tak prva vec je, ze takto som isla druhykrat v zivote na zlavneny listok ale zabudla ku čipovej karte prvykrat nahodou ma prvykrat kontrolovali ked som mala aj cipovu- cize vsetko vporiadku... idem si takto druhykrat v zivote no zabudla som si cipovu co som nevedela. kontrolovala ma revizorka vraj pokuta ked nemam k tomu cipovu pytala sa ma ci som student co uz niesom a povedala mi ze mam dolozit doklad a zaplatit za to dolozenie.. Tam mi povedali, ze im oznamenie este nedoslo ,ale ze cipovu mam aktivovanu. tak idem na dalsi den zrazu mam VRAJ zaplatit 40e lebo niesom student a nemam narok na zlavnene listky.... pritom ako som pisala vyssie uz ma tak v MHD raz kontrolovali a bolo vsetko v poriadku, student som uz nebola.. Pritom cigani a bezdomovci sa vozia zadarmo a vedia ze pokutu im nedaju a nevyriesia to ani policajti!!! A slusny clovek ktory vlastne nacierno ani nesiel, iba sa pomylil a ani nie vlastnou vinou ale revizorkinou musi zaplatit 40e... Staznost som napisala, ale ta nevyriesi nic.. a napadlo ma este udat tu revizorku alebo dopravny podnik, neviem ako dalej ale niesom ochotna platit za taketo nieco 40e mne peniaze z neba nepadaju.. podla mna to normalne nieje, ale nemam ani ziadny dokaz... neexistuje ziadna upomienka, ale hned pokuta 40eur... Poradte mi ako postupovat, zajtra ju mam ist zaplatit mam na to posledny den.. myslite, ze s tym mozem ist aj na policiu, mam udat revizorku,vyriesi sa tym nieco?? poradte mi ako postupovat ked nechcem zaplatit tu pokutu PRE NIČ to je ako keby som 40e vyhodila do smeti...nikdy nechodim nacierno a malokedy idem mhd... strasne ma to rozculuje
nechcem zaplatit pokutu podniku MHD pretoze:
boze, ale uplne sme odbocili od temy.
gro bolo- ci ma platit alebo nie
ja tvrdim ano, aj ked nemala umysel ist nacierno, bohuzial, stalo sa, chytili ju, mala by zaplatit
to, ze kto je zvyhodneny a kto nie, je v tomto pripade uplne jedno, a mozeme si o tom mysliet hocico, nikoho to zaujimat nebude, hlavne tych na dopravnom podniku
jaj az som vyhladla :)
to ked idete napr. do kadernictva tak sa toez rozculujete ze tam musite za sluzby platit? :D alebo ked idete do obchodu tak sa hnevate ze musite zaplatit za tovar?
to ked idete napr. do kadernictva tak sa toez rozculujete ze tam musite za sluzby platit? :D alebo ked idete do obchodu tak sa hnevate ze musite zaplatit za tovar?
lost: kde je mhd zadarmo? :D
"o toto mi hlavne islo v tych prispevkoch, system nefunguje a este ho aj obhajujete :)"
system nefunguje - suhlas
preco nefunguje? vies preco? keby sa kazdy drzal toho co ma a robil to, co sa od neho ziada, tak by fungoval
ale ked budeme stale iba vidiet to, ze "a on nie, tak preco ja ano.." "preco ja musim, ked on nemusi" bla bla
chyba nie je v systeme ale v nas, nic si uz nevazime, chceme zo vsetkeho maximum, vytazit co najviac, bez co najmensieho usilia- to je ta chyba
keby si v obchode nemusel s nakupnym kosikom prejst popri pokladni, tak by si prefrcal a ukradol to..pretoze vzdy by sa nasiel niekto kto by kradol, to ale neznamena ze aj ty musis robit to iste....
vies, ak by bezdomovci zaplatli pokuty, boli by nizsie.
Lost nobelovu cenu za tuto hlašku :DDD
btw, s MHD nejazdi len spodina.
pouziva ju rozna spolocenska vrstva.
v new yorku sa vezie v metre, vedla bezdomovca hoci aj miliardar, je to toriz rychlejsie ako lamborghini cez mesto..
BA ma dost zlu infrastrukturu, ale vezmite si, ze ak by kazdy z MHD presiel na auto (napr by boli zadarmo) - NIKTo by sa do prace nedostal.
sam vyuzivam MHD lebo je to pohodlnejsie, menej riskujem havariu (materialnu skodu) a "usetrim" benzin (ale stratim cas! cize ma to defacto stoji viac ako v aute, kedze je zla infrastruktura a meska to).. ale je to zaujimave, sa raz za cas pozriet ako to funguje v MHD.. su tam zaujimavy ludia.. a tak dalej..
Inkognito
to zalezi od toho, ci mi schvalis uver :P
inac - konecne som najedeny, ale este chyba dezert, tak este budem protivny chvilku.
cigani neplatia dane, ale beru prispevky (tam hadam dan strhnu)
tj. teba/mna sa to netyka priamo tj nenastupili sme do busu :)
ale tyka sa nas to nerpiamo, ti platici
vies, ak by bezdomovci zaplatli pokuty, boli by nizsie.
dam ti extremy priklad:
kazdy bude mat imunitu a nikto nebude platit, kedze MHD ma fizne naklady , a len a len ty nebudes mat listok a ani imunitu, bude pokuta milion eur, aby si zaplatila pokutu aj za inych, co neplatia :)
(hovorim, nemam dezert)
dam priklad na PZP
u nas nema 7% ludi PZP, to je kazdy 14ty clovek sakra !!
a aj vdaka nim mame tak vysoke PZP, ak by platili, nemuseli by ostatni tahat ceny za nich.
pravidla nepravidla, na neplaticov doplacaju platici.
ak tvoji susedia nezaplatia za odvoz smeti 1 eur, mas ich 9, tak ak chces aby boli smeti odnesene, musis zaplatit 10 (aj za nich) eur namiesto jedneho jedineho...
o toto mi hlavne islo v tych prispevkoch, system nefunguje a este ho aj obhajujete :)
neviem ci ma chapes lepsie teraz (idem po dezert :P )