Ake vitaminy pred otehotnenim a pocas tehotenstva.....

Príspevok v téme: Ake vitaminy pred otehotnenim a pocas tehotenstva.....
milada1111

ahojte.niesom tehotna,ale planujem tak cca o 3 mesiace byt,ale co sa chcem spytat,kedy mam zacat brat tu kyselinu listovu?viete mi poradit aku znacku si mam kupit s akou ste boli spokojne?dakujem velmi pekne.viem,ze najlepsie su vitaminy z prirodnej databaze,ale nejem ju kazdy den,tak nechcem mat obavy,ze mam nedostatok kyseliny listovej,tak mi prosim poradte,dakujem

lenusa00

preco zrovna na pecen a oblicky? ved to nie su nejake lieky, ktore zatazuju organy. Keby ano tak asi by sa pravidelne museli robit testy na pecen nie? a co viem, tak pri brati takychto vitaminov sa nerobia :)

Sašena

Jasné, tomu rozumiem :) tak to aby som si už takéto vitamíny nasadila, keď sa teraz tak aktívne o dieťatko snažíme. Ono nie je nejaký problém s dlhodobým braním takýchto vitamínov?

augusta

mne uz davnejsie doktorka tvrdila, ze mam nedostatok kyseliny listovej, samozrejme som si z toho nic nerobila a hovorila som si, ze ved jem dostatok zeleniny ktora by mala tuto kyselinu obsahovat, tak snad sa hodnoty casom zlepsia, no vobec nie. Nevedela som si vobec vysvetlit ci to moze byt, az kym som neprisla na to, ze vlastne moje telo moze mat naozaj problem ju zo stravy spracovat a vyuzit tak ako je potrebne :)

rastlinocka

lenže mnohé ženy majú problém s jedením zeleniny a ovocia. Teda so vstrebanim tych vitamínov z jedla :) ja som tomu tiež neverila, až kým som to nevyskúšala na sebe.

Noelani

Dievčence i ženy so zdravým rozumom by mali jesť viacej ovocia a zeleniny netreba nato femibion či centravit prenatal ako to tu všetci píšete. Treba pozrieť v kde všade sa nachádza ten vitamín a kyselina listová a nebude problém. Mám známu ktorá po 40ke otehotnela a čakajú zdravé dieťa ona neberie žiadne tie doplnky sama vraví že je veľa O a Z a dieťatko je zdravé a dokonca s vývojom je 1,5 týždňa vpred. Takže ja si myslim že stravovanie a prijímanie vit. a minerálov a všetkých potrebných látok je tiež možné v strave prijímať a netreba na to doplnky

stanka292

kazda zena tieto vitaminy zacne brat v inom case.. Poznam baby co femibion zacali brat az ked zistili, ze su tehotne pretoze dovtedy mali pocit, ze je zbytocne ho brat. Aj ked presne ako nizsie kocka pise treba uznat ze sa mylili pretoze prave tie prve tyzdne kedy zena este ani nevie ze je tehotna je velmi podstatne aby babatku nic nechybalo :) ziadne ziviny ani nic.