mi dala citalec ale po tyzdni som jej volala s placom ze mi je strasne zle este horsie ako mi bolo,tak mi dala paretin a ten beriem uz tyzden a nieco dufam ze zabere ale stale neviem ci mi ten liek pasuje alebo nie.Takuto depresiu som este nemala,je to hrozne neda sa mi nic robit a som uplne akoby mimo ale to robia myslienky,neviem ich zastavit snazim sa povzbudzovat aj sama ako len liekami ale nejde to,stale ma nieco blokuje a moc nechodim ani von lebo si myslim ze to namne je vidno ze niesom v poriadku,hambim sa za to,mozno len ja si to namyslam lebo priatel mi stale hovori ze to vobec nieje poznat ale ja sa citim vo vnutri ako zbity pes,ake leiky si brala ty? teraz mam ten paretin po obede polku a vecer pol zipiclon aby sa mi lepsie spalo,rano mi dala oxazepam ale ten radsej neberiem lebo je dost navykovy a nesmie sa brat viac ako 2 mesiace

inga2

nika,
ja som si davala niekedy tiež take otazky,či som slaba alebo psychicky labilna zato,čo sa mi stalo,ale ked som sa dostala k psychologovi avyrozpravala mu moj pribeh tak mi povedal,že vy stetak silna žena,že len maloktoby zvladol urobit to čo ste vy urobili a nezrutit sa pri tom vsetkom.je pravda a to uznavam,že neviem byt flegmaticka k určitymveciam,viac sa bojim o deti možno ako by som mala,možno viac preživam stres ako ini ludia,ale necitim sa zato psychicky labilna.
to čo preživam ja teraz som už raz prežila,vtedy to bolo ovel ahorsie a prekonala som to aj bez AD.sama neviem prečo aj napriek velkemu strachu z ich uživania som sa teraz na ne odhodlala.snad som s abala,ž esom už starsia a že by to mohlo zajst ovel adalej,alebo som to chcel avyskusat či to bude rychlejsia cesta neviem.
držim všetkym palce,nech su čim skor v pohode a nemusia sa trapiť!

nika2511

XIRENKA pokial si si vedoma toho ze nieco nie je v poriadku, na nic necakaj, same to neprejde, to ti vravim z vlastnej skusenosti. Ano su veci resp. cinnosti ktore ta na chvilu dokazu priviest k inym myslienkam. No su to len docasne riesenia a to z toho dovodu ze mna pocas depresie nebavilo prakticky nic. Poradim ti vyhladat psychiatra, nie psychologa..Mne vykeciavanie nepomohlo. Potrebovala som lieky. Nevyhoda antidepresiv je asi ta, ze ucinok nastupuje dost pomaly, takze sa nedaj odradit ak po tyzdni uzvania nebudes citit zmenu. Trva to cca tri tyzdne. Potom sa ti zacne ulavovat a poviem ti ze je to strasne odlahcujuce, ked sa clovek dokaze najest bez toho aby to isiel hned vyvratit, alebo dokaze fungovat v praci, dokaze sa zasmiat a tesit sa z malickosti a hlavne ze sa dokaze v klude vyspat bez toho aby sa budil v krcoch a otrasnych myslienkach. Nenechavaj to zajst tak daleko. V dnesnej dobe depresia nie je nic vynimocne, naopak myslim si ze v sucastnosti to bude zachvilu civilizacna choroba.

nika2511

OKOLOIDUCI ked som precitala tvoj pribeh, skoro som onemela. Presne toto iste som prezila ja pred piatimi rokmi. Tie iste stavy depresie, nechutenstvo, prebudzanie sa v noci na hnusne krce, triaska v celom tele, busenie srdca, ja som neustale zvracala, neudrzala som v sebe ani vodu. Pomyslenia na samovrazdu ako unik pred tym vsetkym boli na kazdodennom poriadku. V praci som neustale vymeskavala, nedokazala som normalne fungovat. Prelezala som cele dni s ciernymi myslienkami v hlave a fyzicky totalne znicene telo uz ako keby som ani nemala. Ani nezratam kopec vsetkych vysetreni ktore mi urobili, vsetko negativne, to ma deprimovalo este viac..Ale vtedy by ma ani vo sne nenapadlo ze trpim depresiami. Bolo to pre mna nieco, co som este nezazila a nevedela som kde hladat pricinu toho co sa okolo mna dialo. Nevedela som sa donutit najst cinnost ktora by ma z toho vytrhla...Potom po naliehani mojho byvaleho manzela som pozbierala sily, vysla z postele a donutil ma ist do posilnovne, kde som dakedy chodila rada..To ma trosku postavilo na nohy, no len na par hodin...Potom to islo zasa dolu vodou. Uz ani neviem kto ma vtedy poslal na psychiatriu. Brala som chvilu Xanax, ale z toho som v praci zaspala na stole, takze neprichadzalo do uvahy brat ho dalej. Potom som mala anitdep. Asentra a Cipralex a tie ma vratili do normalneho zivota. Mna len zaujima jedna vec...ano prezila som nieco co mi sposobilo tieto stavy. Ale som preto labilny a slaby clovek ked nedokazem zvladnut zatazove situacie a prepadnem depresiam? Je to dane geneticky alebo co je spustacom depresie..Toto doteraz neviem. A mimochodom...preslo pat rokov a trpim depresiami znova..Priznaky su vsak uplne ine. Lieky som prestala uzivat asi po roku a pol. Asi som urobila chybu. Lahko sa niekomu povie, mysli pozitivne..Snazim sa o to, ale je to niekde hlboko vo mne a staci malo a som tam kde predtym.