Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.
Nikdy uz nezjem mäso!
Och čo si ten smartfon nevymysli ..... Miesto všedných malo byť varenych
Bingham nejem strukoviny. Mozno raz dvakrat do roka, hm. Ja jem surové ovocie zeleninu semená a orechy a robím si zelené šťavy. Sem tam zjem niečo Varené ale v poslednej dobe mi býva z všedných jedál zle. Teraz je sezóna tých najchutnejsich máng tu kde žijem tak som v 7 nebi.
watermelon...ale ved dobre...ja viem ze su...(ale velmi malo)...o banane mi nemusis pisat...zjem 4 denne...(hlavne kvoli sacharidom)(ale aby som dal do seba 190g bielkovin...by som musel teda zjest niekolko velkych prepraviek ovocia...a to je asi dost nerealne :D...aj ked mi ovocie velmi chuti )
watermelon...este by ma zaujimalo ako ty pripravujes tie strukoviny...dik
bingham ty ma uz stves, tak ti este nieco napisem a pre vsetkych co si myslia ze v ovoci nie su esencialne amk - su veruze!!! v bananoch, datlach, dalej ked skombinujes marhulu a avokado atd. kto vie po anglicky tu ma v tomto vlakne odkazy na to aby si to overil www.30bananasaday.com
pisu tam dokonca ze Colin Campbell dokazal v China Study ze jest komletne amk vo velkych mnozstvach je rakovinotvorne.
nie nadarmo sa hovori ze banan je dokonale ovocie - i ked iny ako bio by som rozhodne nezjedla. len vo velkej nudzi.
Bringham, aminokyseliny z obilnín a zo strukovín sa dopĺňajú tak, že spolu obsahujú všetky esenciálne amk. To je známe už vyše 50 rokov.
Strukoviny nafukujú ľudí, ktorí majú zahlienený tráviaci trakt a vznikajú im tam navyše kvasné procesy. Tomu zabrániš tak, že nebudeš jesť zahlieňujúce potraviny ani jednoduché cukry, ktoré sú podmienkou činnosti hnilobných baktérií. Strukoviny treba kvalitne uvariť tak, že sa vopred namáčajú, voda sa zleje a varia sa domäkka tak, že sa počas varu prilieva studená voda. Nakoniec sa obohacujú minerálmi pridaním zeleniny a mierne osolia, okyselia.
Deria...pan bukovsky mal urcite iny trening ako ja (aj ked uznavam ze plavanie je narocne) neporovnaval by som to...pretoze sa to neda...
vzhladom na to ze ako plavec(co uz muselo byt tiez dobre davno)...mal okolo 70/75kg....alebo este menej...a ja som sa narozdiel od neho snazil budovat svalovu homotu...co sa bez bielkovin neda...to je hadam jasne kazdemu
geekygirl7...no to ze prilis vela vlakniny skodi...by si mohla vediet :)
aky nezmysel ??? chces porovnavat kvalitu zivocisnych bielkovin s rastlinnymi ???...ved to sa ani neda...(nechcem to tu znova rozoberat ale...clovek potrebuje 8 esencialnych aminokyselin...ktore si nevie sam vytvorit)...zivocisne bielkoviny obsahuju vsetky...rastlinne iba niektore(alebo ziadne)...v tom zmysle som myslel tu kvalitu
dalej...fazula...sosovica su zdrave strukoviny...ale tiez sa neodporucaju jest stale...(ked niekoho nenafukuje ???...)skoro kazdy druhy clovek po zjedeni fazule pocituje nafukovanie a plynnatost)...neviem si predstavit ze by to malo byt moje kazdodenne jedlo...
a ved to ovocie a zeleninu som spominal...ale co sa tyka ovocia...(tak to nema skoro ziadne bielkoviny...a vyzivova hodnota je minimalna...az na rychle sacharidy...)
a nemyslim si ze ja mam prilis vysoky prijem bielkovin...(ovs si davam tiez pravidelne)...ale dolezitejsi je tu pitny rezim...ktory mam tiez v pohode...teraz okolo 6l...takze u mna vsetko v pohode :)
polakovicova firma sa vola "Lunch no meat"
bingham, ved som ti pisala o bukovskom, jemu tie bielkoviny nechybali a urcite sportoval viac, nez ty.
Deria...ale my dvaja sa nemozme porovnavat(predpokladam ze som o dost mladsi)...ty si zena...mas ovela nizsiu vahu... inu konstrukciu tela a samozrejme menej svalov...plus nemas taku fyzicku aktivitu ako ja... tak je jasne ze ty nepotrebujes tolko bielkovin... :)
a nie polakovica nepoznam...mozem pozriet...(chut je samozrejme dolezita)...ale momentalne ma zaujimaju vyzivove hodnoty jednotivych jedal :)