Ako sa zbaviť strií?

Ema1994

Ja som tanecnica, trenujem tvrdo sest krat tyzdenne, som stihla a strie mam vsade kde sa len da. Takze ak niekomu na strie pomaha sport, tak klobuk dole, pretoze mne sa pri mojej fyzickej zarazi len zvyraznuju. A v 19-tich je pre mladu babu takou malou tragediou, ze ma nohy ako stara rachetla, najma ked nohy su mojim hlavnym \"pracovnym nastrojom\". Neviete ci nezaberaju nejake kremy na jazvy? Mam strie uz velmi dlho a su uplne biele. Kedze ja mam porcelanovu pokozku, nevidno ich. Ale ako nahle sa nehnedim, vyskocia v plnej parade. Nepoznate niekto nieco ucinne? Dakujem

denyy-skaa

Dievčata poteším vás strie zmiznu :)
niesu to klasicke jazvy.. moja mama ich mala tiež ale potom začala cvičiť, schudla a oni jednoducho zmizli.. sama som si to overila .. niet ani stopy po striach ;)
a už tu nepište somariny typu ´´strie nezmiznu zmierte sa s tym´´ lebo to nieje pravda a nemáte to oskušane..

zuzi74

na tomto sa tu viem vzdy pobavit ako sa tu niekto osopuje na druheho, ze nevie poriadne citat a pritom sam zo seba robi blba:-)

riško

"no a čo" - čo tu skáčeš do magyho, napísal to dobre, čítať nevieš zrejme ty.
Mne sa tiež tetovania páčia, napríklad také niečo je úplne úchvatné
justageekgirl.s3.amazonaws.com
A verím, že zakryje aj strie. Krémikom môže uveriť už len blbec.

Magy

no a čo - zbytocne sa do mna navazas, ja som dokazal pochopit precitane, ze ma 16 a ma strie od 11tich.
tak som to aj napisal: "...ale ked Zuzka napisala ze to ma od 11..."

ospravedlnujem sa za to, ze mi vypadlo LA v ...a uz ma(la) strie..., to mohlo trochu pomylit.

no a čo

Magy, nevieš čítať poriadne? dotyčná nemá 11r, ale strie má od 11tich .. (ale aj tam sa môže koža rýchlo "natiahnuť" a spravia sa strie"
ako tu bolo písané, skús laserom .. isto nepomôžu krémy

nereg.Lucia

Ja som raz kupila velmi kvalitny krem z cinskej mediciny (myslim, ze sa zarabal), ktory bol urceny aj na strie a ine jazvy. Ja som ho pouzivala na tvar, bol vyborny, plet ozivil/rozsvietil/dodal vlhkost. A moja neter ho pouzivala, ale len kratko, na strie na stehnach. Povedala, ze sa jej to zlepsilo a aj ju koza prestala boliet, teda sa akoby zocelila. Ja si to vysvetlujem tak, ze strie sa tvoria tym, ze kozi chyba nejaky stavebny prvok (samozrejme, ze je to podmienene hlavne geneticky,ako vsetko, - nedostatocny metabolizmus tvorby stavebnych latok, nedostatocny privod latok.. atd.,ale trosku sa to ovplyvnit da tym, ze kozi dodame zvonka to co jej chyba a malo byt dodane zvnutra). A na tom, ze cviky ci atletika pomohli tiez moze byt kus pravdy. Koza sa viac prekrvovala a tym vyzivovala. V jednej knihe (asi kalanetika, ale nerucim za to) sa autorka zmienila, ze na zaciatku cviceni sa mozu strie vytvorit ale neskor zmiznu.

zuzi74

Strie vyblednu? No skor je koza po opaleni tmavsia, preto ten pocit, ze su strie bledsie. Vtedy by som povedala, ze doslova svietia....vzdy si ich vsimnem viac na opalenej zene.

vrabcek

S tým opaľovaním to je pravda, ja mám strie tiež na bokoch a na nohách. Nezbavíš sa ich ale ak sa opáliš vyblednú a nie je ich až tak vidno :)