Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.
Nikdy uz nezjem mäso!
jeffito, mrk trosku nizsie je video. Tie zvierata na nom nevyzeraju, ze by NIC NECITILI.....To, ze nemozu hovorit, neznamena, ze necitia bolest...
ze zviera neciti ? to je ale poriadna hovadina ..... by si sa cudoval
Zviera necíti absolútne nič... žiadnu radosť, žiaden smútok... nemá slobodnú vôľu, enmá rozum... riadni sa vrodenými a získanými reflexmi... to je všetko
K vegetarianstvu: Človek potrebuje na svoj život 21 bielkovín, ktoré musí prijať v potrave... z toho je 11 bielkovín živočíšneho pôvodu... kto teda žerie len zeleninu ako zajac, ten nemôže byť úplne zdravý...
nemyslim ,ze vegetarian je zdravsi clovek ..... pretoze ani on nekonzumuje cerstvu potravinu a taktiez si ju kupuje ....
potravina, ktora sa dlho skladuje ,alebo zbera nezrela ma mensiu nutricnu hodnotu .... ..... vela biopotravin v prirode nerastie ... ale v supermarketoch je ich plno ..... no asi preco ???
bolo mi zle z toho videa....Jedine, co mozem ako jedinec urobit je nejest take maso v restauraciach. Doma mavame 100% masko od starkej, ktora si prasiatko vzdy vychova v chlieviku. Takze doma sa nebojim papat...ale nikde inde nebudem maso jest...je to humus, co s tymi zvieratami robia!
preboha .fuj,som to nemala čítať :(
nemôžem vidieť,ked niekto ubližuje živému tvoru -či už človeku,alebo živočíchovi,dokonca nemôžem zniesť,ked niekto odtrhne alebo udupe kvetinu a nie toto :O panebože ...to je už choré vážne
posledna ved Deria, nie sme bylinozravci ani masozravci. Nemame taky dlhy traviaci trakt ako ti prvi, a kratky ako ti druhi.Okrem toho ze nemame pazury, ostre zuby katepepsin, atd atd.
príšerné ! www.meat.org
Joo na nete mas videi urcite habadej...staci vyhladat
Deria,
nemyslim ze si nieco niekto vezme z toho, ved citas tie hrdinske reakcie, nie? Je to jedno, ludi nezmenis, to musi ist zvnutra cloveka, to musi chciet on sam. \Z|bytocne chceme my. VEd ani len vlastnej chorej rodine neviem nic vysvetlit, uz som to vzdala. Oni aj vedia ze robia chybu ale ostanu uz pri tom svojom. Ludia nechcu pocut nove veci, chcu zit co najpohodlnejsie a podla toho ako im to pasuje najlepsie.
Ja len nechapem preco sa z toho tyrania tak vysmievaju. Bolo by aj im treba nieco podobne zazit...ale myslim ze svet je v tomto velmi spravodlivy, on im to "vynahradi" inde.
celkovo nechapem ludi co sa hraju na krestanov a v kostole vyrukuju NEZABIJES a predsa kvoli nim zabijaju zvery.
A ta sprosta myslienka ze maso potrebujeme kvoli hm kvoli comu vlastne??? zelezo? no div sa mi svete, cele tehotenstvo som v ustach maso nemala ale krvne testy na zelezo boli uplne perfektne, aj doktor sa cudoval a tesil sa ako pekne papkam vitaminy hehe ziadne som nejedla. a s ostatnymi vysledkami to bolo rovnako. Bru noc