Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nikdy uz nezjem mäso!

Príspevok v téme: Nikdy uz nezjem mäso!
Deria

Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.

m25

nie, ajjjaaa:D , nebolo to priamo na teba :)
a vidíš, čudujem sa ti, že napriek tomu, s kým sa denne stretávaš, stále máš rada ludí .. zaujímavé :DD

ajajja

m25, ak narážaš na mňa, tak nikde som nepísala o žraní všetkého :) Jasné, že aj my sme mali granule, ktoré oňuchal a nechal tak. Ale tie čo chutia, neodmietne. Ale to nie je podstatné, každý je iný, aj tak je to mimo témy :)
Inak, tiež mám pocit, že tu niektorí prikladajú väčšiu dôležitosť zvieratám ako ľuďom. Jednoducho v prírode je to tak. Aj naši prapraprapredkovia sa predsa živili mäsom iných zvierat.
V mojej práci denne prichádzam do styku s vrahmi, úchylmi a ich " výsledkami ", nejaké kuratá v odchove ma fakt popri týchto zverstvách nezaujímajú ( a to mäsu neholdujem, možno tak 1-2x do týždňa ).
Presne, TV správy do nás chrlia len samé vraždy, kolom dokola x správ ... ľudia to už ani nevnímajú. V živote je 1000 dôležitejších veci, ktoré by sme mali riešiť a nie to, že chúďatká zvieratá a my hajzli ľudia čo ich jeme ... :(

Slobodna

áno Maros 75 ale niektoré deti áno, spôsobujú im bolesť a robí im to ešte aj radosť, pretože ich rodičia nenaučili úctu ku každej živej bytosti a to, že každá živá bytosť cíti rovnakú bolesť. Zvieratá majú pud sebazáchovy. Tebe keď niekto ubližuje čo urobíš? Budeš sa brániť. Nevieš o čom to je, pozeráš sa na to len z pohľadu pozorovateľa a nepoznáš ostatné okolnosti, na základe len toho čo si videl a počul si utváraš názor? Čo ak presne tie isté deti už tomu psovi raz ublížili? To ty nevieš...

lost

PohodaZivot

wiki.answers.com

Minimalne zlato (a myslim ze aj platina a ine) pochadza z explozie supernov..

To nie su moje teorie, to si mozes precitat vo vedeckych studiach ;)

A k tomu by malo patrit aj samotne zelezo..

Zaujmalo by ma odkial mas, ze t nie je pravda :P

Jefitto, ver mi, ze ak by ti niekto daval na tanier len surovu kzu z ryby, jedl by si to tak dlho, kym by si z toho nezsalel a nasledne by si zacal jest samotny tanier..
pes je na tom rovnako, ja ked mu dam spinave granule alebo aj maso(!) z Tesca (a inych), tak to jednoducho nezje a hladuje aj dva dni..
A nemyslim si, ze by si ludia uvedomovali co jedia, potom by nekupovali prave to maso z Tesca :D

A raz sm sa pytal jedneho Inda z Indie a on mi povedal ze tam osipane (prasa) nejedia, lebo "veria" ze je to "spinave" zveira.. Neviem ci to plati pre celu Indiu globalne, alebo len pre jeho osadu, ale zaujimavy nazor..
Poznam cloveka, co chova zajaca pre radost a pochopitelne ziadneho zajaca nezje :)

Jefitto, podla mna je absolutne zle, ak by to malo byt tak, ze zvierata su pre radost.. A preto s nimi mozeme robit hocico.. Nad tym som uz dlho uvazoval, ale vyslo mi len toto:

1. Boh existuje a je mu uplne jedno, co robime zvieratam, pretoze ich CNS je falosna (presne ako si pisal, len zdrojovy kod vidia a reaguju ako program), a psraivl to naschval, aby netrpeli, kedze podla Boha dusu (a vecny zivot) maju len ludia.

2. Boh neexistuje a ludia su len zvieraci druh, tak isto ako krava, len dominantnejsie.

3. Boh existuje v takej forme, nazvem to napr Gaia hypotezou, tj. on sam je vsetko zive, atd..

4. Je to uplne jedno co je a co nie je, ale pride mi to extremne nahovno, ak maju zvierata CNS a su "nic" - ver mi, ze by som bol prvy, co sa zasmeje najhlasnejsie, ak nas navstivi nejaky mimozenstan a povie prene toto iste, extremne ma zaujima, podla akeho prava ci tezy im vysvetlis, ze ty si zivocich s CNS a nemozu s tebou robit len tak hocico.. Toto mi vysvetli ;)

A uprimne, ja mam psa, nieco cez 1 rok a ten pes ma naucil celkom dost.. A uprimnejsie, ak by som mal na vyber, ci mam postrcit z utesu svojho psa (alebo akehokolvek), alebo nejakeho cloveka, tak moja volba je nad hypernovu jasna a vies preco?
Napis mi kolko psov oklamalo, okradlo alebo zabilo ludi pre potesenie, alebo zisk..

m25

ani mať nechcem, ale dík za radu :D
a aj keby som nááhodou mala, teba je do toho velké h**no! :DD

a zas si tu niekto vnucuje svoj názor ... a ked s ním niekto nesúhlasí, nadáva na neho..
to je ale inteligencia :D a potom sa čudujme, že prečo majú niektorí radšej zvieratá, ako ludí ....
:D