Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.
Nikdy uz nezjem mäso!
Lumik to je uzasny napad. Co take obsahuje maso co nemaju rastliny?
Doubledog: Je rozdiel zabit rybu a nejake velk einteligentne zvira. Myslism si ze koza je uzitocnejsi zdroj mlieka ako par kg masa.
Netuzim po zabijani. Smrt je dedicny hriech. Da sa ho zbavit.
no mohlo by uz ludstvo vyslachtit rastlinu produkujucu maso.
oprava: Cela produkcia Zeme by nemala ist na spotrebu ludi.
Cela produkcia Zeme by mala ist na spotrebu ludi. Denne vymiera nejaky zivocisny druh. Zvierata potrebuju nerusene rezervacie. Ludi staci 1/10. Da sa to dosiahnut postupnou regulaciou ako v Cine.
Šetrné zaobchádzanie je dobrá vec, ale nič to nemení na tom, že nakoniec zviera zabijú. Podľa mňa žiadne humánne zabíjanie neexistuje. Jeho zástancovia by sa isto humánne zabiť nenechali.
xy ja neviem ako pozorne citas ale nepisem o ziadnej rovnovahe, tak hm, neviem co ti na toto povedat. Pisem fakty. Nesnazim sa o ziadnu rovnovahu mimo seba, viem ze najskor musi clovek zacat od seba a ja som zacala: jem surovu rastlinnu stravu, snazim sa zit ekologicky, jasne ze sa da vzdy vylepsovat ale mne na tomto svete zalezi, chcem tu svojim detom zanechat krasne a nie znicene prostredie. Ludia si planetu len poziciavaju, nemaju pravo ju znicit. Nasi potomkovia ale co by len oni, vestka zver a rastlinstvo maju pravo zit na cistej zdravej planete, ale my ideme inym smerom a najlepsie je ze sa tomu este ludia smeju. ved hahaha a naschval si dnes dam to masko, a co? mne je jedno co kto jete, ja som poukazala na fakty. ja to jednoducho nevidim, prave naopak, jednoducho to vidi ten, co vidi len to svoje masko a zan uz nepozera. Ako vzniklo...
watermelon, vidis to jednoducho. nejedenim masa nastane na planete rovnovaha. a aj keby to bola pravda, musela by si zalarmovat miliony ludi, aby prestali jest maso, par veganov v tomto pripade nic neriesi vzhladom na obrovsky pocet hladujucich vo svete.
hmm PohodaZivot ja zas nesuhlasim, jedla je na svete dost, len sa koncentruje v rukach tych co nan maju... no porodnost je druha vec, myslis keby bolo ludi menej tak by menej hladovalo vsak? hm a co ostatne veci? tyralo by sa menej zvierat? bol by cistejsi vzduch? keby akoze bolo menej tych chudobnych vsak? pricom tusim najviac znecistuju planetu zase raz ti bohati.