Priatel ma vycerpava svojim spravanim

Príspevok v téme: Priatel ma vycerpava svojim spravanim
Honor

Ahojte. Seriozne by som potrebovala nejake rozumne rady ako konat v takejto situacii, pretoze miestami sa pristihnem pri tom ako uz pomaly, ale isto nevladzem.
S priatelom som vo vztahu uz nieco cez rok. Spočiatku to samozrejme bolo vsetko pekne ako u kazdych zamilovanych parov, ale preslo asi 7 mesiacov ked sa zacali hadky. Ale vsetky hadky sa zakladali na uplnych malickostiach. Psychicky ma to velmi ruinovalo nakolko som citlive dievca a vzdy som sa snazila hadku vyriesit. Ono sa to aj podarilo, par dni bol pokoj, a potom opät nieco vzniklo. Niekedy som bola na vine ja, nemôzem tvrdit, ze nie, ale to som sa ospravedlnila a dala vsetko do normalu. Lenze velmi casto a hlavne od januara tohto roku takmer vsetko vyvolal on. Problem spociva v tom, ze hocico co ma trapi alebo mam na nieco odlisny nazor a chcem to povedat mu nie je nejak povôli. Ak mam problem a chcem sa vyrozpravat mam pocit, ze ho to len znervoznuje, berie to ako banalitu, proste na kazdy problem kasle, lebo on je flegmatik a on neriesi nic. Automaticky by som taka mala byt aj ja. Taktiez zacne hadka ak chcem daco povedat alebo mu vytknut, pozmenit..nemôzem, lebo vyslovene to ani nechce pocut. Ale z jeho strany vycitky na moju osobu lietali takmer vzdy. Najhorsie bolo ak mal zle obdobie, vsetko mu vadilo a aj pri mojej snahe mu pomôct to nepomohlo. Proste som sa zas musela naucit byt ticho, aby som ho nenahnevala este aj ja, a tak sa stalo to, ze vo mne sa to vsetko nahromadilo a uz dlhsiu dobu som podrazdena, sice miestami sa smejem, ale dusi ma to. Neviem mu to povedat, lebo on to ani nechce pochopit. Cele ma to trapi. Tak mi prosim vas poradte co mam robit, ako mam zmenit nasu komunikaciu, aby ma vypocul a prijal aj môj nazor. Jeho spravanie vplyva na mna a potom som neprijemna aj k rodine co ma mrzi. Dovoluje si ku mne to, co ja by som si k nemu nedovolila. A trapi ma to o to viac, ze je to osoba, ktoru mam rada, a na ktorej mi aj velmi zalezi. Nad rozchodom uvazovat nechcem velmi, stale vidim iskierku nadeje, ze sa to da zmenit, len by to musel chciet aj on a neze chciet, ale hlavne sa o to pokusit. Co by ste v tomto pripade robili vy? Dakujem za kazdu radu, je mi o cosi lepsie, ked som sa vyrozpravala.

Magy

mobo - po precitani tvojej vypovede som ziskal dojem, ze priatel sa zlakol zodpovednosti. akonahle si ho postavila pred povinnost naozaj zodpovedneho spravania a nutnost uviazat sa (hypoteka) s realnou perspektivou usporiadaneho rodinneho zivota, uteka. zjavne nedospel do stadia, aby sa takto spraval, bez ohladu na jeho vek.

to co napisala Honor dava zmysel - sadnut si, kludne, vecne a bez emocii problem rozobrat. Jedine tak mozes zistit na com si a ako dalej pokracovat.

Honor

Mobo, ja som nastastie svoj problem na dobu neurcitu zazehnala, mozno aj natrvalo, uvidim ako mu to pôjde, ale zatial je uplne vsetko skvele tak ako som chcela, lebo som pisala, ze sa mal nejaky problem, hryzla ho jedna vec a ja som proste to nevedela a myslela som si, ze je fakt taky, ze ho nezaujimaju problemy. Cize diskusia s nim bola celkom lahka, konecne vsetko narovinu prebehlo bez urazania a nahnevania sa. Proste to tym chcem povedat, ze fakt nijak inak akykolvek problem nevyriesis, ale len tak ak s nim prehovoris. Zacni debatu o tom, ze fakt chces prehodit jednu inteligentnu rec s nim v pokojnom duchu a ze ho ziadas nech si ta vypocuje, lebo ti na nom zalezi. Ono ja vzdy vravim, ze vsetko sa ukaze az spolocnym byvanim ako ti dvaja vedia spolu vychadzat pod jednou strechou kazdy jeden den. Doteraz ste nemali tu moznost to zistit podla mna, lebo ste mali kvazi vztah na dialku a videli ste sa minimalne. Jednoducho nebat sa a tak ako mne tu radili prehodit jeden normalny pokec. Ak to nepochopi a zas sa znervozni, vybuchne, zacne nadavat...ani po peknom upozorneni..tak podla mna to bude uz tak stale a stane sa to, ze to budes v sebe kazdy jeden problem dusit, lebo sa budes bat to povedat narovinu :/ A to potom radsej od takeho chlapa ruky prec

mobo

Dobry den.Prečitala so si tu zopar problemov ktore trapia nas hlavne ženy.A kedže ani ja som nie vynimkou potrebovala by som sa poradit.Ja som so svojim snubencom 2 a plo roka.Všetko ako v idealnom vztahu bolo zo začiatku.NAjprv sme byvali v podnajme a teraz som ja kupila byt na hypoteku.Kedže aj moj priatel byva niekolko km odomna t.j vyše 100 sme splolu len cez vikendy.Moj praietl je velmi pracovity nepije nefajči bol píšem ,že bol velmi pozorny a bola som štastna.Skutočne som sa a teda aj sa snažim urobit všetko aby sa naš vztah vratil spat do čias ked sme mali spoločne aktivity a vedeli sme sa porozpravat.Zial v posledne dobe a to je tak cca od vtedy čo sme sa nastahovali do noveho bytu nastal akysi zlom.Medzi nami bola dohoda čo sa tykalo spoločneho fonancovania hypoteky a všetkeho deleno 2.Ale aj to je už minulost.Nikdy mu na nič nevystava,i ked tvrdi,že roboty ma tolko že pada do postele cez tyžden.NAš sexualny život je pod bodom mrazu 1krat za mesiac a neviem ani to že čo si mam mysliet o tom že som aj včera našla na nete,že sa pridal do klubu lesičiek subtransiek,pred tym bol na sexzoznamke?akože ja som nie nejaka puritanka ale nech mi to vysvetli.Ved ano pozrime si spoločne nejake to porno ale aby si behal a zhanal na nete cez tyžden ked nie je u mna nejake pofidernosti ?Pokušala som sa aj o komunikaciu ale on všetko zlahčuje popripade začne hrešit je vztahovačny a na otazku prečo je to takto?odpevedi sa nedočkam.poradte mi ako mam dalej postupvat v tomto vztahu.Dakujem

Honor

Siska - no ono to ozaj chyba obzvlast ak ste od seba este aj niekolko km vzdialeni. Ja proste miestami neviem...miestami to mam chut vsetko zabalit a potom si uvedomim, ze ho mam rada a ze aj tak to bude dobre. Ono vsetko by bolo uplne v poriadku kebyze sa kus spamätal. Nastastie sme sa teraz uz dlhsie nenatahovali klop klop. Pretoze ten rozhovor sme prehodili a vstupil si do svedomia, jeho nieco zozieralo, nebudem konkretizovat, takze teraz tak postupne skumam ako sa to bude vyvijat dalej...hovorim to bola posledna sanca, lebo ak sa zacne opät obdobie skakania do vlasov viem, ze aj po udobreni to pride zas a zas. Mne city praveze vie vyjadrit vzdy, to ja som spociatku mala ten problem, lebo sm bola hanbliva :P ..on len jednoducho bol lenivy nejak nacuvat mojim problemom...uvidim :)

siska13449

ja som sa presne pre taky to dovod rozisla s priatelom včera. ja som chcela komunikovat o pocitoch a co kto a a ko citi a on nie. povedal mi ze ma ma rad, ale ked sme boli od seba 100 km skoro, cez týzden tak ja som vtedy chcleapocut ze mu chýbam , a nielen raz za mesiac.

Honor

Ja to vsetko viem a si to uvedomujem, vsetky plusy a minusy tohto vztahu. V podstate som rozhodnuta a konecne ma aj normalne vypocul, aj sa mi zdôveril, ze nech si nemyslim, ze mu to je jedno, ze nechce mi ublizovat a trapia ho jeho zle nalady. Spôsobuju mu to iste dôvody, to vsetko. Ale na to som mu aj tak povedala, ze som rada, ze si to uvedomuje, ale prestanem to na cas riesit, lebo tiez nedokazem stale sa niecim len zaoberat, mam toho dost v skole a ak by som sa mala nechat zozierat myslienkami nevedela by som sa na nu pripravit a detto on. Proste to necham plynut a uvidim co bude...povedala som, ze ak nadalej to bude zle..aj neskôr, ze budem musiet urobit uz nutny krok ci chce alebo nie. Nebudem to hneda ukoncovat, kazdy si raz zasluzi sancu, ja mu ju davam, ale nakolko som velky radikal bude to len prva a posledna...v podstate to nie je cakanie na zlepsenie, len mne sa uz nechce toto riesit dookola, vyslovene ja som teraz ta, ktora chce mat chvilu pokoj..takze davam docasne ruky pred od toho a ak to zas zacne haprovat..vtedy nastane zlom

nadejka

draha moja uprimne by som ti chcela povedat to co by si chcela pocut ale musim ti odporucit rozchod cim skor ked ti toto robi priatel teraz co bude robit po svadbe teraz este nemusite riesit take moc dolezite veci a uz odmieta nacuvat co ta trapi ved laska nie je len o sexe ale prave ze nacuvame jeden druhemu co ho trapi co ho tesi poridu situacie ktore nemusis sama zvladat a potom ako to chces riesit taka prava laska to je suzvuk dvoch dusi co boli teba to boli aj mna viem to posudit ja mam skveleho muza a prave on mi bol velkou oporou v problemoch aj ked mi srdce puka od stachu ci onho nepridem je velmi chory stali sme pri sebe vzdy v dobrom aj v zlom treba dat dolu ruzove okuliare zasluzis si viac... skutocne ti prajem ozastnu lasku

mojnazor

taky chlap sa nezmeni, ziadna iskierka, ziadna nadej.. ked je nervozny asi je nervozny z tvojej pritomnosti, co moze znamenat, ze uz ta nemiluje alebo ma inu. ked sa k tebe takto sprava, naco si este s nim? sama pises ze si citliva, a vsetko v sebe dusis.. po par rokoch spolocneho zitia budes na nejakých liekoch, ked nie rovno na psychiatrii. toto je moj nazor, presne taky typ muza som zazila. viem ze je tazke opustit niekoho, koho milujes, ale ver mi ze si zachranis zdravie a najdes si muza, co si ta bude vazit!!!

alenka_maxova

inak, ja som presne bola mimo z toho, co ty. Ze ked sa daka hadka vyriesila a bolo krasne obdobie, zas prislo cosi nove, co nas rozhadalo. No potom sme to zacali akosi sami korigovat, selektovat, co skutocne stoji za hadku. Ono, ked som kvoli niecomu nahnevana, snazim sa to neriesit okamzite, ale vzdy si dam 10 minut na predychanie :) mne to mooooc pomaha :)