nespravený opravák

Príspevok v téme: nespravený opravák
david23

Chodím na EUBA a som piatak. Cez víkend som sa dozvedel z AISu, že som nespravil ani opravák(na spravenie skúšky je len jeden riadny a jeden opravný termín) poslednej skúšky, ktorá ma delila od štátnic, lebo v letnom sú len predmety končiace zápočtami, aj keď som si pri najväčšej dávke sebareflexie istý, že to aspoň na to Ečko bolo, dokonca som čakal lepšiu známku. Lomcujú mnou pocity strachu, nechutenstva, zhnusenia, smútku, nenávisti, bezmocnosti, úplne ma to psychicky položilo, dokonca som kvôli tomu už aj reval. Celý semester som sa k nej správal milo, robil si úlohy, napísal seminárku na 50 strán, dokonca som aj chodil na skoro všetky prednášky. Neviem čo mám teraz robiť, ísť za ňou a prosiť, aby mi dala E, napísať jej mail, abz mi dala ešte šancu na náhradný termín-aj keď neverím, že to napíšem lepšie, ísť na študijné, alebo dekanom? Mám závažné autoimunitné chronické ochorenie, musím sa vyhýbať stresu a to sa nedá. Mám chuť zbaliť sa, na všetko sa vysrať a utiecť niekam za oceán

[zruseny1]

david nie sme spoluziaci, ja som NHF :D ale mozno sa pozname z videnia, kedze sme v tej istej budove :)
a ty si ma nepochopil, jasne mal by si za nou ist a pozriet si pismku, ale predtym ju na to priprav a napis jej mail, spytaj sa jej ci- a kedy by si sa mohol zastavit, aby nezostala prekvapena
takze ano, treba za nou ist aj osobne, urcite, ale napis jej

mne vcera hovorila spoluziacka, ze bola za jednou nasou prof. pozriet si pisomku, bol to test a otvorene otazky, nikde pri testovych nemala odfajknute, kolko otazok mala dobre a kolko zle. iba pod testom napisana veta ze: z testu spolu 20 bodov
a tak isto pri otvorenych, ani naznak toho, ze by to ktosi cital- iba poznamka ze: z otvorenych 15 bodov

david23

hneď, ako som sa zobudil, tak na to myslím, dokonca sa mi o tom celú noc snívalo, skončím kvôli tomu asi na psychiatrii...
Prečo je niekto taký zákerný a toto robí? Keby mi to niekto urobil v 1. ročníku, tak oka, mám možnosť sa na to vysrať, ale nie teraz, toľko premárneného života, času... Hlavne stále nechápem, podľa akého kľúča ma vybrala medzi tých vyvolených, ktorým tu skúšku nedala

david23

lionessssss: ten jeden opravný by nevadil, nakoľko na zvládnutie skúšky ti stačí len 51%, ale skôr sa mi zdá nespravodlivé, že testy za posledný rok boli robené typom-hádaj na čo dotyčný myslí a písomky sú opravované od buka - do buka. Ak niekto dá otázky z knihy, prednášok, tak v pohode, ale ak si vyučujúci otázky úplne vymyslí a nemajú nič spoločné s daným predmetom, tak
to je podľa mňa stupidné, lebo potom si úplne demotivovaný sa učiť. a potom sú tu samozrejme nadľudia, ktorým robí radosť trápiť ťa, viď toto milé žieňa. Nesralo by ma to, keby som na prednášky nechodil, nepripravoval sa jak prvák na základnej, lebo furt s niečim otravovala a nenapísal jej 50 stranovú seminárku a za semestrálnu prácu mám FX.
jankaaaaaaaaaaa: na váčšine škôl sú dva opravné, alebo toľko, koľko študent potrebuje, aby sa to naučil a skúšku spravil, samozrejme sa ale vyžaduje aspoň 64%

jankaaaaaaaaa

lioness neviem na aku skolu chodis ty, alebo aku skolu si vystudovala.. ale na kazdej jednej normalnej univerzite je len jeden opravny termin. potom je uz len jedine dekansky

lionesssssss

bežná prax na EUBA. Ani keby som mala pri lopate skončiť by som na hentú nechutnú školu nešla. Odborníci z vás možno budú dobrí, to ja nezdieľam názor že by to bola električková škola, ale ten primítvny, úbohý, neľudský a povýšenecký prístup, to je fakt sila. Ja už som toľko podobných príhod, zážitkov a skúseností odtiaľ počula že dovidenia fakt.

a aj to že tam je len jeden opravný termín, to je tiež silno od veci...

chlape, drž sa a daj vedieť ako si dopadol. držím moc palce

david23

inko a ty na akú fakultu chodíš, či nie sme spolužiaci?:-) Neviem, či mám písať mail, príde mi to také zbabelé a ani nebudem vidieť tú písomku. keby mi odpísala, že mám prísť na opravák v apríli, tak dovtedy skončím aj v nemocnici, nerobí mi tento stres dobre a keď mám takto žiť ďalšie tri mesiace, tak mi to kvôli tomu zdraviu nestojí za to, stále ma to trápi, kukám AIS, či mi tú známku nezmenila, že sa vtedy pomýlila a stále mi tam svieti FX:-((musím to už začať riešiť, ale neviem, ktorá cesta by bola najvhodnejšia, asi poviem mame, nech jej zavolá:-D

*inko

vyhoda mailu je ta, ze ak ta posle do kelu, tak nebude vidiet tvoju naslednu reakciu :D a stale si mozes premysliet co ako sformulujes, napises...pretoze ak na teba nablaci v jej kabinete, nebudes vediet ani ako sa volas a budes odtial zdrhat bez slova, nebudes sa vediet obhajit ked ta sunda
jej a teraz citam tie veci o bonboniere a flaske...to by som nerobila :D

david23

inko:nie, táto je taká chudá a neznáša mužov, lebo ich vraj považuje za lajdákov-skôr má podľa mňa traumu z toho rozvodu, aspoň tak nám vraveli ostatní vyučujúci, dokonca jeden muž-učiteľ sa k nej veľmi vulgárne vyjadroval... Ja som jej chcel napísať najprv mail, ale bojím sa, že ma pošle do teplých krajín, že som sa mal naučiť...
jediné, čo ma dnes rozosmialo bolo toto predvolebné video SNS s pasážou: nejdem do baru, len tak chodím:-))) vimeo.com

*inko

david, ak je to ta, na ktoru myslim ( meter 50, cudesny uces, prevonavkovana a prefajcena) tak za nou urcite nechod bez toho aby si jej predtym nenapisal mail
ked ju prepadnes s tym: "prosim vas, ukazte mi pisomku" tak ta posle niekam
a ze dat posudit znamku niekomu inemu? ha ha...to nerob, naozaj, velmi zly napad, pisomku ti uz nikto opravovat nebude, na to zabudni, iba by si ju nastval
normalne pred nou priznaj, ze si to nenapisal tak ako si si predstavoval, ze to chapes, a ze by si chcel este jednu sancu

david23

Ďakujem za komenty a dodanie sily. Najľahšie by bolo jej napísať mail, ale tam ma aj ona ľahko odbije, budem musieť nabrať silu a zájsť za ňou osobne, aby mi aj ukázala tú písomku, najradšej by som si ju aj vypožičal a dal niekomu nezávislému na ohodnotenie, či to fakt nebolo napísané na lepšie, ako na FX, veď nemôžem byť taký dement, že ani polovica nebola dobrá:-((( a myslíte, že ma nevyhodí, keď prídem mimo konzultačných hodín? Nechcem ísť v čase, keď si tam budú spolužiaci zapisovať známky a riešiť to s ňou pri otvorených dverách, lebo fakt neviem predpovedať svoje reakcie, či sa tam nerozrevem, lebo fakt cítim veľkú krivdu. Mám jej zobrať aj nejakú fľašu a bonboniéru?
J111:ja by som za ňou šiel aj s celou cukrárňou, ale neviem, či by to nebrala ako pokus o korupciu, niektorí učitelia toto nemajú radi, nechcem niečo posrať..
inko:chúďa tvoja spolužiačka:-)
kokos, dnes sa asi ožeriem, aj keď som už kvoli chorobe nepil aspoň tri roky, lebo toto len tak nerozchodím