Prosím, viete mi niekto poradiť nejaký účinný spôsob, ako môže človek pribrať?
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk
Ako pribrať na váhe?
livka, a co stitna zlaza?
No ja som na tom tiež dosť zle ... celý život sa stravujem doma. jem všetko okrem kapusty a cibule.obľubujem tlačenky, slaniny, hurky a všetky mäsité jedlá ktoré existujú.Najmenej raz do týždňa máme na obed či večeru niečo z diviny.raňajkujem,desiatujem(niekedy aj dvakrát) , obedujem polievky aj druhé jedlá, neodpustím si takmer každý deň niečo sladké , olovrantujem a poriadne večeriam. A to nehovorím ani o večeri o pol 10 večer.Taktiež si takmer každé jedlo dávam dvakrát,okrem raňajok.ráno mám totižto žalúdok akýsi \\\"scvrknutý\\\".veľa pijem. ak si dám chlieb tak s maslom a hrubou vrstvou džemu alebo chlieb so syrom šunkou a salámou zároveň!!! Moje športovanie spočíva v prejdení 30 metrov od autobusu domov a potom na 1 poschodie.sem tam korčule ,lyžovanie ,prechádzka v lese či plávanie. ale aj to výnimočne.A aj napriek tomuto všetkému mám v mojich 18 rokoch 44kg a 174 cm. Moje kilá sa niekam podeli pretože keď som mala 15 tiahlo mi to aj na 50.teraz je však na mne možné spočítať všetky rebrá či stavce a za mesiac \\\"prežierania sa\\\" sa mi nepodarilo pribrať ani kilo.dokonca mám zvýšený cholesterol.všetko ostatné je však vporiadku.Od malička som bola veľmi veľmi chudučká ale toto je až moc.nemám takmer žiadne krivky , chýbajúce stehná mi \\\"robia nohy do O\\\" a ani jedny nohavice mi poradne nesedia na zadku.o páse sa radšej ani nevyjadrujem. A VšEtky moje pokusy pribrať sú márne.
ludia pre pana jana ste vy normalni? "najedz sa poriadne a hned si lahni relaxuj domace prace nehcaj na partnera" ludia toto zabija a nie este aby pomahalo!!!priberiete 10kg za 2 mesiace a po par rokoch vas infarkt NEMINIE!!!!!! toto je velmi zle takto sa stravuju amricania a pozrite kazdy 3 ma problemy s obezitou...po prve vypite na den 1 l mlieka,1 l vody a VELA OVOCIA to ovocie je zazrak....na ranajky musli,potom ovocnu misu pokrajaj banan,jablko,pomaranc,kivi co proste doma je pomiesaj hod do misy a jedz,potom polievka,potom druhe jedlo (dajme tomu ze sme sa zobudili o 7 a jeme kazde 3 hodiny mame 16 hodin a jedli sme uz 4 krat) potom si odychnime do tej siedmej a prva vecera 2rozky s jednym jogurtom (cokoladovym napr. mozte si pridat don aj granko) a druha vecera z nova musli....zazrak v tejto strave je takay ze ak si zvyknete takto jest a jest taketo veci budete jest v podstate normalne (ale zdrave veci) a budete chciet stale viac a viac a po mesiace si prihcytite pri tom ze je 11 hodin idete spat a vy ste od 7 rana jedli aspon 8 krat :) ludia ak to budete robit pravidelne urcite priberiete! ja som za 2 mesiace pribral 22 kg a nevymyslam si no a najlepsie je na tom to ze priberam ZDRAVO!!!! skuste naozaj to pomaha tak vela stastia PS: cinnosti iba pomozu napr. boxovanie ja mam doma mech a potrepem si don tak 3-4 do tyzdna (ak budete boxovat alebo behat alebo robit inu zatazovu cinnost je dobre ak si kupite caj mathe je v kazdej dobrej predajni cajov,bylin je to nieco ako kava ale bez kofeinu a dobre vas to nakopne ja osobne pijem mathe v takom zelenom sacku presny nazov neviem :/) a este posledna vec musite sa zbavit akychkolvek stresov,komplexov hocico co by mohlo porusit vas nervy musite byt kludny a hlavne sa naozaj nestresovat inak nepriberiete
Je to veľmi jednoduché. Stačí jesť toto:
- slané jedlá, lebo viažu vodu v tele.
- mastné, najmä bravčové, lebo tie sú svojou štruktúrou podobné ľudskému a takmer okamžite sa prasacie tuky menia na ľudské (obrovská výhoda)
- nehýbať sa, vyhýbať sa aj tej najmenšej fyzickej záťaži, takmer výlučne používať auto (min. nad 15 m)
- piť najmä vínko, predovšetkým večer, lebo je ťažké a hneď sa mení na glukózu.
- podstatné je však si zvýšiť hladinu glukózy v krvi - to je priam to najpodstatnejšie - treba postupovať postupne ale isto, najmä večer sa napchávať a postupne zvyšovať dávky až kým sa to pozitívne neprejaví na váhe (ak to vydrží)
- kúpiť si v lekárni lieky na podporu chuti do jedla (užívať viac ako odporúčajú).
- snažiť sa vyhýbať stresu úplne alebo vyhľadávať stresové situácie - jedno aj druhé pôsobí vo väčšine prípadov pozitívne na zvyšovanie telesnej hmotnosti
- viac relaxovať, domáce práce prenechať na partnera, ani nevariť, stojí to strašne veľa námahy.
atď. atď. atď.
no ja mám tiež gény po ocinovi, že som strašne chudý, cvičil som a nič, potom som začal brať bielkoviny, nabral som 6 kilo ale ako som ich dobral znova som schudol po čase, tak som začal poriadne jesť a základom dňa sú dobré raňajky, jem aj keĎ niesom hladný a hlavne jem veľa cestovín, vajcia, mlieko, piškóty, gumové macíky a ďalšie jedlá ktoré obsahujú veľa sacharidov, dosť pomáha aj hroznový cukor v 100 g obsahuje 99 g sacharidov a ak si toto dáte a zajete to nejakou stravou tak by nema byť pre vás problém pribrať, lenže takéto niečo bude trovať aspoň 5 mesiacov ak chcete vidieeť výsledky :)....ja som vydržal, držim a som rád :D
vy take starosti aj ja som chuda a zjem co chcem noa? a nechcem pribrat no paci s ami to amm genetiku take problemi okolo vahy su totalne trapne,...
Ak chceš pribrať olej ti nepomože akurat ta nafúkne. Ak chceš pomoct napíš mi,zidulka1@azet.sk
Ahoj ... anija nemozem pribrat. mam 172cm a okolo 50kg ...
Nemam skoro ani brucho a ani stehna sa mi nespajaju. Uplne chuda som ae vraj to mam geny po matke.
Počula som, že vraj z rastlinneho oleja sa vela pribera.Niekedy ked pečiem tak cucnem trocha oleja no neviem ci to pomohlo ..ae naozaj priberam ..akurat ze to vyzera ako keby som bola v druhom stave. :-/ :D:DD:D
Ak ces napis na mail