Ako by ste zareagovali?

Príspevok v téme: Ako by ste zareagovali?
simona

Ahojte. Volam sa Simona, mam 29 rokov. Vzdy som si vedela poradit a hlavne aj ostatnym. Avsak...s mojim terajsim manzelom Marekom som sa zoznamila na jednej akcii pred 10 rokmi, zacali sme spolu chodit a zobrali sme sa po 6 rokoch. Deti este nemame. Po case zistujem, ze Marek je nehorazny klamar, ohovarac, zaletnik a pod. Uz pocas nasho chodenia sme sa navzajom podviedli, avsak ja iba raz, on vsak chodil naraz s dvomi dievcatami(ja a milenka), dokonca ju predstavil aj rodicom. Kedze som z Nitry a on z Banskej Bystrice, tak to bolo mozne. Ja som studovala v Nitre, on robil v Blave a predtym som sa telefonicky nekontaktovala so svokrovcami, takze som nevedela, ze si ju vodi do Bystrice a spava aj so mnou aj s nou. Aj jeho kamarati o tom vedeli, ale nepovedali mi to, jasne, drzali pri nom, ale mysleli si o nom svoje. Na dovolenku isiel so mnou, milenke povedal, ze s kamaratmi. Milenka nevie doteraz, ze mal aj mna. Mali sme potom chvilu prestavku, ale dali sme sa opat dokopy, ale prestala som mu verit, som podozrievava, je provokater a dava mi stale nejake zamienky na provokovanie. Kedze byvam uz v Banskej Bystrici a nikoho tam nepoznam, pripadam si dost sama a zistujem, ze ma ani nezoznamil s kamoskami, iba s rodinou a par znamymi. Stale mu zvonia telefony a zistujem, ze klame a klame a klame a ja robim potom vysluchy. Mam sa porozpravat aj s jeho kamaratmi a trosku to usmernit v moj prospech, lebo mam dojem, ze mna poznaju len z jeho rozpravania a neopisuje ma v ruzovych farbach. Alebo mam radsej takticky mlcat, avsak, nikto iny okrem mna sa ma nezastane, nakolko som tu sama. Je ticho zakerny, vsetko zvaluje na mna a nikdy si neprizna chybu, nikdy. Rozmyslam aj, ze sa vratim do Nitry. Ako dalej, poradte. Mam byt trpezliva a zvolit nanho nejaku taktiku, aby si ma viac vsimala alebo mam byt razna a mysliet viac na seba. Ale chcem to vyhrat a pritiahnut si ho aj jeho znamych na svoju stranu. Ako sa mam spravat, aby som to vyhrala? Inak som( podla inych) sympaticka, mlada a sexi zena, vs vzdelana. On je vsak moj problem. Ako dalej? Dakujem za odpovede.

michalla9

No vidim,ze ste sa tu rozpisala,jaj,Simca teraz Ti nezavidim fakt.Kazdy povie aby si ho opustila,aj moj osobny nazor je taky,lenze na druhej strane ta chepem a po tolkych rokoch to nejde len tak,zbalit kufre a odist aj to je zas druha stranka veci.Asi by si mu mala fakt na rovinu povedat co ta trapi a ako to vsetko citis a potom po jeho reakcii sa rozhodnut,myslim,ze to by bolo v tejto chvili najlepsie.Lebo ak Ti nic na to nepovie,alebo jeho reakcia bude aj nadalej taka nijaka a chladna tak to nema zmysel natahovat dalej a pomalicky by si sa mala zacat od neho odputavat.

sii

ja by som isla spat do nitry. Vykaslala by som sa na neho ale neviem ak ho lubis. Lenze ked ostanes s nim budes len trpiet.
Nemas este zavazky (deti), ktore by ta na neho nejaky sposobom putali, tak sa oslobod a chod svojou cestou existuje tolko chlapov ktori by si za tebou prsty oblizali.
Preco by si sa mala nechat klamat a ponizovat ved co je to uz za zivot? Si este mala skus stastie niekde inde.

drnda

Simona teraz sa rozhoduješ akú cestu si vyberieš. Jednu poznáš plnu utrpenia s ním, bude ta klamať, provokovať...povaha človeka sa nemení, taký istý bude aj pri ďalšej. Daj šancu druhej ceste - možnosti že stretneš niekoho charakternejšieho s kým prežiješ oveľa krajší život, kto si ta bude vážiť. Pri tomto sa to bude len zhoršovať a z teba sa stane jedna vynervačená, podvádzaná chudera.

simona

Indy, chodil s nou rok, zaroven aj so mnou, uvedomujem si to. Avsak 7-8 rokov bolo v pohode. Uvedomujem si to, avsak spravili sme chybu obaja, on vacsiu. Nie som naivna a dost dlho trvalo, kym som sa cez to preniesla(nezabudla). Cely cas bol normalny, avsak az teraz je iny. Viem o com pisem a ja by som inym poradila to co ty, ale ked to clovek vsetko prezije, inak sa na to diva, to mi ver. Nezavisly citatel ma triezvy usudok, avsak keby sa to stalo tebe, rozmyslala by si inak. Dakujem vsak za nazor.

indy

je hlupost, ked pises, ze divne obdobia mava az teraz. Ved klamal po cely cas, co mal milenku a vodil ju k svojim rodicom. a to ako pises robil dost dlho a verejne. a ty sa na to pozries ako, je to v poriadku a podme na svadbu? ako dievcence nic proti asi som z ineho sveta, ale pride mi to chore. ved si ho na tom priklade mala sancu velmi dobre spoznat, tak ake redy teraz ocakavas?

petra89

Mali by ste si pohovorit. Celkom otvorene. Je skoda, ze sa takto zacal menit. Skus byt viac sebavedomejsia, obliekaj sa vystredne a chod viac sama do spolocnosti. Nebyvaj casto doma, ako zienka domaca, skus mu neozehlit, neoprat, byvaj pred nim veselsia a lahostajnesia, to na nich plati a hlavne...nezavislejsia. Drzim ti uprimne palce, nech to zvladnes. 10 rokov sa neda zahodit.

simona

Jefima viem, znie to mozno divne. Podviedli sme sa, samozrejme aj ja to povazujem za neveru(myslim moju), bol to 2y rok nasho chodenia. Mali sme vtedy krizu a tie charakteristiky sa vztahovali aj k tomuto obdobiu. Potom bolo obdobie pohody, dlhe roky, preto sme sa aj zobrali, lebo sme si verili. Avsak mava posledny rok divne obdobia a nalady a to som uz vlastne opisala. Preto aj pisem, lebo sa rozhodujem, co dalej...

jefima

Mám pár nejasností:citujem-manžel je nehorázny klamár,ohovárač,záletník a pod.Navzájom ste sa podviedli/ale keďže ty iba raz,to sa neráta/Chodili ste spolu 6 rokov.Vtedy bol iný?? Neviem,čo od neho ešte očakávaš.ZMENU? Že už nebude nehorázny klamár,ohovárač a záletník? Ako môžeš byť s človekom oktorom si myslíš že je takýto?

simona

Adrika, to si nemyslim, ze ma zo mna komplexy menejcennosti. On je totizto az prehnane sebavedomy a sebaisty a vie ako na baby. V koketovani to vie, baby sa nanho lepia. Pritom jeho vizualna stranka nie je nejako vyzyvava alebo sexi, proste babam neoponuje a suhlasi s nimi a tym si ich ziskava. On ani doma velmi neoponuje, je skor niekedy nudny a ja som taky zivotaschopny cloviecik a chcem ist niekedy von, do prirody, spolocnosti, on sa musi vyslovene prekonat, ale nejde. V poslednej dobe som bola zurivejsia, ale stale dava nejake podnety a proste uz nemam trpezlivost, po tolkych rokoch. Byvala som vesela, pohodova, ale v poslednej dobe uz nie. Myslim, ze ked sa ho prestanem pytat, kde bol a s kym, ze by ho to zacalo stvat. Asi zacnem byt ignorant a lahostajnesia... Inak navonok to je jeden prijemny a sympaticky chalan, avsak kym ho clovek nespozna hlbsie....vynikajuci herec...

adriána

Hm..Simonka, mne sa dako zda, ze provokacia v tom smere,ze mas dakoho ineho.asi velmi nebude vhodna. Mi inak napadlo, nemoze to byt presne naopak ze tym, ze ty si spolocenska atraktivna a otvorena a on je introvert, ze ma z teba komplexy a citi sa menejcenny?
A potom sa sprava takto nevyrovnane by som povedala...