Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.
Nikdy uz nezjem mäso!
Lost...neser ma !!! :)...ja nezastavam tento biznis....len som ti chcel poukazat ako to funguje...uz nizsie som pisal ze ovela lepsie maso je od samotneho farmara...
Lost...ved samozrejme ze by nestihali...oproti tym...co sa neriadia..."ziadnymi pravidlami"...ale to som ti pisal v predchadzajucom prispevku...hadam nechces porovnavat....vynos za rok...farmy s volnym vybehom...a velkou spolocnostou :)
bingham
ak by kazdy rozmyslal ako ty, svet by uz neexistoval, to mi mozes verit..
samozrejme take opatrenia by boli plosne a celosvetove, nie ze 1 ano druhy nie..
ale je to o trhu ako spises - ak su ludia dostatocne blbi, ze kupuju kura co si odzije zivot v 1 kybli od nejakej farby ktorou natreli halu, tak jasne ze sa takemu (kvazi)podnikatelovi bude darit..
lenze si vezmi, do akych SRACIEK nas dostane taketo uvazovanie, ojeb suseda, ved co :) raz ojebe teba niekto - napr ti do masa da nejake ATB, ktore v kombinacii s vitaminom ta proste zabije, alebo zrujnuje na sracky,
potom sa mi ozvi ;)
hviezda01:...ale skus si predstavit,ze by ozaj nikto nejedol maso...svet zvierat by bol na co???...
Aha...takze zvierata su tu len na jedenie..., takze tvoj pohlad na svet zvierat sa obmedzuje len na tvoje brucho
lost...nechapem co pises... priklad ved mne ako "predajcovi masa" ide o co najvacsi zisk...a kedze je velky dopyt napr...po kuracom....tak preco by som mal zvysovat naklady na lepsi chov...ked ich mozem mat natlacene vedla seba...a tak isto je to aj s rastom...budem im pichat rastove hormony...aby som to urychlil...a zivot zvierat mi bude uplne ukradnuty...chapes...(a ludia to budu aj tak kupovat)
alebo...budem poctivy...zabezpecim kvalitny chov...nebudem im davat ziadne AB...ale zisk mi bude klesat...narozdiel od toho...co mu kurcata idu na beziacom pase(a to doslova)
preco by take nieco robili ???...pre mensi zisk...ale lepsi pocit ???? hahaha :)
maruska...ja som ta pochopila..:-))..si rozumna vegetarianka..:-))
no ved tak som to myslela aj ja...
maruska,nikto sa nechce hadat,ale tiez si myslim,ze je to kazdeho vec co zje..ked nechce jest maso,tak prosim,nech to neje,ale nech z nas,co jeme maso nerobi zlocincov
ludia, co sa tu hadate? ved kazdy nech je to, co chce, ci uz v tom maso bude alebo nie...ja napr maso nejem ale zato tu nebudem nikoho presviedcat, nech ho neje ani on alebo co...sto ludi sto chuti