Zdravím, od zajtra začnem užívať Roaccutane a v príbalovom letáku je to písané v ženských osobách a je to liek na ktorý sa týka aj hormónov. Chcel by som sa teda spýtať či sa mi telo nebude po užívaní začínať meniť na ženské alebo naopak či začnem viac zarastať. Tiež by som rád vedel či pri užívaní lieku môžem vykonávať fyzickú aktivitu, niekde som počul že by som nemal. Mimochodom mám 17 rokov a dennú dávku budem mať 30 mg tj ráno 20 mg a večer 10 mg. Za info predom ďakujem.
Roaccutane
.. ja si myslím, že ľudia čo majú naozaj zlú zlú pleť, nech pokojne berú roaccutane alebo aknenormin.. radšej plnohodnotný život bez komplexov, možno kratší, ako byť zakomplexovaná a mať z toho ešte aj nejaké psychické popruchy .. ja ho beriem tiež, o týždeň mám za sebou 3 mesiace a pleť mám fakt peknú, som oveľa sebavedomejšia (zdravo), dokážem sa rozprávať s cudzími ľudmi, čo pred tým neprichádzalo do úvahy ..
-mira, disponujes nejakymi studiami, ktore dokazali kauzalnu suvislost medzi uzivanim Roaccutanu a nadorovymi ochoreniami? Uved podrobnosti.
Výrobca udáva len komplikácie, ktoré sa prejavia ihneď. Nepíše o problémoch, ktoré vzniknú po rokoch až desaťročiach usadzovania toxínov vo vnútorných orgánoch. Takže ak sa po desaťročiach ukáže nádor na pľúcach alebo v hrubom čreve, nikto ho nespojí s roaccutane v kombináciou so zlou životosprávou. Lekári túto spojitosť samozrejme zamietnu, veď by boli sami proti sebe. Zvalia to na dedičnosť, fajčenie , alebo na neznámu príčinu.
Nuz ja som nikdy netvrdil, ze kokosak odstranuje akne, ani ze kazdy, co berie roacutane je automatiocky poskodeny. V USA bolo dokopy za roky vydane vyse 50 milion predpisov na accutane(isotretinoin, to iste ako Roaccutane a rozne ine firemne mena na oklamanie ludi) a zatial je len nieco vyse 100 000 ludi, co sa zaregistrovali v roznych statoch USA do sudnych procesov za poskodenie zdravia isotretinoinom.
Takze velka vacsina su stastni a nemaju ziadne permanentne skody z toho.
Ja len lutujem tych co ich maju a rad by som vystirhal tych naivnych, ktori si myslia, ze sa im to stat nemoze.
Ktorych oklamali, ze je to forma vitaminu A,co to samozrejme nie je, hoci je to podobna molekula.
Pravy vitamin A ma nakoniec este lepsie vysledky v tak velkych davkach a menej skodlivych pre telo nez ta chemicka zlucenina.. Samozrejme kedze je to vitamin, a nesmie mat ziadne skodlive ucinky, take velke davky lekari nedovolia, co je zaroven sluzba farmaceutom....
A este nieco-uzivala som ho pred cca 20 rokmi a stale som tu-zdrava a s peknou pletou bez jedinej jazvy. Dokonca ani o samovrazdu som sa nepokusila :-DDD
Mne teda Roaccutane neposkodil ani jeden organ, pecenove testy mam odjakziva uplne normalne a s crevami sa tiez netrapim. Ani nepoznam cloveka, ktory by trpel niecim inym, ako je suchost koze a sliznic, ktora sa da jednoducho liecit. Mozem ubezpecit vsetkych, ze na naozaj tazke akne im kokosak nepomoze, ani ked sa RNG postavi na hlavu a usami sa bude posuvat.
Mira, maldym "nesmrtelnym" to nevysvetlis. Oni chcu , aby im akne zmizli za akukolvek cenu, okrem zmenenia potravin a dlhodobeho odmorobvania tela. Oni chcu vysledok okamzite a cetr zober vsetky postranne ucinky, ved my sme ti stastni, ktorych sa take "blbosti" netykaju. A potom sa z toho vytvori situacia, ako v USA so statisicami mladych s poskodenymi crevami, pecenami a sudia vyrobcov, dodnes je registrovanych vyse 100 000 sudov v prakticky kazdom state USA proti vyrobcom accutanu(isotretinoin) a to este len zacalo.
Samozrejme to im ale uz zdravotne nepomoze.....
Ten chlapec na fotke má v katastrofálnom stave pľúca. Prebytky toxických zvyškov po trávení mlieka, cukru, živočíšnych potravín sa mu vylučujú cez líca. Roccutane zabráni ich vylučovaniu cez kožu, takže sa budú ukladať vo vnútri. Tento liek ale pľúca nevylieči, len pacient nadobudne pocit, že je vyliečený a nemusí upravovať svoju životosprávu a hlavne môže veselo pokračovať v strave akú jedol doteraz a ktorá ho doviedla do stavu, v akom sa ocitol.
Pacient s lekárom odstránili blikajúcu signálku. Toxíny sa budú vo vnútri hromadiť až do chvíle, kým sa nezistí, že stav je akútny.
čaute .. PORADÍM VÁAAAAAAAAAAAAM!
takže akné ma veľmi trápilo a vyzeralo na tvári naozaj hrozne .. mal som aj na brade, hlavne na čele ale naozaj škaredé a veľmi nepríjemné .. skúšal som mastičky, vodičky a iné debiliny .. nakoniec som dostal liek ROACCUTAN, no keď som ho rozbalil a prečítal si vedľajšie účinky, hneď som sa rozhodol, že tento liek nebudme užívať a budem skúšať ďalej niečo iné .. po mesiaci skúšania sa mojé akné samozrejme vôbec nezlepšovalo - a začal som používať biolampu .. tá mi však vôbec nepomohla a celé to bolo veľmi zdĺhavé a navyše liečba mala trvať podľa návodu cca 9 mesiacov .. po mesiaci som raz prišiel domov zo školy a videl som svoje akné a povedal som si, že nakoniec vyskúšam ROACCUTANE. Je to silný liek, ktorý však veľmi zabral ...Teraz ho užýívam 4. mesiac a nemám problémy ani s vedlajšími účinkami ani s ničím podobným .. teda jediný vedľajší účinok, ktorý sa prejavil ako na mne, tak aj na dvoch kamarátoch, ktorý ROACCUTANE užívali boli veľmi suché peri a celkovo tvár .. ale na pery som si kúpil masť LIP BALM - cena cca 3 €... vždy pred spaním si natriem poriadne tvár niveou a ráno mám peknú pleť - ako každý iný, teda vôbec nie vysušená a pod ... AKO PREBIEHALA LIEČBA? Ako som spomínal liek je silný a kombinácia s alkoholom je absolútne vylúčená .. mne to však problém nerobí, no väčšine ľudí asi hej :) inak mám 17 rokov a s akné som sa trápil asi od 14 ale v 17 sa mi to veľmi zhoršilo. .. po prvých 2 týždňoch sa mi zdalo, že je už lepšie no po zhruba mesiaci sa mi zdalo, že je to isté .. ALE, postupom užívania (1 tabletka ráno 1 večer) sa akné menilo na čistú pleť .. opakujem, mal som silné akné, takže som sa veľmi čudoval. . teraz 4. mesiac nemám na tvári naozaj vôbec nič .. takže odporúčam .. a inak keď som dostal tento liek čítal som na nete o ňom veľa a to ma utvrdzovalo o tom, že ho nebudem užívať ani za nič .. ale nič iné mi už nezostávalo, tak som ho skúsil a naozaj veľmi ďakujem, že sa tento liek VYNAŠIEL! ak sa s akné trápite, naozaj ho začnite užívať ak nič iné nezabralo, je to síce dlhdobá liečba, ale tak vy sa sami musíte usporiadať svoje priority .. či sa chcete cez víkend dobre zabaviť, ale dobre vyzerať :) takže ešte raz odporúčam, naozaj nemáte čo stratiť .. keby niečo napíšte mi na mail ROACCUTANExxx@azet.sk :) rád vám poradím, pretože viem aké sú vaše pocity keď s akné neviete nič urobiť .. prešiel som si aj ja tým :) takže keby niečo hláste sa :)
Len smelo dotoho, určite ti pomôžu, ja som mal tiež problematickú pleť a teraz, nechcem sa chváliť :) Sú silné, vysušuje to pokožku, pery, pleť, všetko proste ale dá sa to zvládnuť