Zdravím, od zajtra začnem užívať Roaccutane a v príbalovom letáku je to písané v ženských osobách a je to liek na ktorý sa týka aj hormónov. Chcel by som sa teda spýtať či sa mi telo nebude po užívaní začínať meniť na ženské alebo naopak či začnem viac zarastať. Tiež by som rád vedel či pri užívaní lieku môžem vykonávať fyzickú aktivitu, niekde som počul že by som nemal. Mimochodom mám 17 rokov a dennú dávku budem mať 30 mg tj ráno 20 mg a večer 10 mg. Za info predom ďakujem.
Roaccutane
ahoj, po 2 rokoch sa opäť vraciam k ROA. Pleť sa mi rapídne zhoršila v poslednom pol roku. Takže idem opäť na to. Rada by som sa poradila, aký makeup používate na takúto kráterovú šúpajúcu sa pleť? Samozrejme, ktorý pekne kryje. :)
binghman
nechajme to tak radsej,co ty na to?:)
a ja s mojim akne som na tom velmi dobre.cajicky,prirodne olejceky.mencsia zmena jedalnicka a psychicka pohoda mi pomohli.
Tazka forma to bola kedysi (nie extremne tazka,vid. na obrazku,co si prilozil),kazdopadne,je to prec:) snad i nenavratne:)
kreon987: bud si letak cital velmi zle, alebo mas velmi nizke iq, ak si z letaku pochopil ze ide o hormonalny liek urceny pre zeny. mal by si mozno davkovanie lieku zverit rodicom , alebo sposobilejsej osobe ako si ty
napisal si , ze tento liek pomaha vela ludom bez vedlajsich ucinkov. a to pravda absolutne nieje. aj suche pery patria medzi vedlajsie ucinky roaccutane. ale suhlasim, nic ucinnejsie na tazku formu akne neexistuj
a co sa tyka tych suchych pier...to ma hadam kazdy kto roaccutane uziva...treba kupit jeleni loj...a je po probleme
nie nemylim sa...ja som narazal na to odpadavanie...a navyše po dobrati lieku tie vedlajsie ucinky pominu...
bingham: velmi sa mylis, pri liecbe roaccutanom az 90% pacientov pocituje vedlajsie a neziaduce ucinky.. ako sucha pokozka, popraskane pery, suche oci, bolesti chbtice.
liliii...no ked pises ze si to nemala take(co som velmi rad)...tak je urcite zdravie prednejsie...v jeho pripade neviem...ako som pisal...myslienky uz mal rozne...ale urcite ak by to nemalo pozitívnu liečbu na akne...a plus by to nicilo zdravie...tak asi ano...ved by to nemalo zmysel...
dolezite je ale to ze ten liek...je ucinny a pomaha vela ludom(bez vedlajsich ucinkov...)...len male percento ludi to znasa zle...tam si patrila nanešťastie aj ty....ale hadam to uz mas v poriadku...a par akne ti urcite neuberie na krase :)....takze chapeme :)
bingham
jasne,pochopila:)
a s akne som na tom bola aj ja dost zle, ale pravda,oproti takejto forme som na tom bola dobre. trpi pri tom psychika,to je pravda.ale v mojom pripade sa nedalo inac ako s tym prestat. a aj kebyze on ma taku istu reakciu,myslim, ze zdravie by mu bolo cennejsie:)chapeme sa,vsak?:)
dam ti malu ukazku asi ako to vyzeralo...ale on to mal este viac zapalene...takze predpokladam ze si pochopila :)