mam 18 a Mám vzťah s 20 ročným černochom, ktorý tu študuje už druhý rok na UK, pozname sa 2 mesiace, je nám spolu dobre konečne som našla to čo som dlho hladala.mam ho neskutocne rada a uz by som ho chcela vziat aj k sebe len tu je ten problem, moja mama nema rada cernochov, vzdy ked sa dostaneme k nejakej takej teme mi povie ze by som u nej skoncila na plnej ciare.. vie ze mam priatela no nie ze je to cernoch..skuste mi poradit co mam robit... on to aj pochopi, prenho je prvorade ze ja ho mam rada a mne to teda absolutne nevadi ale bojim sa mojej mamy a to vcelku dosť.
Vzťah s černochom:)
deria lebo sa vyjadrujes ku konkretnej veci, ktora s tebou ani vobec nesuvisela..
dobre, vsetci si precitajte moj posledny prispevok, tam som to zhrnula a to je vsetko..nechce sa mi to uz vypisovat, mam taky pocit, ze kazdy tu piseme o niecom inom..resp z ineho pohladu na tu istu vec
maruska, to co su za sposoby, to si mam pytat akoze od teba dovolenie, ci smiem napisat svoj nazor?
homer a o com tu pisem stale?posudzovat individualitu, nie na zaklade stereotypu...to je vsetko..co je na tom take strasne, ked toto napisem..??to je az taky strasny nazor?proste som sa naucila ludi posudzovat ludi podla ich samych..nie podla toho, ze v nejakom debilnom clanku je napisane, ze henten je taky a henten je onaky..
maruska ty mas problem prijat nazor ostatnych...a zbytocne tu utocis na deriu...a ostatnych...myslim ze sa ti to snazia dobre vysvetlit...
ale stale nechces pochopit fakt...ze to nasilie maju v genoch...
a ano aj bieli ludia robia zle..ale percentualne sa to neda porovnat s ciernymi(este raz oni to maju v genoch...v povahe)...to je fakt...s ktorym nic nespravis...
a povedzme si pravdu: keby sa cigani vedeli prisposobit, bol by nejaky problem? (komu by vadilo, ze su cierni?) myslim, ze ziadny. ale oni sa neprisposoia väcsine, pretoze ich mentalita im to nedovoluje. clovek by sa mal prisposobit väcsine a nie opacne a to bez rozdielu na to, kde alebo v akom state zijem a to je uplne normalne, inak to ani nemoze dobre fungovat.
Maruska neber to tak, ze sa mi to "nepaci". Len ti chcem povedat, ze sa mylis a vravim ti to so vsetko uctou. A neverim ti, ze zijes v zahranici a mas konkretne s tymito ludmi nejake skusenosti, pretoze uplne jasne podla toho co vidim co pises, ich nemas. Kazdy kto zil co len v GB a byval v blizkosti ciernych, alebo na SK v blizkosti romov, vie svoje. Na druhej strane samozrejme to, ze je u tychto etnik z nasho socialno-kulturneho pohladu vyssia miera vyskytu urciteho asocialneho spravania este neznamena, ze nemozu medzi nimi zakonite sa vyskytovat slusny, inteligentny, citlivy a dobry ludia. To by bola samozrejme loz, co som tu uz tiez pisal. Ide len o to, nemat ani prehnane predsudky (vsetci su zli) a nebyt ani prilis naivny (vsetci sme rovnaki) a posudzovat samozrejme vzdy v prvom rade konkretnu individualitu podla jej konkretnych vlastnosti a spravania.
deria naco sa ozyvas, ked som o tebe ani nepisala?
danielle nie nestalo sa mi ale moju kamaratku za tmy okradli belosi..a co teraz? idem teraz vsetkych hadzat do jedneho vreca?
alebo podme vsetkych slovakov hodit do jedneho vreca, ako som sa uz dopocula, tak sme ozrani prvej triedy a vsetky slovenske zeny su kurvy.. no co dievcence, paci sa vam, ke do vas tak niekto rozprava? mne nie a preto nebudem ani druhych hadzat do jedneho vreca
Maruska, ty si jedna z tych obhajkin multi-kulti rodin, ale uplne zle vnimas to co tu ludia pisu. Nejde o vyvysovanie sa, nikto tu nejako nepise, ze cierni ci proste ino-farebni su menej ci viac. Ide o prilis velke kulturne rozdiely, na ktore sa v zmiesanych vztahoch skor ci neskor narazi, ani nemusia byt ti ludia odlisnej farby. U cernochov je uplne ine postavenie zeny a muza, tak su vychovavani a ani velka laska to nezmeni. Kazdy sme velmi silno ovplyvneni tym, kde sme vyrastali a cim vztah dlshie trva, tym viac sa to prejavuje
a ozaj, este jedna vec,
uz sa ti niekedy stalo, ze ked si isla podvecer z nakupu z Carrefouru chceli ta odchytit 2 cernosti??
hehe, to si este nezazila, vsak???
je to super pocit, vyhodit tasku s nakupom, nohy na plecia a zdrhat kade lahsie.. ani nevies preco...