nechcem zaplatit pokutu podniku MHD pretoze:

Príspevok v téme: nechcem zaplatit pokutu podniku MHD pretoze:
mamproblem

tak prva vec je, ze takto som isla druhykrat v zivote na zlavneny listok ale zabudla ku čipovej karte prvykrat nahodou ma prvykrat kontrolovali ked som mala aj cipovu- cize vsetko vporiadku... idem si takto druhykrat v zivote no zabudla som si cipovu co som nevedela. kontrolovala ma revizorka vraj pokuta ked nemam k tomu cipovu pytala sa ma ci som student co uz niesom a povedala mi ze mam dolozit doklad a zaplatit za to dolozenie.. Tam mi povedali, ze im oznamenie este nedoslo ,ale ze cipovu mam aktivovanu. tak idem na dalsi den zrazu mam VRAJ zaplatit 40e lebo niesom student a nemam narok na zlavnene listky.... pritom ako som pisala vyssie uz ma tak v MHD raz kontrolovali a bolo vsetko v poriadku, student som uz nebola.. Pritom cigani a bezdomovci sa vozia zadarmo a vedia ze pokutu im nedaju a nevyriesia to ani policajti!!! A slusny clovek ktory vlastne nacierno ani nesiel, iba sa pomylil a ani nie vlastnou vinou ale revizorkinou musi zaplatit 40e... Staznost som napisala, ale ta nevyriesi nic.. a napadlo ma este udat tu revizorku alebo dopravny podnik, neviem ako dalej ale niesom ochotna platit za taketo nieco 40e mne peniaze z neba nepadaju.. podla mna to normalne nieje, ale nemam ani ziadny dokaz... neexistuje ziadna upomienka, ale hned pokuta 40eur... Poradte mi ako postupovat, zajtra ju mam ist zaplatit mam na to posledny den.. myslite, ze s tym mozem ist aj na policiu, mam udat revizorku,vyriesi sa tym nieco?? poradte mi ako postupovat ked nechcem zaplatit tu pokutu PRE NIČ to je ako keby som 40e vyhodila do smeti...nikdy nechodim nacierno a malokedy idem mhd... strasne ma to rozculuje

lost

lionesssssss

:D nj 300metrov.. je to sranda ale teraz sa bavime vazne, tebe to nepripada vazne? :D :P

a co takto?
ak MHD meska, zmeskam vlak = preplatia mi usly zisk. viete si predstavit, toto by som bral, k tym pokutam, manazeri by sa inak VRTILI aby necvakali usly zisk..

lost

lionesssssss

inteligencia je relativna, ale dost ma seru tieto pravidla, ak su likvidacne, nemaju vyznam. pride mi to krok spat.

pisem - najskor upozornit a potom "ban" ci "pokuta" ...

dohovorom sa dosiahne daleko viac, mam s tym skusenosti.. (s ludmi, ktorych som mohol prefackat, ale dohovor pomohol)

MHD potrebuje JU a nie ONA potrebuje MHD, by som kludne mohol argumentovat.. obaja sa potrebuju navzajom.

40eur, hm, kolkoze to je normohodin na svk? 20?
preco rovno nedame pokutu, ze 1 cierny pasazier = 1 den basa ?

bolo by to iste poucnejsie a nebolo by to likvidacne tj 20 hodin prace (co je 2,5 dna)

lionesssssss

sorry, ale začala som sa nekontrolovane smiať už len na tom, že niekto cestuje od zastávky SAV po zastávku Hlavná stanica autobusom :D

mala ísť po vlastných, tých 300 metrov, a nedostala by pokutu :D :D

bingham

inko...a ked clovek musi cakat na zastavke(lebo meska autobus)...a nestihne robotu a pod... ???...to sa neriesi....ked sa vezie bezdomovec(zadarmo)...to sa tiez neriesi...super nie ??? :)

lost

boze moj ludia

ak by isli po mafianoch, ale po detoch?

minule si idem v MHD, a tam pri SAV nastupi mlada baba a ide na zel.stanicu.. tj 300metrov?

a jeb 40eur pokuta, lebo tam nastupili 3 revizori..

na co je dobra tato represia ?!

ked vam povedia, ze vas sexualny styk musi byt nahravany, resp. preverovny revizorom, tiez budete suhlasit? lebo zakon?

pokuta ANO, ale ADEKVATNA.. a jeden rovnaky metera na kazdeho.

preco si poslanec jazdi zadarmo? akoze 4000eur plat, plus miliony rocne v cashbackoch a mozu ist zadarmo ? ale slovak co plati dane, kolko len mesto BA chce (z nehnutelnosti a ine skryte dane), tak ten uz musi platit likvidacne pokuty?

normalne mala byt upozornena, ze kona zle - jej meno maximalne tak poznamenane v nejakom "gray liste" (nie black list) a ak sa to bude opakovat, tak potom progresivne pokutovat..

preco clovek, co ide na prazdnej ceste, prehliadne tachometer (nebudem na to pozerat preda sakra, ale nacestu) a ma platit 1/2 platu, lebo zakon ?!

bodaj by to tu fico totalne rozjebal na prach.. bodaj by..

ono trochu LOGIKY, ak dam TREEEEEEEEESK aku facku dietatu, lebo nieco zle urobilo - bez prvotneho dohovoru, jasne ze jebe na rodicov a potom tu mame taku haved..

fico, drzim ti palce. nesklam ma!

[zruseny1]

lost a na tento skvostný nápad si prišiel sám alebo ti pomohol Bastien? :))
platiť má ten, kto využíva službu, tebe by mali za čo platiť? :-O

lionesssssss

lost, nebuď smiešny a neponižuj sa vytrhávaním z kontextu. považujem ťa za inteligentného chlapa.

porušila pravidlá? porušila. Je za porušenie nejaká sankcia? Je. Tak o čom sa chceš baviť?

lost

lionesssssss

"majú za pokuty prémie, keďže prácou revízora je chytiť čo najviac čiernych "

a tam to je cierne na kremovom. revizor nerovna sa niekto kto pomaha chrani cestujuceho ale ZDIERA.

cele toto je smiesne. som zvedavy kolko berie vednie BA-MHD za meskanie MHD..

a mimochodom, ak ma chce niekto kontrolovat, a mam listok, chcem 40eur, ved predsa ak to plati opacne, musi to platit aj takto, no nie ?

lionesssssss

inak, typická Slovač toto.

Niečo posereš, keďže si dospelá osoba, tak máš za to aj niesť dôsledky

hehe, a daj mi argument na toto:
ukradnu mi bicykel, viem kto to je, ale policia nekona, eh ? no ... pocuvam..
(true story sis, cital som na nete)

to uz mozeme tu babu rovno hodit levom, no nie? co tu OKRADA republiku polovicnym listkom !!!!!!!!!!

mamproblem

dam ti radu - striehni na kazdeho kto robi chybu a potom ho UKAMENUJ!!!

alebo emigruj :)

~~~~ argument ze okrada MHD by som zobral, ak by MHD-BA ukazala ucty a co nakupuje, ako nakupuje..

nema vyznam sa hadat :D

btw, ja cestujem v MHD zadarmo uz roky, nikdy si necvakam listok, tak podte do losta ;) treba sa vediet stratit v dave.. je to len hra, presne ako dialnice.

najdu ta ? PLATIS
nenajdu ta? NEPLATIS
preveria ta? ide sa dalej.

ak by mi platil revizor za kontrolu listku, ak ho mam, tak by som ho kupoval, ale JEDNOSTRANNE toto fungovat nebude :)