Pes v byte - je to horror?

Príspevok v téme: Pes v byte - je to horror?
mimi321

sestra si kupuje psa - fenku vlčiaka. o tri týždne má ísť pre ňu a ja už teraz prežívam horrory. nikdy sme nemali doma psa. bývame v byte, dosť malom. neviem, čo ju to napadlo a prečo jej to naši dovolili. asi v slabej chvíli. teraz majú už aj rodičia trocha obavy, ale nechcú jej pokaziť radosť. sestra má 17 rokov a sľubuje hory - doly, ako sa bude o fenku svedomito starať a ako ju vycvičí. veľmi sa na to nespolieham. nikdy som nechcela mať psa v byte. pokladám to za nehygienické a za týranie psa aj ľudí. ešte tak malého izbového, to by som bola ochotná akceptovať, ale nie vlčiaka. ten patrí na dvor a nie do bytu.
veľmi vás prosím, ktorí máte takého veľkého psa, napíšte mi, ako sa mám na to pripraviť a čo mám vlastne očakávať. mám taký strach, že by som sa najradšej odsťahovala. vďaka za vaše rady!

bingham

Hehe...ja si myslim ze niektori ste nepochopili ze sa nejedna ani o psa...ale tak v pohode... :D

papricka...no ked niekto cely zivot pracuje ako kynolog...a ma velke priestranstvo...tak si moze dovolit chovat ceskoslovenskeho vlciaka... :)

wreck

papricka29, este sa to moze upravit, si myslim. dospely psik vydrzi bez problemov celu noc. rozhodne nie je dobre ten interval umelo predlzovat, ale ist posledny krat o 22:00 a potom rano o 7:00 nemoze byt problem. daj tomu este nejake 3 mesiac, a ak by to neustupovalo, moze to signalizovat problem s oblickami, takze by ho mal pozriet vet.

Lumik

myslim, ze vlciak je dost prisposobivy a lahko sa uci, takze ked si ho naucite tak to bude v pohode aj v byte ( aj ked mohla si sestra zobrat nieco mensie ). A na druhej strane ked si zamane, ze sa chce dostat von tak vam za par hodin rozobere aj vchodove dvere.

papricka29

niee nerobim ... vazne ten pes musi citit ze ho maju radi ... a aj si myslim ze to mozu zvladnut ked budu mat odbornu pomoc .... za tym prvym si stojim na 100% prezili sme si nieco a za tym druhym, az tak pevne nie,ale myslim ze sa to da

wreck

mimi321, ojooooj, to nie, zlata moja! ceskoslovenskeho vlciaka, tzv. CV-cko, do neskusenych ruk a do bytu V NIJAKOM PRIPADE!
ja som myslel ze myslis nemeckeho ovciaka, ktoremu sa nespravne hovori vlciak, ale ak ide o cv-cko... respekt a ruky prec! myslim to uplne vazne. daj rec s rodicmi, najdi si cez net nejakeho skuseneho chovatela a v ziadnom pripade s tym nesuhlaste!!!

och! :(

mimi321

ona dala adresu dedka a ten býva v dome, ale v inom meste. a pes stojí 700 eur. to je snáď dosť, nie? dáva si to zo svojich úspor.

papricka29

mimi hlavne klud a jasne ze sa to da zvladnut, na to so cviciska pre takychto psikov prip. pomoc od cvicitelov sukromna, pes musi citit ze k vam patri inak ked vas nebude mat rad (ked budes citit ze ani ty jeho) moze robit naprieky :) velakrat sa spravaju ako male deti :)

bingham

Ceskoslovenskeho vlciaka nezvladnete...a myslim ze tvoja sestra si robi srandu...lebo za 1.je to dost drahy pes...a za 2.chovatel by si overil kam ten pes pojde...takze tak :)