Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nikdy uz nezjem mäso!

Príspevok v téme: Nikdy uz nezjem mäso!
Deria

Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.

lost

No pytal som sa len preto, ze telo mame pozicane, ale tak isto aj svet mame "pozicany" a skor ci neskor (ci chceme alebo nie, podla teorii) aj nas svet bude mat koniec.. Cize mozeme ho sanovat az do sameho konca, prd nam to pomoze..

je to sice divny pohlad na svet, ale vezmi si ze ludstvo versus planeta Zem.

kto myslis ze je jasny favorit?

aj keby pohadzeme vsetky atomky co mame, Zem to zmeni minimalne a len na cas rovnajuci sa zmurknutiu oka (z pohladu zivotnosti Zeme)

pretoze Zem ak otaka schytala napr niekolko asteroidov, dinosaury tiez neboli mierumilovny k Zemi ako takej (to mnozstvo potravy co zjedli a samozrejme inych zvierat atd..)

Cize ak niekto prehlasi, ze ludia nicia svet, podla mna je ho nezmysel.. ludstvo je jedno male hovno, ktore skor ci neskor ale garantovane vyschne a vypari sa natrvalo ... a pravdepodobne pride nieco ine..

(to podla mna plati aj o CO2 atd.. )

a este jeden dolezity fakt - svet , teda Zem ako planeta je extremne dynamicka.. ved tu bola doba ladova.. teraz sa ohanaju s tym, ze "joj, topia sa ladovce, zatopi to ňújork" ..

a ja sa pytam

NO A ČO ?

neexistuje vo vesmire statickost, neexistuje nic stasticke, neviem preco by niekto chcel, aby bolo vsetko staticke a nemenne, jedine tak politici, aby na nas mohli vecne ryzovat (co2, ziarovky, zakaz prikaz, hovnikaz....)

to by som bol zvedavy, co by bolo, keby bolo...

keby nebola 1 svetova vojna, co by bolo v roku 2012? mali by sme auta s airbagom? alebo by sme uz mali po 4. svetovej vojne?

keby ten jaskynny muzicek nevyrobil sip na ulovenie masa (kedze zbierat bobule asi nie je take efektivne, ked je vo vacsej skupine?) alebo proste pre ochranu.. co by bolo v 2012?

tka isto nikto, ale vazne nikto nemoze vediet (ziadny "vedec" ci vestec) ci ktokolvek nemoze vediet, o bude v 3000 ak v 2012 prestaneme jest maso, alebo neprestaneme, alebo prestaneme jest zeleninu.. (to by bolo podla mna horsi pripad, bez zeleniny), ale nechapem nekonecne sanovanie nejakej veci, kedze jej zanik je jasne urceny jej vznikom (co ma zaciatok, zakonite musi mat aj koniec).

I ked ja osobne nezahodim na zem ani obycajnu (recyklovatelnu) servitku.. z principu, ze tam jednoducho nepatri a nechcem spinit Zem ako taku.. Co je mozno opacny extrem k nazoru v "uvode" :)

Deria

bingham,
ved keby sa zvierata neprodukovali, tak by ich samozrejme tolko nebolo! a v prirode sa to aj tak reguluje samo.

Deria

bingham,
my mame v rodine okrem mna este 6 vegetarianov (ale nezacala som s tym ja!) a musim povedat, ze vsetci sa tesia pevnemu zdraviu! z toho dvaja chlapci, ktori maju 15 a 17 rokov, nikdy v zivote nejedli mäso. (ked mali asi 4-5 rokov, babka im tajne podstrcila mäso ale hned to vypluli. proste to nepoznali, tak im nechutilo. ked boli este babätka, detska lekarka vystrihala rodicov, aby z deti nerobili vegetarianov, lebo budu chore, atd.... opak je vsak pravdou, pretoze chlapci su zdravi, vysportovani a velmi vyrovnani. (na rozdiel od ich spoluziakov, ktori boli a su kazdu chvilu chori.) sportu venuju vela casu a maju silny vztah k prirode. maju vela priatelov, teda ziadne problemy kvoli vegetarianstvu. ustipacne reci kamaratov vedeli brat s nadhladom a humorom.
musim dodat, ze rodicia tychto chlapcov vedeli presne, co robia, mali vsetko do bodky o vegetarianstve u deti nastudovane, dlho sa totiz na to dokladne pripravovali. venovali sa im maximalne a dohliadali hlavne na zdravu vyzivu ako aj zdravy styl zivota. tym chcem povedat, ze urobit z dietata vegetariana si moze dovolit iba rodic, ktory ma v tejto oblasti dobre znalosti, pripadne skusenosti.

lost

Ale jasne ze ak by kazdy jedol maso kazdy den, tak by sa trh skrivil natolko, ze by to bolo neunostne, to je prene take iste, ako keby kazdy chcel na obed ceresne.. Nemozeme vyprodukovat dost 1 - suroviny, to by bolo absolutne sialene :)
Preto mame maso, ryby, zeleninu, ovocie a tabletky..

lost

A uz vobec, ale vobec nehovorim o riziku, ze staci 1 krupobitie a mozeme sa so zeleninou a ovocim rozlucit, ale maso prezije.. (mozno bude mat modriny, ale prezije)..

Uz len vramci prostej diverzifikacie je maso (a ryby, bezpecne pod vodou) velmi dolezite, podla mna..

lost

Inac tiez sa mi nepaci teoria, ze bez masa by bol svet krajsi :)
Ved zvierata produkuju hnoj, ci nie ?
napr, jedno co mi napada :D

bingham

Deria...este nieco....ty si pisala ze ak by sa nejedlo maso....tak by viac- menej nebol hlad...a teraz si predstav...ze by vsetci ludia prestali jest maso...co s tymi zvieratami...ved by ich bolo strasne vela...plus by sa este mnozili(to znamena ze by bola aj vacsia spotreba ich stravy)...takze nebola by to zrovna velka vyhra...a plus este xxx dalsich veci...co by to negativne ovplyvnilo.....