Už vyše hodiny som doma a odcestovaní rodičia zatvorili prívod vody. Neznášam špinavé ruky. Čo s tým?
Chcem si umyť ruky
uz je trosku lepsie,bola som si vyvetrat hlavu v sialenej rychlosti-jazda autom,to mi vzdy pomoze..
mamca nie si tu ziadny tuk sem-tuk tam...
mate pravdu obidve tak trochu..cosi som si uvedomila..
aj ked mam momentalne iba jednu ruku funkcnu,mozno som psychicky zlomena..ale vtedy ked mi ublizil,som bola niekto uplne iny,ani dieta,ani zena,naivna,slaba,myslela som si,ze mi patri svet,ze mi lezi pri nohach,vtedy som si myslela,ze je niekto kto ma ochrani pred zlom sveta,lebo to robil..neochranil a viem,ze si to roky vycital...ale dnes,dnes som uz niekto iny a oproti tomu naivnemu dievcatku,ktore v jedinej sekunde zivota bola prinutena dospiet,oproti tomu dievcatku som dnes ovela silnejsia a aj vdaka tomu zlemu co sa mi stalo...
z toho okamihu som si nepamatala nic,iba ten jeho pohlad,sialeny,kruty..nikdy som nan nezabudla a dlho ma matal...dnes tu bol opat ale uz som sa na neho nepozerala so strachom ako vtedy,ale ten jeho pohlad som mu opatovala,vratila som mu to jeho zlo...
ano mamca bolest..bolest tak silna,ze ma vtedy skoro zabila,doslovne,fyz.aj psych.,dnes sa na to pozeram uz iba ako na film a neverim,ze som v nom hrala hlavnu postavu...
skor ma desi to,ze ten clovek je slobodny..ze este ublizi mnohym tak ako ublizil mne...tento svet nie je spravodlivy,nie je bezpecny...
dnes tu uz nie je nik,kto by ma ochranil,kto by sa ma zastal,branil ma..viem,ze sa musim branit sama...
ale uz nebudem viac zit tak ako som zila vtedy,v strachu..
ja viem,poviete si,aky ty mas problem??
mnoho ludi trpi ovela viac,stratili ovela viac nez ja..tak co nariekas??
toto mozno vyznie hnusne,kruto,sebecky ale je to tak..ini ludia ma proste nezaujimaju,nezaujima ma ich bolest,co prezili..je mi to jedno..ano,som SEBEC!
zaujimam sa o seba,o moj zivot,o moju bolest..ano,som relativne zdravy clovek,mozem byt stastna,mam kde spat, mam co do ust..
ale niekedy je toho proste uz vela..najma ked sa tie veci stanu naraz..a nedaju mi sancu nadychnut sa..
vsetci si myslite,ale aj tu okolo mna..ze som silna.. :-)nie som silna,len to tak mozno vypada..kazdy len mavne rukou,Shakti to zvladne..kazdy clovek potrebuje pomoc a potrebuje pomahat, to co dostava musi aj vydat..
ja neviem...momentalne neviem nic,hlavne neviem co bude,co sa stane o minutu... jedine po com tuzim mat pokoj,od vsetkeho a vsetkych..ale kde najst ten pokoj,skutocne je to tak,ze pokial sa v sebe nevyrovnate so vsetkymi skutocnostami,nezmierite,neupracete v sebe,v hlave aj v srdci,nepochopite co vlastne chcete,ten pokoj nikdy nenajdete.
mam v tom taky strasny zmatok,vsetko sa zrazu ruca... :-((
som rada,ze sa mozem aspon tu vyskucat..postazovat..
kedysi mi niekto povedal,ze moj problem je v tom,ze prilis rozmyslam,aj v spanku :-))veci rozoberam...ibaze to je moj sposob riesenia problemov,proste musim mat vo vsetkom jasno...ako ked skladate puzzle,musi kazdy kusok dokonale zapadnut aby ste dostali celistvy obrazok a tesi vas,ze po tom usili co ste vynalozili,je tu nieco..
panči mi predsa mame vlastnu zoo :-))
hafik,sovicka,opicka..ok napadlo ma dalsie zvieratko,ktore je ale uz zbytocne spominat,tak nepokracujem.. a co je s vyletom panči??
...bolo mi za Vami smutno, ale nemohla som sa pridať; mám Vás rada:)
Tak už som doma. Rovno po práci som odbehla na výborný obed a dúškami chladeného piva zapila ten neuveriteľný stres. Idem si na chvíľu oddýchnuť a potom sa pridám. Zatiaľ sa mi držte, slniečka:)
Shakti,ťažko teraz hľadám slová,pretože nemôžem písať za druhých a ja som tu len taký "ťuk-sem-ťuk-tam",ale ver,že sú ľudia,ktorým svojou "zlobou" (?,nie,je to bolesť) neublížiš,chápu a vedia,že to nepatrí im a chcú ťa mať pri sebe.Neutekaj preč.Panika má pravdu,ešte si si nevšimla,akú máš vnútornú silu.
Shakti, nezufaj -drz sa. Si silnejsia, ako si myslis. Dnes boli v novinach ZOO..a nas mal y biely ? Ani ho nespomenuli..mam taky pocit, ze si musime zalozit vlastnu zoo..Co Ty na to ?
Katty, tesim sa s tebou. Vravela som, ze si jedinecna a nie je mozne, aby to niekto nevidel.
najviac ma vydesilo,nie to,ze som ho stretla,ale to co som v tu chvilu ucitila a chcela spravit...to zlo vo mne,ta nenavist..zelala som si aby zazil to co ja vtedy,aby trpel rovnako ako ja vtedy,aby citil tu bolest...
musim ist prec,musim...teraz je vo mne velmi vela zla a hnevu,teraz musim byt sama,lebo ublizim...
tesilo ho,dokonca ho vzrusovalo ked ma videl,ako vypadam-po uraze...je to chore,paneboze,je to take chore...tento svet je chory,takym ludom je dobre..... vrah je v ociach spolocnosti lutovany a stava sa obetou..a obet je ...
idem prec..
v prvom rade som rada katuska ze to dobre dopadlo,myslim na teba kazdy den,aj ked to sem nepisem a tuzobne som ocakavala stredu ked sa uz ukazes a das vediet ako si dopadla..
mamca...ja neviem...je toho na mna prilis vela...so zufalstvom a zlobou sa pytam,co sa mi este stane?? niekedy si naozaj zelam nech je to uz vsetko za mnou ako takto...
je v tom symbolika ale aka?? DOST!!! uz som v zivote trpela dost!! Do riti co som tu iba preto aby mal kto trpiet?? tak nech si ten hnusny zivot alebo osud alebo co to je,nech si najde ineho sprosteho cloveka,co bude v zivote iba trpiet a divat sa ako su ostatni stastni,ako ostatnym vsetko vychadza a ja vsetko len stracam...ja uz toho mam vazne dost...cely posraty zivot nerobim nic ine,len sa dviham zo zeme...uz jednoducho nemam chut..a pytam sa preco? naco?
ospravedlnujem sa za niektore vyrazy,ale som vazne uz...
ano ublizila som,nie som svata,ale vsetko som olutovala,snazila sa to napravit,odtrpela viac nez dost..viac uz spravit nemozem tak dokedy este budem za to platit???
s ironickym smiechom sa pytam a ruham, co sa mi este stane??no co,mas pre mna este pripravene??daj,doraz ma uz uplne..
Uffff,idem popracovať,aj tak sa tuším vyjadrujem ťažkopádne ako osemtonový slon.
Práve som to povedala riaditeľke. Usmievala sa na mňa ako anjel. Prejavila veľký súcit a ľudskosť. Som ďalej zamestnaná, aj keď poberám dochodok. Ďakujem aj Vám, že ste na mňa mysleli.
Shakti,tvoj úraz,stretnutie toho človeka...symbolika? Náhly "rez",prerušenie koľaje,na ktorú človek vošiel,vyburcovanie k pozornejšej účasti na živote a uvedomenie si vlastnej sily vedieť sa brániť,shopnosti reagovať... Stretneš toho,kto ti ublížil a uvedomíš si,povieš si "viem sa brániť"!