Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nikdy uz nezjem mäso!

Príspevok v téme: Nikdy uz nezjem mäso!
Deria

Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.

geekygirl7

Vsak bio neznamena, ze to nemoze byt zivocisneho povodu: mas bio mlieko, maslo, maso...
Ale dnes sa margariny pokial viem robia z rastlinnych olejov.

Joo

Deria
akurat dnes som obzerala v jednom obchode biopotraviny ... ochutnala som jeden "bio" produkt na ktorom v kolonke zlozenie, bolo napisane (neviem aky) margarin ....... zeby biomargarin ????
vazne som sa cudovala co to je ... ved margarin obsahuje loj .... ci sa mylim ?
inac som si toto tu precitala .... zaujimave citanie a tolko protichodnych informacii ,ze uz ani neviem co je zdrave .... asi sa vratim ku korenom povodneho stravovania ,alebo podlahnem tlaku financnych konzorcii ,ale v podstate moc pekne pisete

bingham

Deria...to co jedli ludia...zalezalo najma od prostredia v ktorom zili...

zaujimave je..ze aj rozne kmene ktore ziju v pralese...vyhladavaju hmyz a larvy na doplnenie bielkovin...

deria...(keby si sa vratila spat v case)...tak si uvedomis ze byt vegetarianom by vobec nebolo take jednoduche...najma v nasich zemepisnych sirkach...uvedom si ze vegetarian/vegan ma pestru stravu co sa tyka ovocia a zeleniny....lenze v minulosti to tak vobec nebolo...o bananoch...mangu...ananasoch...avokade a inych plodoch(ktore ti dodavaju vitaminy) sa ti mohlo len snivat...pretoze to sem vsetko dovazaju....

a preto ludia museli jednak lovit...a tiez zacali chovat dobytok...ktory im poskytol nie len maso...ale aj mlieko... vajcia...ktore dodavali tolko potrebne zivocisne bielkoviny...(a aj tuk)...pretoze vela ludi zabuda ake to bolo zit v zime...kedy zelenina bola viac/menej nedostupna a o ovoci ani nehovorim (narozdiel od sucasnej doby...tu staci zbehnut do bio ochodu...a zelenina/ovocie je doma)...

Deria takto zili nasi predkovia... a ver mi ze vegetarianstvo...tam nemalo miesto...a nie preto ze by nebolo zdrave...ale pre nedostatok ovocia/zeleniny...bol to luxus...ktory si ludia nemohli dovolit...preto mi to pride zvlastne...ked vegetarian tvrdi...ze je to navrat k "prirodzenemu" sposobu obzivy...(rozhodne nie tu u nas)

Deria

su rozne veg. burgery ale mne nechuti kazdy, napr. tento chuti vynikajuco: cibula, sojove bielkoviny (12%)bielkoviny z obylia(11%), obylninova muka, ryzova kasa, kvasnice, bielkoviny z vajec, rastlinny olej, celer,drozdie, mrkvovy extrakt,koreniny, cesnak.

bingham

watermelon...pozrel som tu stranku...a som myslel ze je vegetarianska...az potom som zbadal tu reklamu na BSN a Optimum Nutrition... :)

tak napisem ti uprimne...ten jedalnicek je pre cloveka ktory potrebuje schudnut...vela ovocia a zeleniny to je super...(ale mne tam jednoducho chybaju zivocisne bielkoviny - ktore su ovela plnohodnotnejsie) ...avokado...orechy...a strukoviny to nemaju sancu nahradit...

ohladom sojoveho mlieko...bolo tiez vela popisane...osobne uprednostnujem kravske...kozie...ovcie...ktore su podla mna kvalitnejsie

dalej by ma celkom zaujimal ten vegetariansky burger...z coho to je... :)

bingham

watermelon/deria...tak s tou teoriou...ze clovek by mal ulovit zviera holymi rukami moc teda nesuhlasim...pretoze prave preto sa odlišujeme od zvierat...ze mame rozum...uz praclovek vyuzival primitivne nastroje na lov velkych zvierat...a ohen vedeli urobit ludia tiez pomerne velmi davno...a ten vyuzivali...okrem ineho aj na pripravu masovych jedal...

bingham

watermelon...dik za stranku...pozriem to...ale nedavam tomu velku nadej vzhladom na to ze mam dobreho kamarata...ktory je fitnes trenerom...a mal moznost trenovat...vegetariana...sice nejedol nic zivocisne...dokonca ani ryby...ale pravidelne si daval protein...ked neskor zacal stagnovat...tak zacal uzivat oxymetholone...je to AS...a sluzi na zvysenie sily a narastu svalovej hmoty...a ja teda nie som zastancom AS...svoju pecen a ladviny mam dostatocne rad aby som nieco podobne uzival...