Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nikdy uz nezjem mäso!

Príspevok v téme: Nikdy uz nezjem mäso!
Deria

Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.

bingham

watermelon...urcite by som to nevysmial...aj ten clanok ktory si mi tam dala...som precital...tak ked budes mat cas...pohladaj ho...ja si to rad pozriem

a k tym esencialnym aminokyselinam...tie si clovek nedokaze sam vytvorit...nachadzaju sa v zivocisnej aj v rastlinnej strave...len rozdiel je v tom ze v zivocisnej je ich dostatok(a vsetky)...a v rastlinnej ich je velmi malo...(alebo ziadne)

preto by ma tiez zaujimalo...ako to kombinujete...kedze tieto aminokyseliny su pre zdravie cloveka velmi dolezite...

watermelon

joj a este jedna dolezita vec viedla by som deti uz od malicka k vazeniu si prirody, inych tvorov, vsetkeho ... lebo ludia si nic nevazia beru vsetko ako samozrejmost a to je strasne.
urobila by som vsetko pre ozivenie planety, zakazala by som chemicke hnojiva, vratila by som sa k starym sposobom pestovania... vsetko by po case bolo bio - neviem presne ako to funguje ale citala som o tom v knihe od JOhna robbinsa - inac deria necitaj ju - je tam presne opisovane utrpenie zvierat...
je toho skratka vela

watermelon

bingham chcela som ti dat jednu stranku ale neviem ju najst a nemam cas hladat to hlavne ked to povazujem za zbytocne, ty sa z toho urcite vysmejes alebo nebudes verit alebo to je jedno - malo to byt vlakno zo stranky 30bananasaday.com kde vsetci su vitariani alebo sa o to snazia a mnohi cvicia a behaju a maju pekne svaly, myslim... su len na surovej rastlinnej strave. ale vazne neviem sa k nemu dopatrat. Viem o nom lebo vdaka tomuto foru som sa dostala k surovej strave ako ju teraz jem, velmi mi pomohla ujasnit si veci. Ludia su tam vsetci proti tyraniu zvierat a ich jedeniu.

joo - bio soja nemoze byt modifikovana. inu ako bio by som urcite nejedla. taka bude urcite modifikovana.

Ludia co pozerate na zeleninu a ovocie ako plne chemikalii, a preto ich nejete, sa spamatajte trochu. Co myslite obilie co jete, chleby cestoviny vlocky nie su plne chemikalii?? obilim su krmene dobytky, vsetko je plne chemikalii...dnes. navyse dobytok byva castokrat chory vcase zakalacky maju zvery rozne choroby a nemyslite si ze nepojdu na jedlo, to by boli ake straty. niekde som citala ze v USA (udaje z Europy nie su, lebo predsa len sa tu nedeju tak ocividne hrozy pri chove dobytka) maju zvery casto zapal pluc vcase zakalacky a sup na tanier...

no Lumik ty si to bol co si sa pytal ako by sme to zariadili keby sme vladli alebo mali tu moc? Ak nie tak pre toho cloveka: V prvom rade by som odmystifikovala cely bielkovinovy myt - to ake su dolezite. IBa pre deti v obdobi rastu. Choroba z nedostatku bielkovin neexistuje. Odmystifikovala by som cely myt dolezitosti mliecnych vyrobkov - vraj kvoli vapniku. Blbost, dovody nejdem uvadzat, kto ich pozna vie o com hovorim, kto nie aj tak neuveri lebo vyrastal cely zivot v tom ake je mlieko a syry dolezite kvoli vapniku.
Detto maso a tie vzacne latky bez ktorych sa nezaobideme. Ktore su to??? tie esencialne mastne kyseliny? ale chodte, kto sa zaujima o rastlinnu stravu vie ako ich nahradit co jest a ci vobec ich treba nahradzat.
Na svete zomieraju vkuse xy ludi vsezravcov - to je v poriadku, avsak ak zomrie vitarian ci vegan tak ups to bolo zlou stravou - vsak to je tragikomicke...
skratka by som neucila na skolach blbosti, studenti mediciny by si museli prejst predmetmi ako zdrava vyziva a jej vplyv na zdravie...
Zakazala by som pouzivanie latok v potravinach a kozmetike ktore su rakovinotvorne...
odstranila by som celu bielu mafiu, farmaceuticky priemysel,
ludi by som viedla v prvom rade k tomu aby sa rozumeli zdravej strave, a zili tak ze su sami zodpovedni za svoje zdravie -
zdravotne poistenie by nebolo povinne, kto nechodi k lekarom nech neplati, preco mam platit na niekoho kto sa vkuse preziera - vid na tomto fore temy o chudnuti, kto pije fajci ...
atd atd atd,
koncim v tejto teme, je to strata casu, toto hadanie nema vyznam, nikto nikoho nepresvedci, kto chce jest maso ho bude jest i nadalej, kto zatvara pred tyranim zvierat oci alebo sa z neho vysmieva bude to robit i nadalej.
bru noc

Deria

Cooooopreboha!!!!???? to s tou kravickou som nevidela a ani nechcem vidiet, netrufala som si na to kliknut, lebo som tusila, ze tam bude zase nieco hrozne a uz som toho videla dost. Este par takych veci uvidim a naozaj zanevriem na cele ludstvo. No ved, ked sa to tak vezme... preco by mne malo byt vlastne niekoho luto, ci sa on trapi, ked mu je u prdele, ake utrpenie musia zvierata ludskou zasluhou podstupit. ..... tak povedzte, coho je schopny clovek!!!??? N Do akych extremnosti zachadza, kto mu dal na to pravo?....a potom, ked mi niekto napise "a tych ludi, co trpia tam a tam a tie deti, to a to, neni ti ich luto, lutujes len zvierata?" ....a podobne dristy. Ale ved kto to cele zlo robi? Zase len CLOVEK! Uff, uz mam zas dost, v takych momentoch nenavidim vsetkych ludi na svete!!! (Prepacte, nezvladam to.)

Joo

Deria
sojaoleje ?? ......ale ved soja je tiez geneticky upravovana strukovina .... a nie je pestovana na SK - dovazana
ale mas pravdu ..... dnes nieco pestovat ci chovat je pre mnoho ludi stratove ci nerentabilne
piste ,piste rada si tu zajtra nieco nove precitam

to 20:20 pre binghama
dobru

Lumik

Maros75: keby tie zvierata v tych chovoch mali aspon nejaku sancu, aspon ako tie vo volnej prirode a aj trochu slobody pocas zivota. Samotny sposob zabitia v prirode moze byt niekedy aj horsi ako na bitunku ale tak ludia ak zrovna nehladuju by sa mohli aspon snazit podporovat riesenia ktore nejsu take drasticke. Nie ako v tom videu, ze kravu nazenu do stroja ktrory ju pomaly naraz podreze a obari a potom ju tam nechaju na betone vychutnat si posledne minuty.

Joo

no to ano ,ale si zober ,ze budem jest pestru stravu ,ktoru si zaobstaram v supermarkete ,obchode ...(banany ,ananas ,mrkva ......a tak dal ) teda potravinu (a to je jedno, ci je to maso -dlho sa skladuje,zelenina ,ovocie) ktora je dopravena kamionom ,lietadlom ....... a ktora je zberana nedozreta ,transportom poskodena a jej nutricna hodnota klesa
teda darmo bede moja strava pozostavat z pestrosti ,ked jej kvalitu ovplyvnuje cerstvost .......... tak potom hupsla do pola sadit ,okopavat ,rylovat
:-)

Deria

ja tu mam napisane rastlinny olej (sojaolej)
vsak to, celkom vsetko sa neda ustrazit, (aspon mne nie)uz som toho tolko precitala, aj tak som polovicu zabudla:D
vegetarianskych chutnych jedal je malo, preto si varime prevazne sami. ale ked pridem na slovensko, urcite sa zasobim pohankovymi kroketami, su uzasne a cesnacka salam tiez, to zas nemci nemaju.:)
joo. to by bola parada, key sme si mohli dorabat. ja pochadzam z dediny, mali sme velky pozemok, kde bolo vsetko, od ovoc. stromov cez zemiaky, zeleninu, atd. a bola to veru robota, ktora mi isla dost na nervy. co by som dnes za to dala......to malo vsetko pravu chut ale to, co sa teraz predava, sama voda, ziadna chut, nic. snazim sa kupovat bio a ci je prave, poznas aj na chuti. mam tu zahradku ale malo slnka, samy strom, takze sa mi moc so zeleninou nedari.

joo

.....ale to je jasne ,ze to moze byt i zivocisneho povodu .... skor som myslela ,ze to je umelina (umele tuky) teda ten proces stuzovania je vyvinuty za pomoci hydrogenizacie ...... (emulgifikacia a ja neviem co este) vsak to obsahuje i kyselinu elaidova a ta je moc skodliva i v malom mnozstve .......preco to oznacuju ,ako bio ...... to je tolko informacii ,ze ja som uplne magor/ka ...... co mam teda papat ..... asi zacnem obrabat podu a pestovat fazulu a ...........