dobry den,
mam problem s materinskymi znamienkami, ktore zacali z nicoho nic tmavnut...a jedno dokonca akoby sa zacalo otvarat...
hladala som info na internete a vsetko nasvedcuje len na rakovinu koze...
prosim, vie mi niekto poradit... mam len 22 rokov :-(
-----------------------
Znamienka - materské znamienko - www.zdravie.sk
materske znamienka
a čože je to čože,rakovina kože
Ja by som vsetkym clcela poradit,ak maju problemy so znamienkami,akekolvek,nech si ich daju cim skor odstranit lebo je to otazka jedneho dna,ja som bola ked som mala 18,isla som s jednym a vybrala mi 5 !!!!!!!! A ked som to prezila ja,( maximalna precitlivenost ) tak to prezijete aj vy. :) Nebojte sa, staci sa odhodlat a ked vam to urobia precizne ani jazva nebude taka hrozna.Treba si kupit masticku: Contratubex gel.Mne pomaha.
chcela by som sa opytat, ja mam znamienko ani neviem ako to popisat, v oblasti bikin, tesne pod lemom plaviek, mam dve vedla seba, chystam sa to dat vybrat, ale neviete mi povedat ci to po vybrati boli? ked uz prestane injekcia ucinkovat? dakujem
Ja som si parkrat pri holeni noh odrezala vypukle materske znamienko. Vzdy dorastlo, len uz nebolo hnede, ale krvavocervene. A teraz som ho skoro ani nenasla - je takej istej farby ako koza, mensie a menej vypukle. Dufam, ze je to v poriadku.
To sa robí ambulantne, to znamená, že sa objednáš na určitý deň a až v ten deň tam prídeš.Lokálne injekciou to umrtvia a samotný zákrok trvá od 5 do 20 minút, záleží od veľkosti a charakteru znamienka.Pošle sa to na histologiu o 10 dní by mal byť výsledok.Ideš hned domov, je to rýchle a nebolestivé, len tá injekcia na umrtvenie trochu štípe.
Ma niekto skusenosti s odstranovanim znamienok a mohli by ste mi to priblizit?
Ja ho mam medzi prsiami.mozem sa este opytat ci si musela byt v nemocnici? A ako dlha bola operacia
Každé znamienko, ktoré stmavne, by mal vidieť kožný lekár, aj ked zmení tvar.Niekedy aj to najmenšie je viac vinné ako veľké a vypuklé. Zažila som to a vybrali mi jedno na chrbte za 5 min 12 ako sa hovorí, a pritom vyzeralo nevinne, len stmavlo.Aspon raz za rok to treba dat odsledovat pre pokoj duše.A presne, tam kde hrozí mechanické trenie, nohavice, na dlani, v rozkroku, to sa dáva von, lebo tam zvyknú byť aktívne znamienka.