Astrálne cestovanie - riziko?

Príspevok v téme: Astrálne cestovanie - riziko?
1kolka1

ahojte... nedavno somm o tom dost citala a zaujalo ma to...chcela by somm to skusit ale bojim sa ze sa mi nieco stane ...niektory pisu ,ze ked tam stretnes nejaku zlu bytost a nezbavis sa jej ,moze sa ti preniest do zivota ako nejaky smutok alebo problemy .. vazne ma to laka ,len sa bojim tohoto..mate s tym niekto nejake skusenosti ? od kolkych rokov sa to moze robit ? a este jedna dolezita otazka...ako sa vratim do svojho tela ?

dakujem za odpovede :)

Solomun

Ked spíme tak časť z nás ide mimo tela,len o tom nevieme.Každý človek.
Praktikovanie -astrálneho, je nebezpečné, nikto nevie ako presne to je. Budha niečo pochopil ale tí po ńom už nie sú on./budhismus/.
Myslím že to ani oni nevedia./Rozplynutie v nirváne-je to nesprávne pochopené-Budha také nič neučil/To sa za tie roky všeličo pochopilo ináč, pomenilo popridávalo- ako prave vtedy, za Budhovho života.
Človek má žiť v tomto svete,v prítomnosti,žiť bežný život a duchovne sa vzdelávať,ak chce.
Mnísi boli väčšinou vybratí už od detstva a vzdelávali sa určitým systémom, dlhé roky-to my nikdy nepochopíme.
Necestovať astrálom,dopadneš veľkým buchotom....

Solomun

Ked spíme tak časť z nás ide mimo tela,len o tom nevieme.Každý človek.
Praktikovanie -astrálneho, je nebezpečné, nikto nevie ako presne to je. Budha niečo pochopil ale tí po ńom už nie sú on./budhismus/.
Myslím že to ani oni nevedia./Rozplynutie v nirváne-je to nesprávne pochopené-Budha také nič neučil/To sa za tie roky všeličo pochopilo ináč, pomenilo popridávalo- ako prave vtedy, za Budhovho života.
Človek má žiť v tomto svete,v prítomnosti,žiť bežný život a duchovne sa vzdelávať,ak chce.
Mnísi boli väčšinou vybratí už od detstva a vzdelávali sa určitým systémom, dlhé roky-to my nikdy nepochopíme.
Necestovať astrálom,dopadneš veľkým buchotom....

skorpion1971

Pozor, netreba pliest dokopi astralne cestovanie a lucidne snenie. napriklad lucidne snenie sa da prerusit a znovu vratit a pokracovat kde bolo prerusene. robym to casto. nad ranom musim na wc ale idem ako namesacny. snazim sa uplne neprebrat a hned naspet a pokracujem kde som prestal. astralne stavy trenujem uz nejakych par mesiacov. vetsinou mam caste zablesky ze vidim svoje okolie, tj. predstavte si 360 stupnovu fotku ale vsetko vnimate v jednom okamihu, teda bez rozhliadania. Ako sa pise ze treba relaxovat,tj. prestat citit postupne cele telo. na zaciatku je to dost problem, plno slin, problemy s jazykom a podobne. nohy a ruky idu lahko. treba sa sustredid na hlavu a krk, to je najvetsi problem. ako posledne pri mne zacne chrbat a zadok v tomto momente vzdy zacnem stracat hmotnost, a pocity ako keby sa telo islo roztrhnut na dva tela. cast sa chce vzniest a cast zostava na posteli. vteby zacinam dostavat zablesky videnia. koncentrujem sa na izbu aby som to neprehnal. bat sa clovek nema coho. treba byt pripraveny na spojenie s kolektivnym vedomim.

Walkyra

Ahojte. Napíšem Vám môj príbeh (v skratke:)). Píšete, že mimotelový zážitok a astrálne cestovanie je rozdiel. Ok. Mne sa to prvýkrát podarilo (ísť mimo telo) ráno, keď som sa prevalovala a myseľ pomaly prebúdzala, že mala by som už vstať. A vtedy mi napadlo, že by som mohla víjsť z tela, najprv som skúsila len zdvihnúť ruku, čo sa aj podarilo ale nevedela som či hýbem naozaj alebo len energiou. Neako som sa cítila zošuchnutá z tela a nakoniec som sa aj postavila. Je to podobné ako realita avšak nie úplne rovnaké. Skákala som po byte, juchú mne sa to podarilooo. Pričom boli rodičia doma ale naozaj neboli. A tie mýty, že sa nevrátite sú blbosť, pretože len čo ti napadne myšlienka, že ozaj telo si vňom ako blesk. A zas vidíš viečka atď. Ale samozrejme aj zas môžes ísť von len sa nesmieš rozhýbať :). Raz ma tak vymrštilo, že som narazila totálne do skrine a bolelo to ako fras :). Najhoršie, že moc nevieš čo robiť. Napríklad si to môžeš s niekým aj rozdať :D alebo sa môžeš pobiť ale keďže to tvoja myseľ berie ako realitu nieje to ľahké. A dnes sa mi stalo, že som si povedala idem von z bytu ale uvidela som sa v zrkadle, že preboha ale ja mám pyžamo :D nakoniec som sa presvedčila, že ale veď ja som vonku z tela to nieje realita.. tak som otvorila dvere a vonku skákali korytnačky a lietali a bolo to fakt úžasné :D a šup bola som späť. Inokedy sa mi zjavila neaká osoba s ktorou som chodila po vonku a viedla ma. Len škoda, že ma málokedy napadne čo sa opýtať alebo zažiť. Ahoj :)

Kýčera

Daviduss-kedysi dávno som čítala knihu o budhistických mníchov,kt.toto "astrálne cestovanie" praktikovali.Zháňala som ju,pátram v hlave,ale zatiaľ som si nespomenula.Ak sa o to ešte zaujímaš,skús si sám popátrať po tej knižke,možno skôr nájdeš autora a názov.Ak si spomeniem,napíšem Ti.

Kýčera

To,o čom sa tu predchádzajúci prispievatelia celý čas preli,nebolo astrálne cestovanie,ale krátkodobé vystúpenie duše z fyzického tela človeka a jej niekoľkominútové zotrvanie mimo neho,ale ŽIADNE ASTRÁLNE CESTOVANIE,bol to MIMOTELOVÝ ZÁŽITOK.Deje sa to v spánku,pri nehodách,operáciách,...Tieto zážitky sú popisované aj ako"zážitky na prahu smrti",kde vidíte,počujete,ale vás nevidí a nepočuje nik.A astrálne cestovanie je "cestovanie po rôznych krajinách,..." Aj to Tvoje "astrálne cestovanie" nie je žiadne astrálne cestovanie,ale tiež len "mimotelový zážitok".A mimo NIE SI,len máš túto výnimočnú schopnosť,kt. sa Ti prejavuje bez Tvojho vedomia.Deje sa to v spánku mnohým ľuďom a áno,prežívajú strach,lebo nechápu,čo sa s nimi deje.Veď človek sa aj pri vedomí bojí rôznych nepoznaných vecí.Prečítaj si o tom viac v knihách od rôznych autorov,napr.R.A.Moody,...

daviduss

Ma tu niekto realnu skusenost s astralnym cestovanim? potrebujem pomoc. stava sa mi pomerne casto spankova paralyza + letenie priestorom v strasnej rychlosti ale hrozne mi pritom zacne bit srdce. Uvedomujem si ze je to sen - stale letim rychlo tmou a srdce sa stale zrychluje a bije silnejsie. Nakoniec sa snazim umyselne sa prebrat pretoze sa bojim ze to srdce uz dalej neda. Celu situaciu si uvedomujem (viem ze je to sen, pozeram sa okolo a vidim predmety vo svoje izbe) zacnem sa vznasat a potom rychlo letiet tmou. Deje sa mi to 5 rokov bral som to ako nocnu moru ale vcera som nasiel clanok kde je to pomenovane ako zaciatok astralneho cestovania a dost podobny obsah "mojim snom". Chcem len povedat ze sa mi to nedialo cielene a nevyhladaval som to skratka sa mi to zacalo diat same. Poprosim iba ludi co fakt maju skusenost pripadne vedia poradit nech napisu koment. Nepisem to kvoli tomu aby ma tu niekto presviedcal ze som mimo atd. Dakujem.