Už 25 rokov sa liečim na reumatoidnú artritídu a teraz naraz mal jeden primár odvahu napísť Dg. Morb. Bechterev, čiže chronický zápal klbov, hlavne chrbtice. Už som si všeličo k tomu naštudoval, no chcú ma poslať do invalidného dôchodku. Ak by to bola pravda, chcem tak ako v Čechách založiť Klub Becheterevikov. Prosím všetkých, ktorí o tom niečo vedia viac, aby sa podelili so svojimi problémami, skúsenosťami a ak majú záujem byť v Klube Bechterevikov, môžu mi napísať. Keď nás bude aspoň 10, založéme si www.stránky pre vzájomnú informovanosť... Ďakujem za pozornosť
Bechterev, či ankylozujúca spondylitída
palomino, je dobre americke prislovie: "don't put all the eggs in the same basket"
A na zapaly protizapalove rozhodne pomahaju(bromelain, quercitin a najma curcumin)
Tiez prostriedky na zvysenie vyroby klboveho mazu, ako MSM, avokado, hyaluronicka kyselina, CMO by rozhodne nezaskodili!
Lekari ti mozu vymemit tak 2 az 4 klby, zakazdym tazka operacia a poskodenie tela chmikaliami(lieky, narkoza, rezanie tela...)., Ja by som definitivne najskor vyskusal vsetky mozne prorodne prostriedky, nez by som sa nechal rezat.
Alebo aj po operacii by som tieto prostriedky pouzival na ine klby.
palomino, vsetky klby sa nedaju vymenit. Klby mozno regenerovat do znacnej miery spravnymi doplnkami v kazdom stave. Nehovorim o kompletnom vylieceni, ale aspon o niecom pozitivnom pre telo.
A nie som si isty, ci by do toho nepomohli aj ine prostriedky ako Samento/vilcacora, extrakt z olivovych listov a GSE, lebo v reumatickych artritidach s nimi mali znacny uspech.
Tiez s enzymoterapiou.
RNG, ona to ma take zle, ze jej treba klby vymenit...Tu fakt nepomozu doplnky stravy...je na tom velmi zle. Ma to uz roky, az teraz sa zistilo, co to vlastne je, su tyzdne, kedy len lezi, zatial je na ciastocnom, ale pojde uplneho invalidneho dochodku.
palomino, napisal som ako by bolo najlepsie adresovat tuto autoimunnu reumaticku chorobu.
Na poskodene kosto treba brat doplnky na kosti, na poskodene klby a chrupavky, tak isto doplnky na regeneraciu chrupaviek.
Ked potlacis zapaly protizapalovymi, je mozna ciastocna regeneracia.
Moja sestra ma Bechtereva 5. stadium. Da sa este nieco robit? Zistili jej to v podstate az teraz...Ma uplne znicene klby, len jednu platnicku, ktora je nebezpecne blizko miechy. Existuje vraj biologicka liecba, ktora pomaha proti bolestiam, ale stoji 600 000 korun. Sestra zije v Cechach.
Chcel by som odpovedať pre bibu. S ochorením MB žijem už 21 rokov. Mám IV štádium pokročilosti spojené a osteoporózou. MB mi narobil problémy s chodemím, držaním tela, absolvoval som audiometriu, lebo navštívil mi uši, ale dokonca mal som vážne problémy aj s očami, kedy som prestával vidieť vďaka MB. Akonáhle máte potvrdenú diagnózu MB, dodržujte pravidelné kontroly u vášho reumatológa, stále sa pohybujte. Už s týmto ochorením som si založil rodinu. Mám zdravé 3 deti. Dve už dospelé . Dá sa s tým žiť. Nieje pravidlom, že táto choroba musí postihnúť aj vaše potomstvo. Je to genetika a problémy s MB mohli prepuknúť až z niektorých pokolení. Žiť sa s tým určite dá, ale každé podozrivé zmeny je potrebné konzultovať s vašim lekárom. Tak držím prsty a nebojte sa.
to je take namahave napisat ano, nie?
tak nikto sa nenajde?:(