Ake vitaminy pred otehotnenim a pocas tehotenstva.....

Príspevok v téme: Ake vitaminy pred otehotnenim a pocas tehotenstva.....
milada1111

ahojte.niesom tehotna,ale planujem tak cca o 3 mesiace byt,ale co sa chcem spytat,kedy mam zacat brat tu kyselinu listovu?viete mi poradit aku znacku si mam kupit s akou ste boli spokojne?dakujem velmi pekne.viem,ze najlepsie su vitaminy z prirodnej databaze,ale nejem ju kazdy den,tak nechcem mat obavy,ze mam nedostatok kyseliny listovej,tak mi prosim poradte,dakujem

mala_sovicka

slnko31 myslíš femibion, či celkovo vitamíny? tak je dobré sa začať po nich obzerať že aké a začať ich užívať, čo najskôr. Keď sa rozhodnete že chcete dieťa a budete sa oň aktívne snažiť tak by bolo vhodné aby si ho brala.

lorry22

slnko31 pred otehotnenim? to je rozne ale najlepsie presne v obdobi ked sa o dietatko zacnete snazit. Aby keby nahodou si otehotnela aby tie vitaminy si uz mala v tele a aby ich dieta dostavalo od prvej chvile :)

augusta

suhlasim, kyselinu listovu je velmi potrebne uzivat ci uz na zaciatku alebo v priebehu tehotenstva :) ja som neverila tomu ze mozem mat nedostatok kyseliny listovej a nakoniec sa preukazalo ze mam a ani zmena stravy nepomohla. Cize vitaminy s jej obsahom su pre mna jedinou moznou volbou a som za ne velmi vdacna :)

modráčik

slnko 31: treba od začiatku tehotenstva užívať kyselinu listovú,ale s B12tkou...takisto počas celú dobu tehotenstva,aby aj mamina a bábo mali dostatok výživných látok,čo je veľmi dôležité, vo vyváženom pomere.Ak chceš, môžem Ti poslať Výživový program,ktorý tehuľky užívajú,ide o čisto prírodné produkty.Moja dcéra aj nevesta ich užívali a majú krásne detičky, najmenší má mesiac....../duratnakatka@gmail.com-napíš, ak máš záujem/

slnko31

ako dlho pred otehotnenim je potrebne ho brat? :) citala som ze tieto vitaminy su vhodne aj pred aj pocas, ale nikde som sa nejako nedocitala, ze aku dobu pred otehotnenim.

lombardo1981

... skúste trochu premýšľať. Kde sa asi tá kyselina listová premieňa? Kde je cca 50% jej aktívnej formy uskladnené? Čím sa sa konečný metabolit okrem iného vylúči?
A viete o tom, že súčasťou kyseliny listovej a jej metabolitov je aj glutamát?

gastanko2016

ja som brala prenatal od Jamiesonu prvý trimester a potom už len kyselinu listovú tiež od Jamiesonu. Ale v druhom trimestri mi nasadili železo, lebo som ho mala na hranici.

lorry22

jasne, ze nezatazuju, to su len famy :-) nepoznam nikoho kto by mal po takychto vitaminoch nejake problemy. Vzdy len telu, teda skor dietatku pomohli k bezproblemovemu rastu :-)

mala_sovicka

Jasne, ze idu cez traviaci trakt, ale nevidim jediny dovod preco by mali nejako zatazovat tieto organy. Kamoska mala pri brani vitaminov pocas tehotenstva problemy, ale to vsetko jej sposobovalo zelezo, ktore kedysi vitaminy obsahovali. Ale pokial viem tak femibion zelezo neobsahuje cize nie je v nom nic take co by mohlo nejako tazit.

Noelani

Vitamíny rozpustné v tukoch
Vitamíny rozpustné v tukoch sa rozpúšťajú v črevách a do jednotlivých častí tela sa dostávajú žilami. Nedostatok vitamínov rozpustných v tukoch sa objavuje najčastejšie u ľudí, ktorí trpia črevnými chorobami, prípadne sa dlhodobo stravujú nesprávne. Nadmerné užívanie týchto vitamínov môže byť pre organizmus veľmi škodlivé.
Vitamíny rozpustné vo vode
Tieto vitamíny sa v našom tele „zdržia“ krátko, preto je potrebné zabezpečiť ich pravidelný prísun do tela (výnimkou je vitamín B, ktorý skladuje pečeň). Predávkovanie týmito vitamínmi je veľmi ojedinelé. Nepotrebné vitamíny sa z organizmu vyplavia spolu s vodou.