Zivot bez deti?

Súvisiaci obsah

Aja02

Ja by som v budúcnosti chcela deti a neviem si predstaviť, že by som ich nemala, ale to, čo tu niektoré predvádzate je naozaj sila.
Ak žena nechce deti a argumentuje tým, že je zlá doba je to blbý argument? A doba je podľa vás dobrá? Niektorí sa tu hráte na veľmi tolerantných a tvárite sa, že vám nevadí, ak niekto nechce deti, pritom smajliqu (ak som to zle napísala, pardon) ste tu skoro virtuálne zavraždili, keď napísala svoje argumenty. Však rovno napíšte, že nechápete ľudí, ktorí nechcú deti, a že sú sebeckí. Nemusíte sa tu umelo pretvarovať.
Ja proti ľudom, čo deti nechcú nemám nič. Ak k ním nemajú vzťah, tak je lepšie, že ich nemajú. Nie je nič horšie ak dieťa vyrastá bez rodičovskej lásky.

vebe

Kolko frustrcaie, zloby, slovnej arogancie a vzajomenj intolerancie je v tejto teme. Ako sa moze niekto inemu vyhrazat, ze z jeho deti budu mozno na 50% grazli, narkomani a co ja viem co, ked jeden druheho nepozna a to tu diskutuju hlavne zeny. Ozaj zvlastne. Za uprimenho sa povazuje ten, kto ma "odvahu" na anonymne forum vymenovat vsetky dovody preco nechce deti a za neuprimenho je oznaceny ten, kto si dovoli tvrdit, ze take dovody nepozna a nestotoznuje sa s nimi. Velmi zvlastne forum asi som z inej planety.

piktogram

a ako vidim, ani sa len nedokazes bavit s niekym, kto s tebou nesuhlasi bez toho, aby si ho urazala. ok, tymto s tebou moja debata konci. na tvoju uroven (urazania) sa totiz znizovat nebudem.

piktogram

ladida: aha. takze klasika, podla seba sudim ostatnych. a lebo to vidim JA tak, mal by sa tak spravat kazdy, lebo len JA to vidim spravne.

aspon to vidim z tvojich viet.

popravde, v mojom slovniku si presne to iste, ako ta oznacila maoam: egocentrik. ale to je tvoja vec.

Mam na teba otazku, pricom ti tym nic nechcem podsuvat: si si ista, ze dokazes zvladnut vychovu? zrejme si presvedcena tiez, ze to ako TY vychovavas svoje deti je to jedine spravne. Mam z Teba dojem, ze samu seba povazujes za Madam Dokonala, a na teba nikto nema. Pricom ani len nedokazes tolerovat iny nazor/pohlad ako je tvoj.

No tak to mam pre Teba novinku. Tak za 20rokov budes zrejme dost prekvapena, co ti vlastne deti (mozno) hodia o hlavu na margo tvojej vychovy. Neprajem ti to, samozrejme. Ale taktiez by ma to neprekvapilo. A poviem ti este, ze to bude sakra boliet, pricom tvoje deti neurobia nic ine, len ti nastavia zrkadlo. Co urobis potom? Budes ich nenavidiet? Oznacis ich za nevdacnych spratkov? Pojdes sa obesit?

Ak si totiz chcela deti ako zodpovedna matka, musela ta napadnut aj tato moznost. Nemusis mi odpovedat, nepotrebujem to vediet. Vlastne, ani to nechcem vediet.

A ked si chces nahovarat, ze Tebe sa nic take nestane, tak si v mojich ociach este aj dost naivna.

Co tym chcem povedat je: napriek vsetkej snahe nikde nie je zarucene ake tvoje dieta v dospelosti bude. Moze to byt kriminalnik, moze byt na drogach (samozrejme, aj opak). Sance mas ako rodic 50 na 50. Ak si je niekto vedomy vsetkych tychto faktov a rozhodne sa neriskovat, kto si ty, ze ho za to sudis?? Je to jeho osobna vec, osobne rozhodnutie. Tak ako bolo tvoje matkou sa stat.

Ak sa Ti to nepaci, zaloz si vlastny stat, kde kazdy musi robit iba to, co mu ty prikazes. Povedz mi potom, prosim, kolko budes mat obyvatelov, docela ma to bude zaujimat :)

ladida

to nie je vobec pravda.ja som v prvom prispevku jasne napisala,ak niekto to citi ako smajliqua napisala-nechce obetovat nic a boji sa zmeny-fajn,plne respektujem,ma pravdu,je to velka zmena.ale absolutne neuznavam zbabele argumenty typu doba je zla,je sebecke mat deti..atd.to su blbosti.moji rodicia museli makat velmi tvrdo,aby sa o mna postarali a nemali ma ani z nezodpovednosti,ani zo sebectva!ale preto,preco ja mam svojich synov-z lasky.precitaj si aj ine ako svoje prispevky a pochopis,co ma stve.co za blbca je piktogram???tak to neber vztahovacne,ze vsetko pisem o tebe.

Maoam

pretoze jeden tabor nechape ten druhy tabor

kto chce mat deti, nech ich ma

kto ich mat nechce alebo nemoze, nemusi sa z toho zodpovedat

ja asi vazim ludi, ktori deti maju a vychovavaju ich ako sa patri, daju im lasku, zabezpecenie, vzdelanie, aj v uvode tejto temy som to pisala, niekde na prvych strankach

ale problem je v tom, ze absentuje akceptacia

to je vsetko

ladida

piktogram,nikto nechce deti preto,aby na starobu nebol sam!!! kto vie,ci sa staroby vobec dozijem:) ludia chodte vsetci castejsie na cerstvy vzduch.ste strasne negativni,depresivni... deti su radost!je sebec niekto,kto adoptuje dieta z detskeho domova? potreba byt matkou je normalna.nenormalne je skor ak zena matkou byt nechce.v mojich ociach maju respekt vsetky matky samozivitelky,kazda jedna by vam povedala to iste,ze deti nikdy nelutovali.