mam 18 a Mám vzťah s 20 ročným černochom, ktorý tu študuje už druhý rok na UK, pozname sa 2 mesiace, je nám spolu dobre konečne som našla to čo som dlho hladala.mam ho neskutocne rada a uz by som ho chcela vziat aj k sebe len tu je ten problem, moja mama nema rada cernochov, vzdy ked sa dostaneme k nejakej takej teme mi povie ze by som u nej skoncila na plnej ciare.. vie ze mam priatela no nie ze je to cernoch..skuste mi poradit co mam robit... on to aj pochopi, prenho je prvorade ze ja ho mam rada a mne to teda absolutne nevadi ale bojim sa mojej mamy a to vcelku dosť.
Vzťah s černochom:)
Maruska ozivam sa, pretoze pises nezmysly, bez urazky. Mimochodom to ze nie sme rovnaka mentalita moze byt dost velky problem. Chod sa napriklad prejst na lunik 9, alebo do letanoviec, najlepsie aj so psom bez voditka. Mozno konecne zbadas co je to mentalita a ake trable z toho mozu vyplyvat. V Indonezii je napriklad bezne, ze zlodeja ma bez sudu a priamo na mieste pravo zlyncovat dav, aj k smrti. Napriklad ukamenovanim. Tiez mas dojem ze to je bezne, rovnaka mentalita ako u nas, alebo v nemecku? V brazilii, mexiku a vseobecne juznej amerike, je bezna vysoka miera brutalneho nasilia medzi ludmi. Utoky macetami, dekapitacia, tortura, krutost. Na pomery strednej europy extremne nasilie ktore sa u nas v kriminalnych pripadoch vyskytuje len extremne vynimocne. Arabi podobne. Krutosti su velmi bezne, kamenovanie, obriezka zien, dekapitacia, rozne druhy mucenia... V ziadnom pripade nie sme vsetci rovnaki. Este raz - odlisujeme sa na zaklade v roznych hladiskach, v najvyssej miere vsak na zaklade rasy.
2 mesiace je moc kratka doba nato aby si o tom takto pisala, ze si nasla to co dlho hladas a neviem co... Keby mi dcera s nekym chodila 2 mesiace s cernochom a isla sa za neho bit ze je slusny a pod. asi by som ju prefackal a vystahoval z domu. Vyberies si cernocha ktoreho poznas 2 mesiace alebo rodicov ktorych poznas cely zivot ?
pardooon, chcela som napisat, suhlas s homerom.
podla mna nezohrava ulohu ani mentalita..ulohu zohrava osobnost, ktora je vsak jedinecna...my mame velmi zafixovane v hlave stereotypy a podla nich sudime ludi z prisluchajucej skupiny
ved ani slovaci nie su vsetci rovnaki...alebo podla vas hej?
cernochov nemusim...urobit s nimi obchod ano...ale kamaratsvo nie...(vobec mi nesedi ich mentalita)...tiez by som bol radsej keby ich tu bolo co najmenej...
Lucia, suhlasim so Zaranom. Nie farba pleti tu zohrava primarnu ulohu ale mentalita a ta je podstatne odlisna od nasej! Nepodcenuj to. Vies, ked je clovek zalubeny, unika mu vela veci, lebo nechce vidiet to, co by mal.
Na tvojom mieste by som aspon pockala s tou jeho navstevou u vas doma. Je na to prilis skoro. A co ak sa rozidete? (Co si teraz urcite nepripustas.:))Tak nevyrabaj mame zbytocny stres.
sumec tak ked si sa v zivote s takymi ludmi ani nestretol, tak nemas ziadne pravo ich sudit...
homer a co ze mame roznu mentalitu? nikto nie je lepsi a nikto nie je horsi..nemusis mi tu pisat romany..ja som vobec nereagovala na tvoj prispevok, tak neviem co sa ozyvas...
maruska
Určite si natoľko inteligentná aby som ti tu nemusel vypisovať konkrétne štáty kde ako Slovak-biely-kresťan :-) môžem ísť
maruska123
A k tej dovolenke, máš pravdu, ako dieťa som bol v NDR...
Teraz by som mohol ale nejdem, mne sa tu páčí, Slovensko je krásne a k tomu vediem aj svoju rodinu-deti... Nevravím že nepôjdem niekedy aj k moru, prečo nie, teraz sú ale deti malé a v prvom rade treba spoznať svoj domov, máme tu čo obdivovať.
Maruska nie je vobec pravda ze "vsetci sme taki isti ludia". aj v ramci jedneho etnika a naroda, ci jednej dediny, alebo aj rodiny sa odlisujeme. na zaklade rasy sa vsak odlisujeme v maximalnej moznej miere. A to nie je vyvysovanie, to je konstatovanie objektivnej reality/prirody. Vyvysovanie sa nad ostatnych je fasizmus. Konstatovanie ze cierny ma odlisne mentalne charakteristiky ako biely je pravdivostne uplne korektne. Fasizmus je, ze ty, na zaklade prislusnosti napriklad k narodu, sa vyclenujes, ze mas pravo zit na ukor inych narodov. Nikto tu vsak nepise, ze chce niekomu brat zivotny priestor inym rasam. Je tu len spomenuta uplne zdrava obava z cudzincov vzhladom na ich odlisnu mentalitu. Navyse to, ze tito cudzinci v sucasnosti zaberaju priestor prave ostatnym, povodnym europanom v europe, je len dalsi fakt.