Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nikdy uz nezjem mäso!

Príspevok v téme: Nikdy uz nezjem mäso!
Deria

Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.

Deria

Bingham,
ludia boli vzdy manipulovatelni a to cele masy!! Kto plaval proti prudu a nedal sa manipulovat, bol vyvrhel. Nie raz sa po case ukazalo, ze ten vyvrhel mal predsa len pravdu. Cize neviem, kto je tu zmanipulovany. Vies, ono je niekedy dobre precitat si aj nieco ine, nez to, co nam denne serviruju ti, co maju z toho najväcsi osoh a to sa vztahuje na vsetko. Ja si svoj nazor urobim rada sama a neverim vsetkemu, o com sa nepresvedcim. Som vegetariankou uz 20 rokov a citim sa zdravotne tak dobre, ako nikdy predtym. Pravdaze su taki, co vynechaju z jedalnicka mäso a zivia sa iba polotovarmi, cipsami a sladkostami, tak sa nedivim, ze su potom chori.

dada.

bože to video je príšerné !!! je mi zle a do plaču zároven... videla som už veľa videí o týraní a zakaždým sa pýtam : ako toto može niekto robiť..

a v tomto videu sa pýtam ešte, ako títo ludia s takýmto pocitom možu žiť a spávať..ved OK ak zabiť, tak rýchlo a humánne...nie že podrežem napoly hlave krk a nechá umierať možno hodiny !! čo nemaju srdce ?

a ty podo mnou : neporovnávaj ak sa ubližuje človeku a zvieraťu...človek sa vie brániť, kričať a nemučia ho takýmto strašným sposobom !! ako napr v azii malých psíkov zaživa derú z kože na kožuchy..a chudatká potom také odraté hádzali na kopu a tam ešte žili !! ako tí ludia možu kludne spávať !! a chudatká psíkovia videli čo sa robí, aj napriek tomu poslušne išli k nim a čakali na svoj údel...plakala som hodinu potom ako som to videla...

alebo aj v tomto videu, no zabijať kačicu, že jej vykrúca krk na tri krát a chuderka ešte aj potom žije ?? !! alebo palicou trieskať do sliepok ako besný ?? !! otrasné volačo

a ešte týranie psíkov mi príde strašné : minule som videla nejaký zostrih, bolo mi na vracanie a do revu : poliali šteniatko benzínom, zapálili a ono utekalo a kňučalo od bolesti ako horel..a ešte si to natáčali a rehotali sa...

alebo uviazali psíka na lano za krk a pustili z mosta a tam ho honpálali. tak kňučal, že autá sa zastavovali, čo sa deje..alebo sedel psík pri chalanovi, oddane na neho hore pozeral a naraz sa on zahnal a železnou tyčou ho treskol..chudák padol a kňučal strašne..celé to natáčali, rehotali sa a kričali, doraz ho !!! zabila by som ich..debilov sprostých, všetkých...

alebo video ako týraju zvieratá v cirkuse,

pomáham zakladať útulok pre psíkov, preto sa dostávaju ku mne takéto videá...ohavné niečo

je mi zle z ľudí, sme horší ako zvieratá, tie sa nemučia a netýrajú navzájom...

J111

Cize suma sumarum, mam jest viac alebo menej masa, aby zvierata netrpeli? Ked ho nebudem jest ja, tak budem trpiet zase ja.

Deria

Ojej, sa to tu pekne rozbehlo!
Watermelon,
velmi dobre si to vysvetlila, mozno si z toho niekto nieco vezme k srdcu. Pretoze "od zabijania zvierat je iba krok k zabijaniu ludi" (myslim, ze to bol Tolstoj)
Nevadi mi, ak je niekto presvedceny, ze mäso je zdrave. Ved ja som tak tiez bola vychovana, tiez som jedla mäso a myslela si, ze je to nutnost. Ale ak sa niekto zabava na utrpeni zvierat, musi byt zakonite dusevne postihnuty, o tom som presvedcena.
Nikushka
neviem, ci si muz, (alebo zena) ak ano, dopriala by som ti zazit na vlastnej kozi take kastrovanie bez omrtvenia, potom by ti to asi nebolo take smiesne! A nie si ty nahodou jeden z tych vydarenych chovatelov, co este tento barbarsky sposob kastrovania praktizuje?
Milky,
bola by som zvedava, keby nas zacali ovladat inteligentnejsie bytosti, nez sme my a zaobchadzali by s nami presne tak, ako my so zvieratami. Pozor, leo ludske mäso vraj chuti! Garantujem ti, ze by si sa od strachu aj pokakal. A dakujem za pozvanie ale ja pochadzam nahodou z dediny a z rodiny, kde sa bohuzial tiez chovalo a zabijalo, takze to dobre poznam. Esteze je to uz len minulostou! Inac, taky vyrok, ze "vsak to vzdy tak bolo", este nezarucuje, ze je to bolo aj spravne.

bingham

haha...ze je rozdiel zabit rybu ako kozu ???...no ta ryba by s tebou urcite suhlasila...myslim ze kazde zviera sa pred smrtou brani rovnako... ;)

bingham

Mne osobne by nerobilo problem zabit zviera...kvoli jedlu...je to normalne...a prirodzene...tak to funguje aj v prirode...len v dnesnej dobe sa s tym niektori ludia nevedia zmierit...

watermelon...si prikladom toho ako sa jednoducho nechaju ludia zblbnut...(a este si dokonca myslis ako neuveritelne dobre pre seba robis)...