Zivot bez deti?

Súvisiaci obsah

tpch1

ladida, k tomu Mengelemu-modli sa, aby si sa aj s panghartami neocitla v mojej starostlivosti :-DDD
Potom uvidis tu uctu k zivotu, ci co si to tu trepala :-DDDD

piktogram

vebe: myslim si, ze je to hlavne tym, ze kazdy tu vidi iba to, co chce vidiet. a tak je jasne, ze si nikto nemoze rozumiet.

tak ako aj ty (nic v zlom).. pochopila si, ze sa vyhrazam (bol to moj prispevok) niekomu, ze jeho dieta bude kriminalnik, pricom to, ze je v zatvorke aj dodatok si umyselne? (nie som si ista) odignorovala. potom mas samozrejme nazor, aky mas.

pravda je, ludia maju rozny pohlad a rozne skusenosti. ci uz s, alebo na margo deti.. a od toho sa odvija ich postoj. nikto nema pravo druhemu hovorit co ma ako vidiet, ci robit. je to kazdeho osobna (a dufam, slobodna) volba. moj nazor. nikto nema pravo ma tlacit/nutit do niecoho, co nechcem. a nikto nema pravo odsudzovat ma len preto, lebo nezijem a nevidim ako on/a.

chapem aj tych, ktori deti chcu. chapem aj tych, ktori ich nechcu. nechapem tych, ktori sa do druhych navazaju len preto, lebo s nimi nesuhlasia (vid ladida z mojho pohladu "nechapem zeny, kt. nechcu deti, kazda by ich mala mat" - alebo podobne). a ako svojpravny a slobodny clovek s pravom na vlastny nazor nemam rada ked mi niekto hovori co mam ako robit, ako vidiet. a myslim, ze tu nie som sama.

vebe

Niekto tu vo svojom prispevku uviedol ako vystrahu, ze deti nam nastavia zrkadlo a my sa toho zlakneme. Ono to vlastne o tom cele je. Je to pravda, oni nam ho nastavia ked vyrastu, lenze to co tam uvidime nie je nic ine len to, aki sme boli a ako nas vnimali nase deti a to aj vtedy, ked sme to ani netusili,ze nas pozoruju a ako intenzivne vninamju co robime. Deti nas cely zivot nutia korigovat nase spravanie, od malicka, oni nas tak trochu vychovavaju, nutia nas zymyslat sa. To mozno niekomu vadi. Mna to uzasne posunulo dopredu a nemam strach z ich kritiky. Vzdy boli mojou prioritou, mnohe veci som im uplne podriadila, casto na ukor seba a nelutujem to. Netajim sa tym, ze neviem pochopit zenu, ked sa dobrovolne rozhodne nemat deti, ale na druhej strane mi to nevadi, je mi jedno ako sa kto rozhodne, len nech tieto dve skupiny na seba navźhajom nekydaju

ladida

a neviem,preco tu kazdy vytahuje extremy typu- nezamestnany par s 6 detmi..my sme obaja s muzom vysokoskolaci,pracovali sme roky,nasetrili si,mame dve deti a mame sa dobre..oka,viem,ze maju ludia vseobecne financne problemy,ale poznam rodiny s detmi a to rodicia vedeli,ze to nebude lahke,ale deti chceli a vedeli,ze to zvladnu..a zvladaju.

ladida

vebe,uplna pravda.ja som tuto temu opustila v momente ked som zistila,ze tu ide iba o to,koho viac urazit a nadavat.som egocentrik,lebo tvrdim,ze deti mozu mat pekne detstvo ajked nevyrastaju v bohatej rodine..:) damy su uplne pomylene,moje vety si prekrutili a vybrali z nich to,co sa da pouzit proti mne:D postavene na hlavu..doba je zla,tak sa mame ist vsetci postavit k muru a dat postrielat,alebo co:) tak debilny argument,doba je zla,ale zivot ide dalej.

Lulu2011

Ja si myslim, ze 90% zien pociti tuzbu mat dieta, ked stretne toho praveho :) na koho ten pocit nepride, nevadi :) nemusi mat kazdy dieta, nikde to nie je napísané

niekedy je lepsie prilis nespekulovat, clovek by sa nepomohol z miesta, keby sa mal stale niecoho bat, alebo odmietat, ja som rada, ze som otehotnela v 23 rokoch, lebo cim som starsia, tym viac uvazujem komplikovane, ze dalsie dieta uz nie a som velmi rada, ze som nekomplikovane do toho spadla a dieta mam, dalsieho cloveka s ktorým si mozem navzajom davat lasku, je to jednozacne krasne :)

soffa

je kazdeho osobna vec ci mat deti,alebo nie a kolko ich mat!niekto chce velku rodinu jednemu staci len jedno,inemu ani jedno.Ja len z duse neznasam,ak ich clovek ma tolko ,ze nevie ani ich mena,a stazuju sa ze nemaju co do huby,a ludia zbierajte sa mi na bycikle,topanky,hracky atd.Kazdy by mal byt zodpovedni v tomto ohlade,.ale inak by deti extra nevadia,ale ja sa citim tak na jedno...ale neberiem v zlom nicij nazor,lebo v kazdom je kopec pravdy!

J111

Ja si myslim, ze kazdy rodic by dal svojmu dietatu lasku, je to tak.
Ak nechcete mat deticky, ale jedno by ste mohli mat:D Uvidite, kolko novych zazitkov budete mat:D