Mám 20 rokov a 1 a 1/2 ročný vzťah. Som prváčka na výške a môj priateľ je štvrták na strednej, čiže sa rozhoduje kam na výšku. Bohužiaľ už dlhšie plánuje zahraničie. Stále som si myslela, že to nemyslí úplne vážne. NIE dnes si dal 4 prihlášky. a to pekne ďaleko až do Škótska. Neviem sa z toho spamätať stále myslím na to, že odíde a nehá ma tu samú. Ako sa mám zachovať? mám ho v tom podporovať?Prehovárať by som ho asi nemala, lebo je to jeho život. Asi aj tak nič nepomôže.. Neuvedomuje si aké je to ísť do zahraničia úplne sám, nejde tam nik z jeho kamarátov.. Som strašne nahnevaná prečo práve on takto vymýšľa. Mohli sme byť na univerzitách v jednom meste. Mama mi na to hovorí že je to odo mňa sebecké že on si môže robiť čo chce. Ale prečo sme potom SPOLU? Keby som vedela, že idem do vzťahu ktorý nemá budúcnosť. Niesom za také vzťahy.Čo by ste robili vy? Pokračovali vo vzťahu na takú diaľku (2x za rok by sme sa videli) alebo to ukončili.
Poznámka: ešte ho neprijali! Nič nieje isté. Ale učí sa od začiatku septembra, čítala som všade, že tie príjimačky niesú ťažké, vraj je to len angličtina, takže, asi je to reálne, že sa dostane!!
Priateľ chce odísť do zahraničia
moj priatel tiez odisiel do zahranicia a mna tu "nechal" , ale neodhovarala som ho, lebo by to bolo pre neho este horsie. za pol roka idem za nim natrvalo aj ja. od kedy odisiel si len setrim peniaze nato, aby som za nim mohla ist aspon na tyzden. a potom ked bude moc on, pride sem.
sme kazdy jeden den v kontakte, je nam smutno, ale obaja vieme, ze je to tak lepsie, proste netreba byt taky sebecky a detsky, alebo treba uz trochu nato pozerat do buducnosti.
je vsak blbe ze on nic nespomenul o tom ako to medzi vami bude.. skus sa ho nato sama opytat
nech okamzite ide, vie co chce, mudry chalan !!!
Som zistila, že som strašne na nom naviazaná. Som introvertná povaha. Spoločnosť, a to že som na internáte ma nenapĺňa, každý týždeň som sa tešila ako prídem domov a budem s ním.Môj priateľ tiež nieje bohvieako spoločenský, vystačili sme si samy dvaja, vždy nám bolo dobre.Tak som si myslela že to možno aj má niakú budúcnosť, že sa k sebe hodíme. Ale ťažko sa mi toho sna vzdáva, neviem čo idem robiť.
Podla mna vztah na dialku nema buducnost. Hlavne keby ste sa mali vidiet dva krat za rok. Ci uz on alebo ty obaja budete mat uz svoj vlastny zivot... z rozpravania znamych viem, ze potom to uz je tazko zosuladit... rozhodnutie je len na vas.
Drzim palce!
no ja som mala možnosť študovať v zahraničí a môžem povedať, že naša úroveň škôl a úroveň škôl v zahraničí sa nedá porovnať. Nič v zlom, ty máš 20, frajer, keďže končí strednú asi menej, ja sa nedivím, že rieši školu a nie vzťah v takom rozsahu ako možno ty..
To by som ani neuvažovala o rovnakej škole. Stačilo by keby si vybral Česko, alebo Slovensko, trebárs aj v Brne, Prahe. Tiež sú to veľmi dobré školy. Taká diaľka mi nevadí. Ale toto je moc. A tá škola v zahraničí nieje jeho celoživotný sen. Jeho starší brat študuje v Anglicku, povedal mu aké je v zahraničí štúdium ľahké, že sa prechádza na Ačkach ako nič. Ja mám na výške problémy, učenia až nad hlavu, tak si jednoducho povedal, že sa vyhne ťažkému učeniu, a pôjde do Škótska.
Dnes sa ho spýtam, že čo my ďalej. Že, či si to predstavuje že po auguste koniec, alebo budeme naďalej spolu chodiť, a stretať sa 2x za rok. Pre mňa by to bolo týranie.To by som to radšej ukončila teraz.
chapem, ako sa citis, asi nikto by nebol nadseny, keby sa jeho polovicka rozhodne odist daleko...
lenze na druhej strane, poznam vela parov, ktori si napr vysku vybrali len na zaklade blizkosti svojho partnera, aj ked chceli ist inam..vztah medzitym samozrejme skoncil a oni si teraz plieskaju hlavu, kde mohli teraz byt
bohuzial, toto je dost casta realita
keby som tvoj priatel, ani na minutu nevaham a idem, ak by ma zobrali..a v dnesnej dobe to vobec nie je tragedia ist niekde sam..pride a za par dni ci tyzdnov si najde priatelov lavou zadnou...urcite si rychlo zvykne
v klude pockaj ako sa veci vyvinu,
ale jedno by mi nebolo ze so mnou akosi zabudol ratat
a ked ho neprijmu ako asi bude reagovat ,co zamysla,ked sa odstahuje v akom budete kontakte - date si "pauzu to je somarina
skor to byva tak ,
aby boli mlady spolu vyberaju si spolocnu skolu/co je samozrejme hlupe rozhodnutie/
Ďakujem pekne všetkým za rady. Všetci píšete aká som sebecká. Neviete ako mi s ním je, ani čo teraz prežívam. A hneď všetci odsudzujete. Chcela som len radu. Nebojte sa, nedovolila by som si ho prehovárať aby tu ostal. Ešte som sa ho to ani raz nespýtala. Nehávam to všetko na neho, ako sa rozhodne.IŠLO mi len o to, že ani raz NESPOMENUL ako by to medzi nami bolo, ani slovíčko, o tom ako by chodil domov, ako by sme fugnovali.
A to ma hnevá, on nikdy neriešil budúcnosť, ako každý chalan.Viem, že ešte máme veľa času, celé leto. Ale čo potom, ja sa budem ďalej namotávať, kým nepovie ahoj a odíde na pol roka? Máme NAOZAJ pekný vzťah, rozumieme si, tak až ma pichlo v srdci keď niekto napísal, že jemu je jedno že ani možno neráta do budúcna. Už som zažila jedno veľké sklamanie v láske. Teraz som bola šťastná, že si konečne s niekým rozumiem. A takto!Som na výške v BA. Nepáči sa mi tam. Jediné na čo sa teším každý týždeň je že prídem domov a budem s ním. Neviem si to predstaviť, keď odíde z čoho budem žiť len z učenia???
neviem ci sa tu akurat stretol kruzok ludi pre dobre vzdelanie a uzasnu pracu no na jednej strane je pravda ze je to fajn ze si ide za svojim.zahranicie=lepsie vzdelanie mozno aj lepsia praca...ale.....
na druhej strane si myslim ze vas vztah nema tym padom buducnost.ak by s tebou planoval byt dalej ponukol by ti spolocne vzdelavanie sa tam.ubezpecil ta ze to zvladnes alebo minimalne by ti hovoril ako si to predstavuje ked odide.aj ja som mala moznost odist do zahranicia aj ked len na mesiac dva no nieze by ma priatel prehovaral ale bolo na nom vidiet ze by chcel aby som tu ostala.a nakoniec sa vsetko zmenilo a aj tak som tam nesla lebo sa to nepodarilo vybavit.uprimne asi by som tam ani nesla.myslim si ze ked niekto niekoho lubi tak mu povie ze dobre idem studovat do zahranicia pod somnou alebo nejdem nikam lebo chcem byt stebou,ved aj tu sa to da.
nikto netvrdi ze ho mas drzat.ja pozeram na tieto veci takto vdaka tomu lebo nie jeden par poznam ktory na zaklade tohto ukoncil vztah.podla mna si pekne pockaj ci ho vezmu,ci nezmeni nazor a uzi si s nim este dovtedy.potom sama uvidis ze zit a mat "vztah" na dialku je totalna somarina.to nieje vztah.