mam 18 a Mám vzťah s 20 ročným černochom, ktorý tu študuje už druhý rok na UK, pozname sa 2 mesiace, je nám spolu dobre konečne som našla to čo som dlho hladala.mam ho neskutocne rada a uz by som ho chcela vziat aj k sebe len tu je ten problem, moja mama nema rada cernochov, vzdy ked sa dostaneme k nejakej takej teme mi povie ze by som u nej skoncila na plnej ciare.. vie ze mam priatela no nie ze je to cernoch..skuste mi poradit co mam robit... on to aj pochopi, prenho je prvorade ze ja ho mam rada a mne to teda absolutne nevadi ale bojim sa mojej mamy a to vcelku dosť.
Vzťah s černochom:)
maruska, o com to hovoris, ved tu nejde o ziadne vyvysovanie sa nad niekym! tu hovorime o mentalite narodov, ktore su od seba velmi odlisne a s tym zakonite spojene problemy aj v partnerstvach, ci vobec v medziludskych vztahoch.
homer uz som napisala,m ze sa nevyjadrujem a za tym si stojim..napisala som dost, ked sa to niekomu nepaci tak nech sa nepaci, nezabijem sa kvoli tomu...
Maruska,
a uz si niekedy videla video (dokument) , v ktorom 12-13rocny cernoch zijuci v slame niekde v okoli Johannesburgu znasilnil okoloidu zenu v osmom mesiaci tehotenstva (zozadu), ktora isla zarana nabrat vodu z nedalekej studne?? prilozil jej pistol ku hlave a povedal jej, nech sa zohne... filmarom povedal (lepsie povedane , zdovodnil) , ze u nich je znasilnenie zeny akysi prejav "nebojacnosti" "statocnosti"... waw !..... a toto je na Africkom kontinente na dennom poriadku.... liecenie si HIV sexom s pannou... a ine blbosti, ktore , my, bieli, asi dost tazko pochopime a stravime...
Moja, ver mi, ak sa ti podari na nete natrafit niekde na ten dokument, radsej si ho nepozeraj.. a hlavne nie s plnym zaludkom, lebo keby si videla coho vsetkeho su ludia inej mentality (nehovorim o farbe pleti) schopni a co vsetko povazuju za prirodzene a samozrejme, tak by si to len velmi tazko rozchodila... to ty, ako europanka len tazko pochopis... vlastne, to nedokazu pochopit ani niektore cernosky samotne... tolka krutost...
Uz sa ti niekedy stalo (tu na Slovensku, v Europe), ze by si isla zarana po ulici, a chalan od susedov by ti kazal vyhrnut suknu a predklonit... ??
Skus nad tym popremyslat, a ten dokument si fakt radsej nepozeraj... neodporucam*
Maruska - samozrejme, ze aj bieli pachaju trestnu cinnost a spravaju sa asocialne, nasilne, ci kruto. Ale dolezity je komplexny pohlad cez statistiky. V usa podla kriminalistickych statistik podla rasy jednoznacne vyplyva, ze 'afroamericania', hispanci a podobne rasy, resp. etnika, maju vyssi podiel na kriminalnej cinnosti nez biely. A to su fakty. U ciernych je niekolkonasobne vyssi vyskyt nasilia, pretoze to je u nich geneticky dana vlastnost. Rovnako romovia.
a to je vlastne jedno, ci je to cernoch alebo niekto iny, nenavidim, ked sa niekto vyvysuje nad druhych, to je cele, co som tu tym chcela povedat,...konec debaty.. nech sa kazdy v prvom rade zamysli nad sebou a nie nad druhymi. bodka
deria pisem na zaklade svojej vlastnej skusenosti, nie na zaklade clanku v novinach ako niektori tu pritomni, ktori v zivote cernocha nazivo ani nevideli (nepisem o tebe)
maruska, podla toho, co pises.
System...ze je tolko peknych chlapov slovakov...si ma rozosmial :DD...ale ano jasne pravdu mas...vies kolko ja som videl peknych dievcat s ciganmi...(ale takymi origos)...no veruze je to na zamyslenie...
deria praveze ich poznam dost, ja zijem tiez v zahranici...a podla coho sudis, ze ty ich poznas lepsie ako ja?poznas ma?
maruska, asi si skutocne nemala moznost spoznat ich mentalitu. myslim, ze ju poznam trochu lepsie ako ty. v nemecku je cernochov neurekom. mam dokonca aj jednu priatelku cernosku. velmi inteligentna a dobra osoba, mam ju rada, aj jej rodinu a ani sa za nu nehanbim, ze je cierna ako box. ale cez to vsetko nedoporucujem take zmiesane partnerske vztahy, to je totiz o uplne niecom inom a to si treba uvedomit. viem, o com hovorim.