sestra si kupuje psa - fenku vlčiaka. o tri týždne má ísť pre ňu a ja už teraz prežívam horrory. nikdy sme nemali doma psa. bývame v byte, dosť malom. neviem, čo ju to napadlo a prečo jej to naši dovolili. asi v slabej chvíli. teraz majú už aj rodičia trocha obavy, ale nechcú jej pokaziť radosť. sestra má 17 rokov a sľubuje hory - doly, ako sa bude o fenku svedomito starať a ako ju vycvičí. veľmi sa na to nespolieham. nikdy som nechcela mať psa v byte. pokladám to za nehygienické a za týranie psa aj ľudí. ešte tak malého izbového, to by som bola ochotná akceptovať, ale nie vlčiaka. ten patrí na dvor a nie do bytu.
veľmi vás prosím, ktorí máte takého veľkého psa, napíšte mi, ako sa mám na to pripraviť a čo mám vlastne očakávať. mám taký strach, že by som sa najradšej odsťahovala. vďaka za vaše rady!
Pes v byte - je to horror?
lebo že taký sa jej páči. vraj keď pes, tak PES!
tak to ti garantujem ze bude behat po celom byte :D
ver mi...vlciak to nebude...to by vam chovatel nepredal do bytu :)...bude NO...
v obývačke máme koberec, inde parkety. ale snáď si sestra nemyslí, že bude pes behať po celom byte?!
aký rozdiel je medzi nemeckým ovčiakom a vlčiakom? ja som tú fenu ešte nevidela, sestra si všetko vybavuje sama a aj s rodičmi pôjde pre ňu ona. taknetuším, ale ona hovorí, že je to vlčiak.
Tak si zvykni. Alebo zacni aj ty po byte behat v topankach a s neutretou ritou :)
No...tak hned sa priprav na to ze ti znici polovicu nabytku(staci ze sa jej chvilku nebudes venovat a uz bude nieco kusat)...a samozrejme budes mat v byte min...prve tri mesiace nasrate...
inak...ak mate maly byt...tak je to uplna sprostost...mat takeho psa(inak predpokladam ze myslis nemeckeho ovciaka lebo to je rozdiel)...a hlavne povedz sestre ze s nou bude musiet chodit velmi ale velmi casto von...plus sa jej venovat...min 9 rokov :)
vela stastia...
ja svojho umyvam, ale len ked bol mensi boli problemy ze mu to tam ostalo vysiet aleboo ze mu ostala spinava ritka,teraz ju mava cistu (Zalezi od kvality hovienka) ...inac ...to je na nic, ja som si ho preto zadovazila ked som vedela ze budem mat cas - tzn. pred letom, aby sa naucil ze doma sa nespini, a podobne, len to steniatko udrzi moc tak 2 maximalne 4 hodiny, inak to pusti ci chces alebo nie ...ja chodim na vysku a mavam vacsinou hodinku cez obed cas tak si odbehnem vyvencit...
áno, je to neľudské, ale ani ja nemám kam ísť ani sestra.