Úzkosť

damaxy

vidíš Ina čo sa tebe zdá bežné mne sa zdá obdivuhodné a poklony sa treba naučit prijímat.Ja v tom vidím tvoje premýšlanie a čítanie literatúry a otázky ako to naj.urobit.Za to čo robíme dobre treba sa nechat chválit.Každá pochvala nás pohýna dopredu a dáva nám viac energie do práce.Ja napríklad aj deti vždy pochválim a až potom velmi s citom poviem čo nie je tak dobre spravené.Inak sa teším,že si už s nami.

ina

damaxy dakujem ti za poklonu, ale som uplne bežna manželka chcela som napisať normalna ale zrovna teraz si to nemyslim, že tento stav je uplne normalne aj ked s porovnaním z pred 2 mesiacov je to priam unikatne.Pre nas v rodine je to už zvyk, že sme prešli na taku dietnu stravu, ja som bola dosť tučna a tak so si povedala, že nebudem variť na dvojo, ved to nikomu z nas neuškodí a teraz je problem skor ked prideme na navštevu alebo do reštiky a niečo tam zjem tak mam potom problemy traviace.Tak radšej aj na dovolenkach sa stravujeme sami a nie je to žiadny problem ako by si niekto myslel, problem je len v tom, že ked ťa niekto nuka kto ťa nepozne vyzera to trapne, že si nechceš zobrať.Ale aj nato som si zvykla.A Ako sa má babätko?Dufam, že vas rozveseluje.Ja som sa už trochu dala do kopy po tej zufalej ceste ale aj tak sa citim stale neaka unavená ale teším sa, že sa mi vracia domov dcerka lebo už mi je za nimi smutno.Syn nam poslal aspoň fotky a to nam pripomenulo aké už mame velke deti a aký sme už my starí.Tak som musela prehovarať mojho muža že to len tak vyzera, že to nie je pravda.Chlapi su velmi ješitný na seba čo si o ni nepriznaju.

ina

Kacka, neviem ako dlho maš tieto stavy ale ver tomu, že to bude každým dňom lepšie a lepšie.Na začiatku ked mi to hovorili tak som tomu ani veriť nechcela, lebo som mala pocit, že takéto niečo sa ani neda zmeniť.Ja som sa bala tiež aj večere lebo som si nevedelapredstaviť ako zaspím, a hlavne čo budem robiť ked to zase pride.Potom som našla metody ako si pomocť ale aj tak to išlo pomaly.Tie čaje z medovly a lubovnika boli pre mna zachranou na prvom mieste.Niekedy som celu noc len popijala čaj na balkone a predychavala cvičeniami aby som nikoho nezobudila.Najlepšie bolo pre mňa poznanie čo mi je a že sa tych stavov nemusím bať že zomriem, teraz mi to zase lezie na nervy, že na to stale myslím aj ked už tie stavy nemavam, ale aj to mi povedali, že chce čas a že to odíde tak pomaly ako sa to na mňa pomaly valilo.Hlavne nezufaj a hľadaj čo tebe pomaha lebo každa sme ina a na každu niečo ine zabera.Chce to hlavne oslobodiť sa od stresu aj ked si mysliš, že to tak nevyzera.Neaku zmenu v živote aj ked malu a hlavne si každý deň urob neaku radosť a mysli na to, že sme tu pre teba.Mne dievčata velmi pomahali .

damaxy

už si si mala uvarit nejaký čajík na nervy,z medovky,alebo lubovníka,prípadne z materinej dúšky,oregana a dýchat vônu byliniek a predstavovat si lúku naktorej rastú.Cajík osladit medom,tiež je dobrý na nervy a pozerat ako okolo svet beží.Zajtra bude lepšie aj ked to nepocítiš,hlava o tom vie svoje.Napíš mi,prosím,čím si si dnes urobila radost?

kacka

Ahojte,
v noci som dobre nespala, ale ráno ked som sa donútila vstať cítila som sa lepšie. Teraz v práci som strašne unavená,nedokážem nič robiť. sedím v hlavou založenou v rukách a tvárim sa, že spím. Je to lepšie ako včera, len mi je strašná zima. Je august a ja som si musela obliecť zimný sveter. zajtra bude teda asi zasa o niečo lepšie. Stále si opakujem vaše slová, je to lepšie a bude ešte lepšie.

damaxy

ahoj Ina,myslela som na teba,že kedy sa už ozveš.Tak sa pekne vyspi a musím ti zložit poklonu,si starostlivá manželka a díky za rady na ten proticholesterol.Pá

ina

ahojte dievčata, tyždeň som tu neni a zase sme sa rozrastli?!To je šialený svet či čo?Ja som na vas stale myslela, na vaše rady, mala som stale lieky so sebou vo vrecku a stale som si hovorila, ak to nahodou pride maš to so sebou čo bojiš.Na šťastie som ich ani raz nemusela použiť.Bolo to fajn, vypadnuť z toho kolotoča všedných dní, aj ked počasie nebolo ako som si predstavovala, valať sa v horucom piesku a podobne aj tak som si oddychla.Zato teraz som ako dolamaná, cesta nam trvala 16 hodín a teraz ma tak boli hlava a plecia ako keby ma prešiel parný valec.Nemohla som od unavy ani zaspať, vždy som sa tak strhla až som sa začala báť že na mna ide zase zachvat pp.Cele telo sa mi v vnutri trasie od unavy.TOTO teda nie je bohviečo.No snad sa z toho vyspím.Zitka chcela som ti len k tomu cholest.ved vieš že moj muž mal problemy s pankreasom, a vtedy mal hrozne vysoký aj chol.ale primar mi povedal, že je to vzhladom na poškodenie žlčnika a oklitych ciest, že po niekolko mesačnej diete, že sa to zníži postupne.No je to vyše roka a je to uplne na norme ale bolo to uplne radikalne.Na lačno jablkova šťava z čerstvých jablk nie kupovana,alebo pohar vody s lyžicou ovocneho octu, varim mu absolutne bez akehokolvek oleja,mlečne vyrobky len kysele a čo najnižši obsah tuku, žiadne bujony len bylinky a min.množstvo soli.TOTO mi odporučil primar v blave na gastroendrikrinologii ked už mohol muž jesť a funguje to.K tomu každy deň beha alebo bicykluje.Ale nebolo to hned tie hodnoty znižene, trvalo to isty čas ale teraz sa čuduju, že vobec ake ma vysledky.Neviem či si to skušala s tou šťavou ale poradila som to už viacerým a zabralo to a ešte ak ti nerobi problem cesnak a ccibula je vynikajuca na zniženie chol.ale to ja napr.nemožem po operacii žlčnika.Tak som rada baby, že som opať doma !

damaxy

Hyla bol to nápor to spanie sa napraví,možno nie tak rýchlo,ale ak ti lekárka dala niečo na upokojenie tak ak máš problém zaspat pomož si pilulkou.Lebo aj spánok potrebuješ.Skús si niečo pekné prečítat,a s čistou hlavou líhat.Inak ja ked som nemohla spat,vstala som,niečo som doma urobila aj v noci,uverila som si čajík ažiadne nervy,že sú dve hodiny,ráno som to potom vyspala aj do 10 tej.Vôbec to nie je hanba ani nič podobné,je to stav prechodný a v duševných ochoreniach našich normálny.To všetko prejde.

damaxy

Hyla akurát som tu a som prvá hurá gratulujem a uvidíš bude to čoraz lepšie,nezabudni na oddych,kúsok času cez den si pre seba ulej a venuj sa niečomu,čo máš rada.Nezabudni sa pekne odmenit,za svoje úspechy,lebov tomto našom stave musíme si najma samé na to dbat.Mám z toho velkú,ozaj velkú radost.Pozdravujem všetkých čo sa podielali na tvojom štastí a radosti.pá