Kedze moja tema v zenskej teme sa uz zvrhava a ako hovori Lost,je out off topic,zalozila som nam novu temu,aby sme nespamovali temu suvisiacu so zdravim:-)Sup sem!
Pre tych, bez ktorych si uz neviem predstavit ani jeden den
Laurina, zviera astmu zhorsit moze, ale vlastne len v pripade, ze presne na take zviera je dieta alergicke.
Zas keby sa dieta tyzden dusilo, tak ho pediater asi nenecha doma, ale supne ho pre istotu do nemocnice.
Alergia na chlad existuje, to je pravda. Pri kontakte priedusiek s ladovym vzduchom, ako je teraz, sa tieto prudko stiahnu a moze nastat tazky stav.
Taketo deti treba velmi postupne a opatrne otuzovat, samozrejme nie v case najtazsich stavov.
Kolegynin syn ma astmu...
Dva tyzdne s nim bola OCR vraj je na tom zle...OK...teraz bola dva dni v praci a opat s nim je na OCR lebo aj kortikoidy mu nezaberaju
Ked som sa jej spytala na liecenie povedala mi ze Astma na chlad(?) je na to rezistentna...
Ma 8...
Moj zmysel mi hovori,ze tam nieco nehra
Nezda sa mi to cele
Ak aj napriek tomuto pretrvava zuzenie dych. ciest a zachvaty, namiesto cisteho kortikoidu sa podava inhalacne kombinacia kortikoidu a dlhodobo posobiaceho bronchodilatatora.
Laurina, ake stare dieta, aky stupen astmy...
U deti sa lieci astma velmi dobre a casto z nej uplne "vyrastu". Na liecenia vacsinou posielaju deti s tazsou astmou najma v case sezony ich alergenov.
Standardna liecba su antileukotrieny v tabletovej forme-konkretne montelukast, ktory mnohym detom tak zaberie, ze nepotrebuju inu liecbu. Ak predsa len ostavaju problemy, pridava sa nizka davka inhalacnych kortikoidov a ulavova liecba bronchodilatatorom (najcastejsie Ventolin).
caf