Bechterev, či ankylozujúca spondylitída

Príspevok v téme: Bechterev, či ankylozujúca spondylitída
jožka

Už 25 rokov sa liečim na reumatoidnú artritídu a teraz naraz mal jeden primár odvahu napísť Dg. Morb. Bechterev, čiže chronický zápal klbov, hlavne chrbtice. Už som si všeličo k tomu naštudoval, no chcú ma poslať do invalidného dôchodku. Ak by to bola pravda, chcem tak ako v Čechách založiť Klub Becheterevikov. Prosím všetkých, ktorí o tom niečo vedia viac, aby sa podelili so svojimi problémami, skúsenosťami a ak majú záujem byť v Klube Bechterevikov, môžu mi napísať. Keď nás bude aspoň 10, založéme si www.stránky pre vzájomnú informovanosť... Ďakujem za pozornosť

zorema

Ahojte bechterevici :-) Tak som tu opäť s jednou otázkou, nad ktorou si lámem hlavu - veľa som zisťovala o kryoliečbe v kryokomore a dospievam k názoru, že by to pre vás (a môjho brata) mohlo mať pozitívny efekt.Máte s tým niekto skúsenosti?? Bohužiaľ pani doktorka mi nepomohla,lebo nepočula ani o Bechterevovi,ani o kryoliečbe :-/

Peto T

Pri takýchto dávkach je praktické práškové čisté chemické céčko (najlepšie askorbát sodný, poťažne kyselina askorbová), ktoré sa dá objednať buď priamo od výrobcu prostredníctvom lekárne (treba dlho pátrať po ochotnej lekárni), alebo objednať od Damiana (-odkaz odstránený-)

Provizórne sa dá skúsiť ešte zohnať Jamieson tablety, ktoré boli nedávno v akcii, BEZ postupného uvoľňovania. V niektorých lekárňach ich možno ešte majú v akciových cenách, ale tiež treba pátrať, pozrieť vo viacerých lekárňach. Mne sa vtedy podarilo balenie 120 tabliet po 1000mg za 6,50€ a 120 tabliet po 500mg za 3,70€ čo sú výborné ceny za gram.

robin

Čítal som ten príspevok o vitamíne C, lenže bolo by potrebné zistiť koľko 500 mg tabliet Céčka môže bechterevik do seba počas dňa natlačiť. Pri 80 - 100 g dávke by bolo potrebné vedieť či treba céčko brať aj v noci tak ako antibiotiká, lebo je to dosť veľká dávka tabliet už len objemovo.Ale ako nápad to nevyzerá zle, treba vyskúšať všetko veď čo sa už horšie môže stať? Pri tých množstvách protizápalových liekoch a proti bolesti to céčko vyzerá až smiešne. Mám známu magistru je síce teraz na stáži mimo SR ale keď sa vráti spýtam sa jej na to a potom napíšem.

dusanbrix

ahoj robin,ja som tiez bol v ruzinovskej nemocnici a viac ma tam nikto uz neuvidi,skoro ma tam zabili ale to je na dlhe pisanie,ked mi nevedeli dlho urcit diagnozu moja hlavna potrava bol tiez ibubrofen,nastastie som z toho uz vonku a sbechtom som sa skamosil lebo inac to nejde.beriem bio a je mi super

Peto T

A nijako nespochybňujem ostatné odporúčania, len dávam ďalšiu informáciu. Medicína sa tvári bezradne a každá rada je dobrá.

Peto T

Ešte raz zdôrazním, že aj keď pre drvivú väčšinu ľudí je vitamín C veľmi bezpečný, pri poruchách obličiek, metabolizmu železa a medi, a vážnom deficite G6PD môže byť nevhodný v takýchto dávkach. Pre všetkých ľudí sa odporúča postupné zvyšovanie dávok a piť množstvo tekutín.

Viac v kapitole Vedľajšie účinky. Je dobré pozrieť aj Ďalšie dôležité látky, kde sa píše o okolnostiach vitamínov E a B3.

Peto T

Nie som lekár ani liečiteľ, ale o tejto chorobe som okrajovo čítal, a verím, že niektoré informácie by vám mohli pomôcť.

Pokiaľ sa nemýlim, toto ochorenie je zápalového charakteru a sprostredkované cez voľné radikály. Existuje prírodný a bezpečný prostriedok na elimináciu voľných radikálov - vitamín C. V DOSTATOČNÝCH DÁVKACH.

Telo reguluje prísun vitamínu C, takže zo stravy prijme toľko, koľko potrebuje, zvyšok ostane nestrávený v črevách. Kým zdraví ľudia dokážu absorbovať približne 4-15 gramov vitamínu C denne, pri ankylóznej spondylitíde táto hranica stúpa až na 15-100 gramov (!!!) denne, ak sa užíva rovnomerne rozdelený do 4-15 dávok počas dňa. Znamená to, že telo dokáže účelne využiť takéto obrovské množstvo pre svoje liečenie. Toto množstvo je zrejme potrebné k účinnej eliminácii voľných radikálov a prerušeniu zápalovej kaskády, druhotne aj na postupnú regeneráciu kĺbov.

Vitamín C má ešte jednu veľkú výhodu: nielenže je netoxický aj pri takýchto dávkach, ale pôsobí aj protistresovo a protibolestivo! Pravdepodobne pacient dokáže prestať užívať lieky proti bolesti, ktoré sú záťažou pre pečeň.

Prosím, pozrite si kapitoly Reumatické problémy, Črevná tolerancia, Vedľajšie účinky. Zaujímavé pre rýchlu regeneráciu sú aj vitamíny E a B3 (niacín), ktoré sú tiež spomenuté.
rizikaockovania.sk

robin

Ja mám bechtereva už vyše dvadsať rokov.Diagnostikovali mi ho len pred tromi rokmi, dotiaľ si ma lekári prehadzovali ako horúci zemiak. Veľká odborníčka reumatologička v Ružinovskej nemocnici povedala že to nič nie len prechladnutá chrbtica. A tak keď som mal veľké bolesti že som sa ledva hýbal chodil som prosíkať do Vrakune na neurologiu kde mi dali infúzie. Brufenu Ibalginu a podobných liekov som pojedol asi tisíce tabliet. Žalúdok zatiaľ vydržal. Pripadám si presne ako Dr. House tabletky jem ako deti lentilky pretože potrebujem fungovať v robote som kuchár.

dusanbrix

ahoj bechtaci,jozko klub bechto nie je zly napad,poznam viac ludi co by tam isli,sme v kontakte s panom emilom co tu ma tiez prispevok,ozvy sa mi na mail ak mas zaujem o tom pokecat,mam bechta uz dlho som v plnom invalidnom ale nic si z toho nerobim ,snazim sa zit ako normalny clovek a podla mna sa mi to dari

Emmil

Zdravím Bechtěreviky. Chci všechny upozornit na TV pořad \"Cesty nádeje\" je z 1/3 věnovám Bechtěrevikům. Vysílání bude 27.11.2009 na STV2 okol 11 hod. Snažím se dát dohromady Bechtěreviky na Slovensku aby podpořili vznik Slovenského KLUBU bechtereviků (zatím mám 18 zájemců). Pište, PROSÍM na e-mail: bechterev@email.cz , díky.