Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Protikvasinkova dieta

enia

Dakujem za rady a info. Ja to sice vsetko viem, len som myslela taky jedalniček. Vstanete ráno a...čo zjete a vobec celodenná strava. Niečo pre inspiraciu. Cesnak jem ,no neda sa stale, ani cibula. Sladke uz 2tyzdne nejem a robím si len placky zo špaldovej muky, občas.Robim si kuru z jačmenných krup, super očista čriev.A uz niekolko rokov som vegetarianka preto kazdy den mam jedlo zo strukoviny, semiačka a orechy. Zatial vidim zlepšenie vo vynechaní sladkeho a kysnuteho pečiva.

- mira

Enia, kvasinky milujú kyslé prostredie. Hlavným prekyseľovačom je jednoduchý cukor. Škrob z bielej múky sa veľmi ľahko a rýchlo rozloží na jednoduchý cukor. Uplne iná je situácia  ak ješ celé obilné zrno. To obsahuje okrem škrobu vlákninu, minerály, vitamíny. Tieto látky spomaľujú rozklad škrobu na jednoduché cukry. Okrem toho obsahom minerálov zabezpečujú vyrovnávanie pH do zásaditosti, to kvasinkím nevyhovuje, Cukor nemajú ľahko prístupný a nie sú schopné tak rýchlo sa rozmnožovať. Takéto potrava vyhovuje laktobacilom rodu Bifidus a Acidphilus, ktoré sú pre nás priaznivé.Takže do stravy si zaraď ryžu natural, kukričnú krupicu, pšeno, jačmenné krúpy, ovos, raž, pohanku, amarant, celozrnné cestoviny, placky, knedlíky, vločky. Pridaj strukoviny, semienka, a vyraď silne prekyseľujúce mäso, okrem rybacieho. Samozrejme i spomínanú zeleninu. Takáto strava ťa zbaví kvasiniek natrvalo, a nielen kvasiniek, ale i ďalších škodlivých mikroorganizmov.

RNG

Nuz okrem zelenin maso ryby orechy , oleje a olejnate semena, huby ... A trochu nesladkych ovoci, najma bobulovin nezaskodi ani pri tejto diete.
Chyba je, ze su ludia na tie mucne natolko privyknuti, ze si bez nich nevedia stravu ani predstavit

enia

a čo zvyknes jesť? čítala som, že je lepšie sa stravovať varenou stravou, dusená a kvasena zelenina, strukoviny a čo ešte? ovocie a jedlá z obilovín žiadne kym sa príznaky nestratia. je niekde taky jedalniček, čo jesť cez den, tak myslim od rana do večera.

RNG

Inac dovod, pre co kvasim mlieko je to, ze na stare kolena uz mam neschopnost stravit mliecny cukor=laktozu a tu robotu prenecham kvasinkam.

RNG

Vacsine ludi mlieko neskodi, ale to tiez zalezi od kvality mlieka, lebo niektore su plne konzervantov antibiotik a hormonov, co je samozrejme pre nas skodlive.
Ja kupujem mlieko len volne pasenych krav, ktore nedostavaju hormony ani atb.A zasadne nehomogenizovanych, lebo to sa tiez robi chemicky(rozptylenie tuku, rozbitie tukovych globul v mlieku)

Oleje pouzivame len panenske, najma kokosovy a olivovy, obcas tekvicovy alebo avokadovy. Samozrejme v jedle a salatoch, nie sam o sebe, to by sam nevedel pit.

enia

rng, chcem sa spytať. Ten jogurt robíš z akeho mlieka? kupeneho? a oleje ako užívaš? s jedlom alebo so šalátmi alebo tak po lyžičke samostatne?

AlexSandra

pan RNG, mozno som kus nechapava, mozem teda to mlieko, alebo to zavisi od organizmu?

Este som si spomenula, citron je dobry pre odkyslenie, bije sa s protikvasinkovou dietou?

RNG

P{anensky olivovy aj tekvicovy olej su vyborne zdroje mastnych kyselin, tekvicovy dokonca aj sterolov, uzitocnych na srdce, tvorbu hormonov a najma pre starsich chlapov so zvacsenou prostatou(privysoka hladina HDT)

RNG

Niektori ludia maju problemy s laktozou, niektori aj s mliecnymi bielkovonami. Specialne na oboje su enzymy oznacovane ako Dairy enzymes, ale ja beriem enzymaticke zmesy, ktore okrem ineho obsahuju aj tieto zlozky, ako mas napr v Platinum Digest. Lebo ja na svoje stare kolena a zamorene telo potrebujem hromady roznych enzymov.
S laktozou si poradim tak, ze si kvasim svoj vlastnyu jogurt alebo kysle mlieko doma, kde sa laktoza zmeni na kyselinu mliecnu posobenim kvasnych bakterii, ktore vylucuju enzym na to kvasenie.