Ako by ste zareagovali?

Príspevok v téme: Ako by ste zareagovali?
simona

Ahojte. Volam sa Simona, mam 29 rokov. Vzdy som si vedela poradit a hlavne aj ostatnym. Avsak...s mojim terajsim manzelom Marekom som sa zoznamila na jednej akcii pred 10 rokmi, zacali sme spolu chodit a zobrali sme sa po 6 rokoch. Deti este nemame. Po case zistujem, ze Marek je nehorazny klamar, ohovarac, zaletnik a pod. Uz pocas nasho chodenia sme sa navzajom podviedli, avsak ja iba raz, on vsak chodil naraz s dvomi dievcatami(ja a milenka), dokonca ju predstavil aj rodicom. Kedze som z Nitry a on z Banskej Bystrice, tak to bolo mozne. Ja som studovala v Nitre, on robil v Blave a predtym som sa telefonicky nekontaktovala so svokrovcami, takze som nevedela, ze si ju vodi do Bystrice a spava aj so mnou aj s nou. Aj jeho kamarati o tom vedeli, ale nepovedali mi to, jasne, drzali pri nom, ale mysleli si o nom svoje. Na dovolenku isiel so mnou, milenke povedal, ze s kamaratmi. Milenka nevie doteraz, ze mal aj mna. Mali sme potom chvilu prestavku, ale dali sme sa opat dokopy, ale prestala som mu verit, som podozrievava, je provokater a dava mi stale nejake zamienky na provokovanie. Kedze byvam uz v Banskej Bystrici a nikoho tam nepoznam, pripadam si dost sama a zistujem, ze ma ani nezoznamil s kamoskami, iba s rodinou a par znamymi. Stale mu zvonia telefony a zistujem, ze klame a klame a klame a ja robim potom vysluchy. Mam sa porozpravat aj s jeho kamaratmi a trosku to usmernit v moj prospech, lebo mam dojem, ze mna poznaju len z jeho rozpravania a neopisuje ma v ruzovych farbach. Alebo mam radsej takticky mlcat, avsak, nikto iny okrem mna sa ma nezastane, nakolko som tu sama. Je ticho zakerny, vsetko zvaluje na mna a nikdy si neprizna chybu, nikdy. Rozmyslam aj, ze sa vratim do Nitry. Ako dalej, poradte. Mam byt trpezliva a zvolit nanho nejaku taktiku, aby si ma viac vsimala alebo mam byt razna a mysliet viac na seba. Ale chcem to vyhrat a pritiahnut si ho aj jeho znamych na svoju stranu. Ako sa mam spravat, aby som to vyhrala? Inak som( podla inych) sympaticka, mlada a sexi zena, vs vzdelana. On je vsak moj problem. Ako dalej? Dakujem za odpovede.

simona

Verte mi...kebyze stretnem ineho muza, s ktorym by mi bolo lepsie a zacala by som si s nim pripadat ako normalna zena:o), tak by som nemala velky problem od neho odist. Je to len otazka casu. Ja sa snazim zachranit vztah, ale vidim, ze to zrejme nema vyznam. Ja som za dialog a chcem si vyriesit problem. Ked pridem za nim a zacnem mu nieco rozpravat, ako si predstavujem zivot a co by som chcela, sice ma vypocuje, ale nedockam sa nejakej normalnej odpovede, skor mam dojem, ze mi nerozumie. A to este niekedy stiha pozerat jednym okom telku, vtedy som maximalne vytocena a urazena...ale on to nechape preco...Mysli si , ze je panom tvorstva...ma byt a auto a si niekedy pripadam ako chudobna pribuzna. Sice nepovie mi to priamo, ale nepriamo niekedy naznaci a da pocitit. Mam dost zmiesane pocity, neviem...chcem byt stastna, chcem normalneho chlapa, ktory prejavi city a lasku....existuje vobec taky?

palina

ahoj Simona, ver ze je tazke v takejto veci niekomu radit, lebo kazdopadne sa musis rozhodnut sama ci uz to bude tak alebo onak. Baby mozu pisat x nazorov, ale len ty sama sa musis rozhodnut a vziat za seba zodpovednost, lebo nie ony, ale ty budes zit svoj zivot a len ty rozhodnes ci stastne alebo nestastne. Mam 28 a tiez som bola vydata a teraz som stastne rozvedena, mam priatela a som fakt stastna ze som dokazala opustit manzela ktoreho som tak velmi milovala a predsa. Tiez sme nemali deticky tak to bolo o to lahsie. A ver ze z tohto budes mat este väcsi chaos v hlave ako mas a skus sa sama nad sebou zamysliet, nad tym co je len pre teba dobre. Nauc sa byt aj sebecka a nelutuj nikoho, lebo teba tiez nik nelutuje. ,,co ta nezabije to ta posilni" bolo a je moje heslo. Treba zit a nie sa trapit lebo zivot je kratky a nevies co ti este prinesie.
Zelam Ti teda vela stastia a spravne rozhodnutie.:-)

simona123456789

ten prispevok podomnopu nepisala majitelka tohto problemu..prepacte.....zhoda mien:)..a neuvedomila som si to....budem sa uz oznacovat radsej aj s cislami...

simona

keby mas deti tak tu napises,ze nechces ho opustit kvoli detom...kedze deti este nemate v istom smere je to lahsie ale predsa....zahodit tolko rokov...ale tak......uvaz si....vsetky tie roky co si s nim prezila....a ze to iste ta caka aj nasledovnych 10 a viac rokov?????????bude stale voci tebe lahostajny,znudeny,nebude mat zaujem o spolocne aktivity s tebou...natom sa nic nezmeni,jeproste taky....je len na tebe ci s nim ostanes....ale potom sa tak mozes zamysliet ked budes mat 40ci50rokov.....ze stalo ti to zato?taky zivot??vies.....vztah ma byt aj postaveny na spolocnych zaujmoch si myslim...potom bude uz naozaj dost neskoro prist nato ze ta mohol cakat aj iny zivot....len aby si si nepremrhala mlade roky pri niekom kto nema zaujem ten zivot prezit aktivne......a nezit len tak,zo dna na den...bez hodnot,cielov b ktorych ty nie si zahrnuta,a si brana len ako sucast zivota a nie ako nieco cenne co ma pri sebe,nevazit si ani toho najblizsieho..manzela ci manzelku......naozaj zhodnot si to co citis....ci si spokojna so svojim zivotom....ale resp.iba s jednou castou zivota ktora ma byt zaroven jeho druhou polovicou ...s nim...

dada

Simona mali by ste si to vysvetliť a nie robiť si naschvál ako malé deti.Povedať si priamo do očí ako má vzťah fungovať,pretože inak to fakt nemá zmysel.A čo ked prídu deti ,bubete sa ešte takto naťahovať?

Janulka

Ahoj, simona!
Človek má na tomto svete slobodnú vôľu, takže si môže robiť čo len chce, avšak nesmie si pri tom nič privlastňovať ani si nič pozemské idealizovať. Preto by si sa nemala trápiť keď sa tvoj "ideál" nezhoduje s realitou. Príliš idealizuješ muža v tvojich predstavách, a tak pociťuješ vo svojom živote plno nepríjemností.
Prehodnoť svoj postoj k životu a ľuďom, zbav sa obviňovania, ukrivdenosti, sebaľútosti i kritickosti a mnohé sa na dobré obráti.
P.S. Všetko je v tvojich rukách!

simona

Pre Michallku moj mail - ella233@azet.sk. Mas pravdu, je to tazke a nezavideniahodne, ale zacinam mat nad tym vsetkym nejako nadhlad a odstup.Ked o tom pisem a podporujete ma, je mi fajn. Uvidime, ake bude pokracovanie. Som rada, ze mi rozumies. Je to fakt tazke odist a prist naspat s tym, ze mi stroskotalo manzelstvo. Ale moja rodina stala s stoji vzdy pri mne. Uvidime...